Τα 4 «υγιεινά» πρωινά που πρέπει να αποφεύγεις αν προσπαθείς να χάσεις βάρος!

Τα 4 «υγιεινά» πρωινά που πρέπει να αποφεύγεις αν προσπαθείς να χάσεις βάρος!

Εάν έχετε υποβάλλει τον εαυτό σας στο… μαρτύριο της δίαιτας, σίγουρα γνωρίζετε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε γενικά, αλλά και στο πρωινό.

Εκτός από τις τροφές που είναι έτσι κι αλλιώς απαγορευμένες σε μια δίαιτα (π.χ. ντόνατς) υπάρχουν και κάποιες φαινομενικά υγιείς επιλογές πρωινού που μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Τέτοιες είναι όσες περιέχουν επιπλέον ζάχαρη, αλάτι ή κορεσμένα λιπαρά. Οι τροφές αυτές δεν καλύπτουν το αίσθημα της πείνας, προκαλούν φούσκωμα και υπνηλία και αυξάνουν τις λιγούρες με αποτέλεσμα να παίρνετε περισσότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.

Δείτε τα 4 χειρότερα πρωινά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, καθώς και με τι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε:

dimitriaka

Δημητριακά

Πολλά από αυτά είναι φορτωμένα μα ζάχαρη, με αποτέλεσμα να παίρνετε μόνο θερμίδες και καθόλου θρεπτικά συστατικά. Τα δημητριακά με ζάχαρη προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και επειδή δεν περιέχουν καλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, προκαλούν αίσθημα πείνας λίγο μετά την κατανάλωσή τους. Εάν θέλετε να φάτε οπωσδήποτε δημητριακά το πρωί, επιλέξτε κάποια που περιέχουν κάτω από 10 γραμμάρια ζάχαρης ή ακατέργαστα δημητριακά που θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο διάστημα.

mpara dimitriakon

Ενεργειακές μπάρες

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μπάρες που καταναλώνουν για περισσότερη ενέργεια αποτελούν μια υγιεινή επιλογή, στην πραγματικότητα όμως έχουν τα ίδια συστατικά με ένα μπισκότο ή ακόμα περισσότερη ζάχαρη. Αυτό ισχύει ακόμη και για τις μπάρες με δημητριακά ολικής άλεσης και βρόμη. Πριν τις καταναλώσετε διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα και επιλέξτε όσες έχουν λιγότερο από 8 γραμμάρια ζάχαρης.

bacon

Αλλαντικά

Όσοι ακολουθούν πρωτεϊνικές δίαιτες, θεωρούν ότι μπορούν να καταναλώνουν ελεύθερα προϊόντα κρέατος. Τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος όμως, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, έχουν πολύ αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. Η πρωτεΐνη είναι χρήσιμη στο πρωϊνό γιατί προκαλεί αίσθημα κορεσμού, αρκεί να προέρχεται από τις σωστές πηγές. Είναι καλύτερο να προτιμάτε τις πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης.

xumos

Χυμοί

Είναι καλύτερο να τρώτε ολόκληρα τα φρούτα και τα λαχανικά αντί του χυμού, καθώς έτσι θα πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες. Επιπλέον, η ιδανική ποσότητα χυμού είναι πολύ μικρότερη από αυτή που νομίζετε. Οι διατροφολόγοι συστήνουν η ημερήσια κατανάλωση χυμού να μην ξεπερνά το μικρό φλιτζάνι τσαγιού.