Πως να τα βγάλετε πέρα με τα πιο “δύσκολα” είδη άνδρα!!

Πως να τα βγάλετε πέρα με τα πιο “δύσκολα” είδη άνδρα!!

Όπως όλοι μας έτσι και οι άντρες έχουν τα δικά τους ελαττώματα.

1

Αναγνώρισε παρακάτω, 5 δύσκολα είδη άνδρα και δες πώς θα τους αντιμετωπίσεις!

1. Το συναισθηματικό ράκος. Κάθε φορά που του μιλάς ξεσπάει σε κλάματα.

Η λύση: «Πηγαίνετε μια βόλτα μαζί και συζητείστε ανοιχτά» προτείνει ο Mike Leibling, σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου Ένας οδηγός για τους δύσκολους ανθρώπους και πώς να τους χειριστείς. (How people tick: A guide to difficult people and how to handle them). Έτσι δεν μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις σκηνή δημοσίως. Επίσης, αν είσαι δίπλα δίπλα με τον άλλο, επέρχεται ισορροπία δυνάμεων.

2. Εκείνος που αλλάζει θέμα. «Μιας και το ανέφερες, θες να μιλήσουμε για τα δικά σου ψυχολογικά προβλήματα; Αυτό δε θα έπρεπε να συζητάμε πραγματικά;»

Η λύση: «Αναγνώρισε αυτό τον αντιπερισπασμό και πες: Ναι, έχεις δίκιο και αυτό είναι εξίσου σημαντικό να το συζητήσουμε, αλλά ας επανέλθουμε σε λιγάκι. Πρώτα, ας μιλήσουμε για το θέμα που ανέφερα» σημειώνει ο Douglas Stone.

3. Εκείνος που αποκλείει κάθε συζήτηση. Αρνείται κατηγορηματικά να συζητήσει ή απλώς σηκώνεται και φεύγει.

Η λύση: «Αυτό είναι μια ένδειξη ότι η σχέση έχει σοβαρά προβλήματα» λέει ο Sebastian Bailey. Πρώτα πρέπει να αποκαταστήσεις την επικοινωνία σε πιο μικρά, καθημερινά ζητήματα. Όταν φτάσετε στο σημείο να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερο ζήτημα, χρησιμοποίησε έναν πιο ήπιο τρόπο για να αρχίσεις: «Θα ήθελα τη γνώμη σου Έχεις λίγο χρόνο να μιλήσουμε;».

4. Ο επιθετικός. «Προσπαθείς να με βγάλεις από τα ρούχα μου πάλι;»

Η λύση: «Αντίδρασε στην επιθετικότητά τους, αλλά στόχευσέ τη σε μια διαφορετική πηγή», συμβουλεύει ο Ian Newton. Εάν σου φωνάξει, π.χ., «Δεν το πιστεύω ότι πάλι με πιέζεις να κάνουμε παιδί!» απάντησέ του: «Το ξέρω ότι είναι τόσο άδικο για σένα το γεγονός ότι γερνάω!».

5. Εκείνος που τρομοκρατεί. Χρησιμοποιεί απειλές και σε εκφοβίζει για να πετύχει αυτό που θέλει.

Η λύση: «’Ορθωσε το ανάστημά σου» επισημαίνει ο Douglas Stone. Μπορείς να του πεις: «Δεν είναι λογικό να απειλείται η σχέση μας κάθε φορά που είσαι εκνευρισμένος. Εάν σε απασχολεί κάτι ας το συζητήσουμε άμεσα». Απόφυγε τις απειλές ρωτώντας ακριβώς ποιο αποτέλεσμα θέλει να πετύχει με τη συζήτηση του θέματος.