Γιατί σκέφτεσαι τον πρώην σου;

Γιατί σκέφτεσαι τον πρώην σου;

Όχι δεν είναι γιατί σου λείπει ακόμα! Πόνος, οργή, μισοτελειωμένα συναισθήματα, πολλά δάκρυα αλλά και ακόμα περισσότερες αμφιβολίες.

proin

Κυρίως αμφιβολίες που σου κατακλύζουν το κεφάλι όταν απορείς αν πήρες τη σωστή απόφαση για να το τελειώσεις ή έπρεπε να προχωρήσεις τη σχέση και να τη σώσεις.  Ακόμα και αν τα χρόνια περάσουν μπορεί να σε βασανίζει η ερώτηση, πήρα τελικά τη σωστή απόφαση;

Γιατί λοιπόν σκέφτεσαι τον πρώην σου; 

1. Νιώθεις μοναξιά!

Αυτός δεν είναι ένας καλός λόγος για να γυρίσεις πίσω σε αυτόν, ειδικά αν είναι μόνο αυτός. Είναι απόλυτα φυσικό να νιώθεις μοναξιά, καθώς ήταν ένα μεγάλο κομμάτι τη ζωής σου. Δεν είναι όμως σωστό να γυρίσεις πίσω γιατί σκέφτεσαι ότι είσαι μόνη σου. Όταν είχατε σχέση περνούσες καλά; Αν ναι τότε γιατί χώρισες;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από το να είσαι σε λάθος σχέση.

2. Μπορεί να βαριέσαι!

Αν σου λείπει η ζεστή φλόγα της αγάπης στη ζωή σας μπορεί το μυαλό σου να αρχίσει να περιστρέφεται πίσω στον πρώην. Το πρόβλημα ότι βαριέσαι ουσιαστικά δείχνει έλλειψη οικειότητας με άλλους ανθρώπους ή ανικανότητα δέσμευσης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μόνη σου ή καλύτερα με μια καινούρια γνωριμία.

Είναι κατανοητό πως από τη μια μέρα στην άλλη δεν θα μπορείς να νιώσεις όπως ένιωθες με τον πρώην σου, όμως δεν είναι ούτε αυτός ο σωστός λόγος της επιστροφής σε εκείνον.

3. Φοβάσαι ότι είναι το καλύτερο που μπορούσε να σου τύχει!

Αυτό συνεπάγεται ότι σκέφτεσαι πως δεν θα βρεις κάποιον αντάξιο του ή να καλύψει το κενό του. Μια γυναίκα έχει τη δυνατότητα να πείσει τον εαυτό της ότι ο πρώην της ήταν ότι καλύτερο της είχε συμβεί (ακόμα και αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα) κυρίως γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απόρριψη από άλλους άνδρες.

Μια σχέση θα πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχία και ασφάλεια. Αν πραγματικά επιμένεις στο ότι ήταν για σένα ότι καλύτερο ο συγκεκριμένος τότε για να πάρεις την απάντηση σου θα πρέπει να κάνεις κάτι πολύ απλό: γράψε σε ένα χαρτί τι ζητάς σε μια σχέση και σε άλλο ένα όλα τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της προηγούμενης σχέσης σου. Τώρα σύγκρινε τις λίστες. Είναι πραγματικά αυτό που θέλεις;

4. Έδωσες πολλά και πήρες ψίχουλα αλλά πιστεύεις ότι αξίζει!

Σκέψου την πρώην σχέση σου σαν μια επιχείρηση όπου έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα και τώρα δεν έχεις κέρδος, φυσικά και τα χρήματα σου είναι χαμένα αυτή τη στιγμή γιατί δεν επένδυσες σωστά. Μπορεί να καταναλώνεις αρκετή ενέργεια αλλά και δάκρυα καθώς σκέφτεσαι τις συνομιλίες σας και να λες στον εαυτό σου » πώς μπορώ να ξεχάσω όταν έχω δώσει τόσα πολλά;»

Είναι φυσικό να φοβάσαι αλλά όσο πιο γρήγορα θα καταφέρεις να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν τόσο πιο γρήγορα θα αφεθείς σε μια ολοκαίνουρια εμπειρία.