10 απίθανα πράγματα που δείχνουν ότι έχεις κατάθλιψη!!!

10 απίθανα πράγματα που δείχνουν ότι έχεις κατάθλιψη!!!

Η κατάθλιψη δεν είναι μόδα. Η πραγματική της υπόσταση είναι ύπουλη, εξουθενωτική και σε πλήρη «άνθιση» τις τελευταίες δεκαετίες.

8d7346542ffded93378375d0c10efb4f_XL

Ωστόσο πάρα πολλοί άνθρωποι αγνοούν την δική τους θλίψη, ή απλά αρνούνται να την αναγνωρίσουν. Η αδιαφορία και η άρνηση δεν αποτελούν την θεραπεία της κατάθλιψης. Αν καταπιέσετε αυτά τα «βαθιά» και μαύρα συναισθήματα και δεν τα αντιμετωπίσετε θα βρεθείτε σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Σας εξηγούμε μερικές συμπεριφορές που ίσως κρύυβουν πίσω τους την κατάθλιψη για να καταλάβετε τι συμβαίνει σε σας και στους ανθρώπους γύρω σας.

1.      Υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Πολλοί άνθρωποι και κυρίως αυτοί που έχουν καταφέρει πολλά, αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη με εντελώς αντίθετο τρόπο. Προσπαθούν δηλαδή με παράλογες επιλογές να αντιμετωπίσουν τις περιόδους θλίψης, το χάσιμο του ελέγχου και την απόγνωση. Έτσι πιστεύουν ότι αν κάνουν κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο ή κάτι διαφορετικό θα θεραπεύσουν τα παραπάνω συναισθήματα.

2.      Εκτεταμμένη χρήση αλκοόλ.

Το αλκοόλ είναι το αναισθητικό που μας βοηθάει να “αντέξουμε” την ζωή. Οι άνθρωποι πίνουν για να διώξουν τον «πόνο», αλλά ουσιαστικά μετά από την συνεχόμενη χρήση του πέρα από καταθλιπτικός καταλήγεις εθισμένος σε μια αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.

3.      Εμμονή με τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Ένας άνθρωπος που κολλάει μαγνητάκια στο ψυγείο του για κάθε παρτενέρ που αλλάζει δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Απλά καλύπτει και αγνοεί το «πρόβλημα» το οποίο οδηγείται σε χειρότερα επίπεδα.

4.      Διαφωνίες που μετατρέπονται σε καυγάδες.

Ένας συνηθισμένος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς την απόγνωση που προκαλεί την κατάθλιψη είναι να δείξει ότι δεν ανέχεται τίποτα από κανέναν. Είναι ιδιαίτερα νευρικός στις συζητήσεις του, δεν δέχεται συμβουλές, τα γνωρίζει όλα και αρνείται να συμβιβαστεί. Στην πραγματικότητα έχει παράπονα από τον εαυτό του, μαλώνει όμως με τους άλλους για να μεταθέτει το πρόβλημα.

5.      Ασυναισθησία

Το απόλυτο κενό είναι αυτό που αισθάνεται κάποιος που έχει αρχίσει να μπαίνει στα άδυτα της κατάθλιψης. Δυσκολεύεται να εκφράσει συναισθήματα ή ίσως δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα, και όλα είναι ουδέτερα, γεγονός που προκαλεί μεγάλο άγχος στους γύρω του αφού δεν γνωρίζουν πώς να τον βοηθήσουν.