Οι δέκα καλύτερες νέες σειρές του 2014

Οι δέκα καλύτερες νέες σειρές του 2014

Από το True Detective και το Fargo μέχρι το Gotham και το Flash.

141046

Προσοχή! Αναφερόμαστε μόνο σε σειρές που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2014, οπότε δεν θα βρείτε εδώ το Hannibal, το Orphan Black, το Vikings και άλλες σειρές που είχαν καταπληκτικές σεζόν μέσα στη χρονιά που τελειώνει.

Επίσης να σας πούμε ότι η λίστα περιλαμβάνει μόνο σειρές που έχουμε δει, οπότε αν λείπει κάτι βαρβάτο, το πιο πιθανό είναι ότι δεν προλάβαμε να το δούμε. Που να τα προλάβουμε όλα πια! Αυτή λοιπόν που ακολουθεί είναι η λίστα μας με τις καλύτερες νέες σειρές του 2014.

10. Helix

Η ένοχη απόλαυση της χρονιάς. Μέτριο σενάριο, τεράστιες τρύπες στην πλοκή, παγωμένες ερμηνείες που ταιριάζουν με το κλίμα, αλλά το Helix ήταν διασκεδαστικότατο. Ένας ιός που μετατρέπει τους ασθενείς της απομονωμένης βάσης της Ανταρκτικής σε κάτι σαν ζόμπι, μυστικά που υπάρχουν για εκατοντάδες χρόνια, αθάνατοι που ελέγχουν τη φάση και άλλα τέτοια ωραία. Κανένα νόημα, αλλά δεν χρειάζεται να βγαίνει πάντα νόημα.

9. Constantine

Το περιμέναμε πολύ καλύτερο είναι η αλήθεια και δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η τύχη του. Αυτό που λείπει από το Constantine είναι η αίσθηση ενός μεγαλύτερου κινδύνου, που μένεις προς το παρόν στα λόγια, ενώ κάθε εβδομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικό δαίμονα που στο τέλος χάνει και εύκολα. Εμείς το βλέπουμε για την μέσα στην αγγλικούρα ερμηνεία του Matt Ryan και για την κολασμένη παρουσία της Angelica Celaya.

8. Gotham

Το πρόβλημα που ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσει από την αρχή το Gotham ήταν πολύ απλό. Πως φτιάχνεις μια ιστορία για την πόλη του Batman χωρίς τον Batman. Παρόλα αυτά και έστω και με μικρά βήματα η σειρά έχει σταθεί στα πόδια της αν και η σκιά του Σκοτεινού Ιππότη θα είναι συνέχεια από πάνω της. Και είναι βαριά.

7. The strain

Περιμέναμε κάτι πολύ περισσότερο από το Strain που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Για να λέμε την αλήθεια περιμέναμε κάτι αντίστοιχο με το Walking Dead. Δεν το πήραμε σε καμία περίπτωση. Άργησε πολύ να μπει στο ζουμί και όταν το έκανε η πρώτη σεζόν τελείωσε. Ελπίζουμε ότι του χρόνου τα πράγματα θα βρουν καλύτερο ρυθμό, κάτι που είναι μέχρι στιγμής το μεγάλο μειονέκτημα του Strain μαζί με το περουκίνι του Corey Stoll και την απαράδεκτη μορφή του μεγάλου κακού.

6. The Flash

Ευχάριστη έκπληξη σίγουρα. Με στόχο το πιο νεανικό κοινό, το Flash έκανε αισθητή την παρουσία του από την πρώτη στιγμή και μέχρι το mid-season finale έχτισε χαρακτήρες που γουστάρουμε να βλέπουμε. Τίποτα το συγκλονιστικό βέβαια, αλλά είναι από αυτές τις σειρές με τα πάνω από 20 επεισόδια τη σεζόν που διασκεδάζουμε να βλέπουμε κάθε εβδομάδα.

Σελίδες Άρθρου… 1 2