Για όνομα του θεού – Mes Tresors : Έρχεται την 1η Ιουνίου

“Για όνομα του θεού – Mes Tresors” : Έρχεται την 1η Ιουνίου

Η ταινία Για Όνομα του Θεού!, του Πασκάλ Μπουρντιό, κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Ιουνίου από την Odeon.

Η ταινία Για Όνομα του Θεού!, του Πασκάλ Μπουρντιό, κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Ιουνίου από την Odeon.

Ζαν Ρενό είναι απολαυστικός σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία, όπου τα μπερδέματα, οι γκάφες και τα σκηνικά απείρου κάλλους, κλέβουν την παράσταση!

Σύνοψη

Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα, που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό. Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννησή τους και δεν τον είδαν ξανά ποτέ.

Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι! Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο περιστατικό, αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων. Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Διεθνώς καταζητούμενος, αλλά και… πατέρας

Ο Πατρίκ έχει απασχολήσει κάθε κλιμάκιο της αστυνομίας με τις υψηλής λείας ληστείες στις οποίες έχει υπάρξει «εγκέφαλος». Μέχρι τη στιγμή που ένας φαινομενικά έμπιστος συνεργάτης του θα τον προδώσει και ο ίδιος θα γλυτώσει οριακά από τον θάνατο. Το γεγονός αυτό αλλάζει την κοσμοθεωρία του Πατρίκ, που αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις δύο κόρες του, που δεν τον έχουν γνωρίσει ποτέ. Φυσικά, σε περίοπτη θέση στο μυαλό του είναι ακόμα οι ληστείες, και συγκεκριμένα ένα υπερπολύτιμο βιολί Στραντιβάριους, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το concept αυτής της κωμωδίας ήταν κάτι που ιντρίγκαρε τον σκηνοθέτη, Πασκάλ Μπουρντιό. «Βρήκα πραγματική γοητεία στο σενάριο. [Ο Πατρίκ] Είναι ένας αφάνταστα κωμικός χαρακτήρας. Τον βλέπεις να ηγείται ως ιθύνων νους κάθε εγκληματικής πράξης, αλλά μόλις τον βλέπουμε με τις κόρες του είναι τελείως διαφορετικός, τον κάνουν ό,τι θέλουν. Από την πρώτη ανάγνωση, είδα το υλικό για μία ταινία ανάλαφρη, παράξενη, που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και την περιπέτεια», λέει ο σκηνοθέτης, που απόλαυσε την ευκαιρία πως μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε σε χειμερινό θέρετρο σκι, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ένιωσα σαν μικρό παιδί τα Χριστούγεννα! Όσον αφορά στη δουλειά αυτή καθεαυτή, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα πάντα κινούνταν αργά, είχε -20 βαθμούς και βρισκόμασταν σε ύψος 2000 μέτρων. Αλλά η εξαιρετική ατμόσφαιρα στα γυρίσματα μας ζέστανε».

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία:      ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΟΥΡΝΤΙΟ

Σενάριο:              ΚΑΡΟΛ ΖΙΑΚΟΜΠΙ, ΜΙΣΕΛ ΖΙΑΚΟΜΠΙ, ΖΙΛΕΙΤ ΣΑΛΕ & ΦΑΜΠΙΕΝ ΣΟΥΑΡΕΣ

Ηθοποιοί:            ΖΑΝ ΡΕΝΟ, ΡΙΜ ΚΕΡΙΣΙ, ΚΑΜΙΛ ΣΑΜΟΥ, ΜΠΡΟΥΝΟ ΣΑΝΤΣΕΣ, ΠΑΣΚΑΛ ΝΤΕΜΟΛΟ

Διάρκεια:            91 λεπτά

Πρεμιέρα:           Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Χρονολογία παραγωγής:             2017

Είδος ταινίας:    KΩΜΩΔΙΑ

Χώρα παραγωγής:          ΓΑΛΛΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας:              ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Δείτε εδώ το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία:

Για όνομα του θεούΓια όνομα του θεούΓια όνομα του θεούΓια όνομα του θεούΓια όνομα του θεούΓια όνομα του θεούΓια όνομα του θεού

Για όνομα του θεού