Εφαρμογή-απάτη στο Facebook

Εφαρμογή-απάτη στο Facebook

Μια απάτη με πολλά θύματα στο παρελθόν έκανε ξανά την εμφάνισή της στο Facebook εδώ και μερικές ημέρες και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, με περισσότερα από 10 χιλιάδες νέα θύματα.

35f78d057a98cd851e2b8f2863514071_L

Το “Color Changer” υποτίθεται ότι επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει το χρώμα του Facebook, στην πραγματικότητα, όμως, του κλέβει προσωρινά τη δυνατότητα εισόδου στο κοινωνικό δίκτυο και τον παρακινεί να κατεβάσει malware στον υπολογιστή του ή στην Android συσκευή του.

Σύμφωνα με το e-pcmag.gr, πρόκειται για phishing, το οποίο αρχικά κλέβει τα «Access Tokens» ενός χρήστη με την προβολή ενός βίντεο, κάτι το οποίο σημαίνει πως το site μπορεί να συνδεθεί με τους Facebook φίλους των χρηστών. Αν ο χρήστης δεν δει το βίντεο, τότε το site τους προτρέπει να προχωρήσουν σε κάποιο download.

Αν οι χρήστες βρίσκονται σε pc, τότε οδηγούνται σε έναν player με πορνό περιεχόμενο, ενώ από Android οδηγούνται στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Η λύση και σε αυτή την περίπτωση είναι η άμεση αλλαγή του κωδικού στο Facebook και να απεγκαταστήσετε το Facebook color changer, ενώ ενδείκνυται ο έλεγχος με κάποιο antivirus πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: http://www.e-pcmag.gr/news/prosoxi-stin-efarmogi-apati-pou-allazei-xroma-sto-facebook