Το μπάσκετ στις “δαγκάνες” του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου

Τσουνάμι αποκαλύψεων και αντιδράσεων αναμένεται να φέρει στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ η έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, για πιθανό “σύστημα” που ελέγχει το άθλημα. Παράγοντες, διαιτητές και δημοσιογράφοι στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

diaititis

Το ότι οι σχέσεις ΕΟΚ και ΟΔΚΕ (Oμοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, για τους μη μυημένους) θυμίζουν “εμπόλεμη ζώνη” είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι το γεγονός ότι αυτός ο “πόλεμος” έχει κρυφτεί επιμελώς στο… χαλάκι και ουσιαστικά κάποιοι προσπαθούν να το κλειδώσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η “μαύρη τρύπα” του 1.7 εκ. ευρώ!

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όλα άρχισαν όταν η ΟΔΚΕ έστειλε, πέρυσι τέτοια εποχή, την πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΚ για το περίφημο θέμα των οφειλών στους διαιτητές που έχουν φτάσει το ποσό του 1.7 εκατομμυρίου ευρώ! Εκείνη την επιστολή η αλήθεια είναι πως την “έφαγε” το “μαύρο σκοτάδι”, μέχρι να έρθει στην επιφάνεια.

Για να ξεσκονίσουμε λίγο τη μνήμη, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, είχε προχωρήσει σε απίστευτες καταγγελίες για την ΕΟΚ και όλα είχαν ως κορυφή στην πυραμίδα, τα άδεια ταμεία της ομοσπονδίας επειδή δόθηκαν οι 830.000 ευρώ για την αγορά της συμμετοχής της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο κ. Καφφές είχε καταγγείλει την προσπάθεια καρατόμησής του μέσω “εκλογικού πραξικοπήματος” με πιέσεις που ασκούν διάφοροι στους συνδέσμους εξ’ ονόματος του Βασιλακόπουλου και μελών της ΚΕΔ.

Κοινοποίηση στον Σιμιτζόγλου

Και πάμε τώρα στα… νέα δεδομένα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Contra.gr, τη συγκεκριμένη επιστολή ο Ηλίας Καφφές την είχε κοινοποιήσει στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Παρένθεση: Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για όσους δεν το θυμούνται, κατείχε τη θέση του αθλητικού εισαγγελέα για αρκετά χρόνια, και συγκεκριμένα από το 2006 ως τον Νοέμβριο του 2011, οπότε και μετατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων και τη θέση του πήρε το δίδυμο Λακαφώση – Κορέα. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη θέση του αθλητικού εισαγγελέα, την οποία κατέχει έως σήμερα, ενώ κατέχει και το ρόλο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου και “λαβράκια”!

Κλείνει η παρένθεση και προχωράμε: με την κοινοποίηση στον Σιμιτζόγλου, ο αθλητικός εισαγγελέας και οι συνεργάτες του ενεργοποιήθηκαν άμεσα και άρχισαν την έρευνα βλέποντας πως υπάρχει “ζουμί” και πιθανότατα ένα “σύστημα” που ελέγχει τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα, έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κι εκεί “ψάρεψαν” πολλά “λαβράκια” που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα και συνάμα να γίνει κλήση 16 ατόμων! Από πρόεδροι συνδέσμων διαιτητών, μέλη της ΚΕΔ -πρώην και νυν- και εν ενεργεία διαιτητές.

Το “σύστημα” του μπάσκετ

Υπάρχει και δεύτερο “κύμα” κλήσεων από τον κύριο Σιμιτζόγλου και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό περιλαμβάνει 20 άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό είναι παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ, διαιτητές, αλλά και δύο δημοσιογράφοι.

Έρχεται τσουνάμι!

Σε καμία από τις δύο κλήσεις του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου δεν υπάρχουν ονόματα παραγόντων ΚΑΕ, προπονητών και παικτών. Αυτά προς αποφυγή βιαστικών συμπερασμάτων, ωστόσο η πορεία της υπόθεσης δεν αποκλείεται να φέρει κι άλλα ονόματα, κάτι φυσικά που έγινε και στις δύο ποδοσφαιρικές περιπτώσεις σκανδάλων. Το περίφημο “κασέτα-gate” και αυτή της “εγκληματικής οργάνωσης”. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει καπνός και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Είμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο στο χώρο του μπάσκετ ή όχι; Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

 

πηγή: contra.gr