ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

euroleague-basketball
Λίγη από τη λάμψη της Ευρωλίγκας θα πάρει στο τέλος του επόμενου μήνα η Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να γίνει, έστω και για λίγες ημέρες, το επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με απόφαση της Ευρωλίγκας, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας από 19 ως 21 Σεπτεμβρίου, ενώ για εκείνη την περίοδο είναι προγραμματισμένο και το τουρνουά που διοργανώνει προς τιμήν του Νίκου Γκάλη η ΚΑΕ Άρης το οποίο θα διεξαχθεί 20-21 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκού, Μπάνβιτ και Άρη.
Το “παρών” στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το ετήσιο σεμινάριο διαιτητών αναμένεται να δώσει(όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια) κι ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.
Οι εργασίες του συνεδρίου (τις οποίες θα παρακολουθήσουν περίπου 150 ρέφερις και κομισάριοι από όλη την Ευρώπη), θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο “Met”. Μεταξύ άλλων, οι διαιτητές θα υποβληθούν στις καθιερωμένες γραπτές εξετάσεις, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συζητήσεων μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και των προπονητών, επίσης θα ενημερωθούν αναλυτικά και για τις αλλαγές (οι οποίες δεν αναμένεται να είναι θεαματικές) που θα υπάρξουν στους κανονισμούς με στόχο το άθλημα να γίνει περισσότερο γρήγορο και θεαματικό.
Άλλωστε, η ολοένα μεγαλύτερη σύγκλιση με το ΝΒΑ (σε επίπεδο κανονισμών) αποτελεί στόχο εδώ και χρόνια για την Ευρωλίγκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά του το “sentragoal.gr”, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωλίγκας με αφορμή την παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη για το ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ του τουρνουά “Νίκος Γκάλης”. Ρόλο συντονιστή αλλά και “οικοδεσπότη” σε αυτό το πολύ σημαντικό “event” που διεξάγεται για πρώτη φορά στην συμπρωτεύουσα, θα έχει ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα Κώστας Ρήγας.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0