Σφαιρόπουλος: “Καταδικασμένος να κερδίζει”

Συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα παραχώρησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας πως είναι καταδικασμένος να κερδίζει παντού και πάντα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει φυσικά πως στόχος είναι η κατάκτηση όλων των τίτλων.

4d104_1169664

Το ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι «καταδικασμένος» να νικάει παντού και να διεκδικεί παντού την κορυφή υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνέντευξή του, με τον προπονητή του ΘΡΥΛΟΥ να κάνει ξεχωριστή αναφορά στον ηγέτη των «ερυθρόλευκων», Βασίλη Σπανούλη, αλλά και στην σπουδαία στήριξη που έχει η ομάδα από τον ΛΑΟ της.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μίλησε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News», τόνισε εξάλλου ότι οι τίτλοι κρίνονται την άνοιξη και πως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά του, αλλά κι αρκετά πράγματα να βελτιώσει ως ομάδα…

Αναλυτικά η συνέντευξή του στη «Real News»:

Για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Πόα: 
«Νίκες όπως εκείνη του προηγούμενου Σαββάτου ανεβάζουν σίγουρα την ψυχολογία της ομάδας και των παικτών και δείχνουν σε όλους πως ο τρόπος δουλειάς μας είναι ο σωστός και άρα αξίζει πίστης και υποστήριξης. Από εκεί και πέρα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένει πολύ μακρινό σενάριο. Οι τίτλοι κρίνονται την άνοιξη και μέχρι τότε απαιτείται σκληρή και συντονισμένη δουλειά».

Για το πώςς βρήκε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τι θέλει να αλλάξει: 
«Βρήκαμε ένα αρκετά καλό υλικό, γεμάτο σε όλες τις θέσεις, αλλά και τραυματίες. Πιστεύω στο δυναμικό αυτό και εργαζόμαστε όλοι μαζί για να βελτιώνεται καθημερινά. Δίνουμε έμφαση στην άμυνα -και ιδίως την επιθετική άμυνα-, όμως ακόμη χρειαζόμαστε δουλειά. Έχουμε παρουσιάσει δείγμα γραφής που θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικό και ζητούμενο πλέον αποτελεί να γίνουμε πιο συνεπείς στο παιχνίδι μας».

Για την Euroleague: 
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι καταδικασμένος να κερδίζει παντού και λόγω νοοτροπίας και λόγω ιστορίας και λόγω φιλοσοφίας της διοίκησης και του κόσμου του. Από εδώ και πέρα τα ματς θα είναι πιο δύσκολα και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες, κάτι που σημαίνει ότι οφείλουμε να είμαστε 100% έτοιμοι, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις αγωνιστικές προκλήσεις που μας περιμένουν. Πίεση ασφαλώς και υπάρχει -αυτό είναι χαρακτηριστικό μεγάλων ομάδων- και πρέπει να τη διαχειριζόμαστε ώστε να επιδρά θετικά και όχι ανασταλτικά στο έργο μας. Επιδίωξη δική μας είναι κάθε φορά να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το δίλημμα «πρωτάθλημα ή Euroleague»: 
«Δεν υπάρχει δίλημμα. Στόχος είναι η κορυφή παντού. Εννοείται ότι θέλει και τύχη, αφού ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, μια στιγμή μπορεί να κρίνει τα πάντα. Αλλά οι φιλοδοξίες στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, όπως σας είπα, είναι και θα είναι πάντοτε υψηλές».

Για τον Σπανούλη: 
«Ο Βασίλης αδιαμφισβήτητα είναι ο ηγέτης μας. Η φιλοσοφία μου λέει πως το ισχυρό σύνολο είναι αυτό που φέρνει νίκες και τίτλους και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε με αιχμή του δόρατος τον Σπανούλη».

Για τον κόσμο της ομάδας: 
«Να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα του και στα δύσκολα, γιατί έτσι την κάνει πιο δυνατή».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0