Σφαιρόπουλος : «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Σφαιρόπουλος : «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Για το τι θα χρειαστεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα, μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

sfairopoulos

Αναλυτικά :

«Έχουμε αύριο ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που είναι η μοναδική που μας έχει κερδίσει μέχρι τώρα. Ασφαλώς πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρώτο ματς. Σε ό,τι αφορά την τακτική, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα πράγματα από τότε, γιατί η ομάδα έχει δουλέψει περισσότερο καιρό μαζί και έχει αφομοιώσει πράγματα σε άμυνα και επίθεση και μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δουλέψει περισσότερο σε άμυνα και επίθεση. Οπότε θα μπορούμε να βγάλουμε πολλά πράγματα περισσότερα στο παρκέ σε σχέση με τότε.

Πρόκειται για μια ομάδα που την τρέχουν τα γκαρντ, είναι αθλητική ομάδα. Ο Μπουρούσης τους ανεβάζει επίπεδο, θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να ακολουθήσουμε το πλάνο. Πρέπει να τους σταματήσουμε τα ατού και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Φτάνουμε στον Δεκέμβρη και είναι μόλις το δεύτερο εντός έδρας ματς στο ΣΕΦ καθώς το πρώτο παιχνίδι ήταν στο Ηράκλειο», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για τις απουσίες: «Σε ό,τι αφορά τις απουσίες, ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι είναι σίγουρα εκτός, ο Σπανούλης θα κάνει μια προσπάθεια σήμερα και θα δούμε πως θα πάει. Θα δούμε αύριο πρωί. Ο Μιλουτίνοφ είναι δεύτερη ημέρα στο νοσοκομείο, οπότε έχει μηδαμινές πιθανότητες να αγωνιστεί».

Για τη χρησιμοποίηση πολλών παικτών σε περισσότερες από μια θέσεις: «Εμείς προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες όσο καλύτερα μπορούμε για το καλό της ομάδας. Έχουν επιλεχθεί οι παίκτες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύο θέσεις, ο Στρόμπερι μπορεί και «2» και «3», ο Παπαπέτρου και «3» και «4», ο Αγραβάνης και «4» και «5». Ανάλογα με τα ματς, με την Τσεντεβίτα ο Παπαπέτρου έπαιξε περισσότερο «3» και ο Αγραβάνης περισσότερο «4». Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά αυτά ανταποκρίνονται, το ίδιο και ο Στρόμπερι. Άρα έχουμε τη δυνατότητα, ανάλογα με τον αντίπαλο, να προσαρμόσουμε το σχήμα, πιο βαρύ ή πιο ελαφρύ και να έχουμε ένα όσο το δυνατόν πιο αξιόμαχο πλάνο και να εκμεταλλευτούμε τους παίκτες μου. Ως ομάδα έχουμε σταθερά, σε άμυνα και επίθεση και οι παίκτες να κάνουν ό,τι καλύτερο ανεξάρτητα από τη θέση που παίζουν».

Για την απόδοση του Μπουρούση: «Σίγουρα ο Μπουρούσης είναι ένας παίκτης ποιοτικός, τον ξέρουμε όλοι τον Γιάννη, είναι παίκτης κλειδί, ειδικά στο σετ παιχνίδι, τον ψάχνουν στο ποστ και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι αμυντικά σε σχέση με το πρώτο ματς για να τον αντιμετωπίσουμε».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού, όπως λέτε, είναι σημαντικός. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προσαρμοστούμε στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Διαφορετικά το έχεις χάσει. Στον πρώτο γύρο μετά από ένα σημείο προσαρμοστήκαμε στον ρυθμό και διεκδικήσαμε το ματς παρόλο που η εμφάνιση μας δεν ήταν όπως ακριβώς θέλαμε. Τότε ήταν 3-4 παιχνίδι στη σεζόν, τώρα έχουμε παίξει κοντά 20 ματς. Αυτό είναι λογικό, το είπα και πριν, έχουμε δουλέψει περισσότερο μαζί, τώρα βγαίνουν περισσότερο οι αυτοματισμοί και νομίζω πράγματα που κάναμε τότε, τώρα θα τα κάνουμε ακόμη καλύτερα».

Για την ετοιμότητα όλων των παικτών μετά από τόσους τραυματισμούς: «Οι παίκτες ανταποκρίνονται σε αυτό που τους ζητάμε, πιστεύουμε στους παίκτες, γι’ αυτό τους πήραμε. Δεν θα παίρναμε παίκτες που δεν τους πιστεύουμε. Και αυτοί δεν θα υπολογίζονταν και εγώ θα ταλαιπωριόμουν να δουλεύω με κάποιον που δεν πιστεύω. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, γιατί ο κόσμος βλέπει τους πόντους μόνο. Υπάρχουν όμως, πολλοί τομείς που προσφέρουν οι παίκτες. Κάποιος μπορεί να κρατήσει έναν αντίπαλο που έχει μέσο όρο 20 να τον κρατάει στους 10, είναι σημαντικό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν, γιατί όλοι οι παίκτες κάνουν συνολικά καλή δουλειά. Όταν χρειάζεται οι παίκτες έχουν βγει μπροστά και πιστεύω θα το κάνουν και αύριο. Είναι σημαντικό όλοι να είναι έτοιμοι να παίξουν για την ομάδα. Πιστεύω δουλεύουμε ομαδικά, έχουμε παιδιά ικανά να τα δώσουν όλα και με όποιες απουσίες και εάν έχουμε να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε το παιχνίδι».

Για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ: «Για τον ψηλό που θα αντικαταστήσει τον Γιανγκ, ψάχνουμε και μακάρι να τον είχαμε βρει ώστε να είχε χρόνο με την ομάδα. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με παίκτες που έχουν αξία αγωνιστική, αλλά δεν ξέρουμε πως θα προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα εκτός και αν είναι κάτι εξαιρετικό, το εξαιρετικό δεν το έχουμε βρει, οπότε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή τη θέση».

Θυμηθείτε τη συνέντευξη Τύπου του κόουτς του Ολυμπιακού σε live streaming: