Σφαιρόπουλος: “Οι παίκτες είναι άνθρωποι, όχι μηχανές”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, αλλά στάθηκε στο γεγονός πως ήταν το δεύτερο παιχνίδι σε διάστημα 40 ωρών.

1164234

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση του Κοροίβου και φυσικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δε θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος με όσα είδε από τους παίκτες του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα επέμεινε στη μηδαμινή ξεκούραση και τις ελάχιστες ώρες που πέρασαν από το ματς με τη Νεπτούνας.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολάισε αρχικά, «είναι σημαντική η νίκη  έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ο Κόροιβος είχε κράτησε σθεναρή αντίσταση, ήταν μέσα στο παιχνίδι συνέχεια, μέχρι το τέλος. Θέλω να συγχαρώ τον κόουτς Μαρκόπουλο και την ομάδα του για την εμφάνισή τους. Σίγουρα δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι εμείς. Μόνο η νίκη μας ικανοποιεί. Όσες φορές έχω μιλήσει μετά τα παιχνίδια ξέρετε καλά πως δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Όμως πρέπει να καταλάβουν όλοι πως οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Παίξαμε την Παρασκευή ματς Ευρωλίγκας και τελείωσε στις 12 το βράδυ. Οι παίκτες κοιμήθηκαν στις 3, στις 4 το πρωί λόγο υπερέντασης και ήρθαν σήμερα να παίξουν το μεσημέρι. Αυτή είναι η κυριότερη αιτία που εμφανιστήκαμε έτσι νωθροί σήμερα. Είναι θέμα ενέργειας. Ενεργειακά και οργανικά δεν ήμασταν έτοιμοι. Χρειάζεσαι μετά τα παιχνίδια τουλάχιστον δύο μέρες για να φορτίσεις τις οργανικές σου μπαταρίες. Εμείς δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα βάση του προγράμματος. Φαίνεται αυτό ξεκάθαρα και από τα ποσοστά μας στις βολές και την κακή εκτέλεση που είχαμε στην επίθεση. Είναι θέμα συγκέντρωσης και θέμα ενέργειας».

Σε ερώτηση για το αν προσπάθησαν να αλλάξουν στον Ολυμπιακό την ημερομηνία ή έστω την ώρα του τζάμπολ… «προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε το ματς αλλά δεν το άλλαζε η τηλεόραση. Από τότε που ήρθα και είδα το πρόγραμμα με τα δύο αυτά παιχνίδια, προσπάθησα να το αλλάξω αλλά δεν γίνονταν. Είναι θέμα τηλεόρασης».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα του και από την απουσία του Λόουρι από πλευράς Κόροιβου… «Όχι, ξέραμε ότι ο Κόροιβος παίζει ομαδικά. Ο Λόουρι τους έδινε το κάτι παραπάνω, αλλά είναι οργανωμένη ομάδα και το έδειξαν σήμερα. Παίζουν καλό μπάσκετ, οργανωμένο. Δεν τους υποτιμήσαμε, ούτε τίποτα. Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε λόγο ενέργειας και συγκέντρωσης που δεν είχαμε. Εγώ τόσα χρόνια, δεν το έχω ξαναδεί να τελειώνεις την Παρασκευή το βράδυ και να παίζεις Κυριακή μεσημέρι».