Απειλεί με ποινές η ΕΟΚ

Ανακοίνωση, με την οποία καθιστά σαφές πως θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες (άρα και ποινές) για όσους δεν ενισχύσουν την Εθνική εξέδωσε η ΕΟΚ. «Nα πρυτανεύσει η λογική», καταλήγει.

396520f49246ff7e25ec16b1060ce54a_XLΣκληραίνει τη στάση της απέναντι στον Ολυμπιακό η ΕΟΚ. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις για την ασφάλιση των διεθνών που κατηγορεί πως εσκεμμένα αγνοούνται από τους «ερυθρόλευκους» και απειλεί με τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Μάλιστα καταλήγει καλώντας όλους τους αθλητές να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες ζητώντας να πρυτανεύσει η λογική.


«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αρνούμενη να ακολουθήσει την τακτική της δημόσιας επιστολογραφίας και ανταλλαγής απόψεων, που δεν ωφελεί στο παραμικρό τους εμπλεκόμενους σε αυτή και πρωτίστως το άθλημα, για πρώτη και τελευταία φορά κάνει γνωστά τα ακόλουθα προς ενημέρωση και πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας:

1) Η ΕΟΚ κατ’ επανάληψη, μέσω επίσημων αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της και επ’ ουδενί μέσω ανεπίσημων διαρροών, έχει κάνει γνωστά τα υπάρχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τους διεθνείς αθλητές. Τόσο της FIBA με τη διεθνή ασφαλιστική εταιρία Arch, όσο και αυτά που η ΕΟΚ υπέγραψε με την ίδια εταιρία για να παράσχει επιπλέον καλύψεις στους αθλητές.

2) Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας έχει αναρτηθεί και δήλωση του γενικού γραμματέα της FIBA Europe, κ. Καμίλ Νόβακ ο οποίος διαβεβαιώνει ρητά την ασφάλιση όλων των διεθνών παικτών. Μια διαβεβαίωση που επιμελώς αγνοήθηκε διότι δεν εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα.

3) Η συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες όσων καλούνται σε αυτές, είναι εθνική υποχρέωση και όχι δικαίωμα. Εξυπακούεται ότι αυτή η πρόσκληση δε μπορεί να μετατρέπεται από κάποιους σε αντικείμενο συναλλαγής, ανταλλαγής ή εκμετάλλευσης για παράπλευρες επιδιώξεις. Υπάρχει η σχετική νομοθεσία του εν ισχύ αθλητικού Νόμου, όπως και ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΟΚ ο οποίος έχει ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα εγγεγραμμένα στη δύναμή της σωματεία. Εξ αυτών προβλέπεται η επιβολή συγκεκριμένων ποινών σε όσους αρνούνται ή δεν είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους.

4) Η ελληνική ομοσπονδία, ως θεσμικός φορέας του αθλήματος, είναι υποχρεωμένη στο πλαίσιο της λειτουργίας που της επιβάλλει το ισχύον νομικό καθεστώς να προχωρήσει και να εφαρμόσει όσα προβλέπονται. Το νομικό πλαίσιο έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων και προβλέπει αυτεπάγγελτη επιβολή ποινών.

5) Κατ’ επανάληψη έχουμε προσκαλέσει κάθε ενδιαφερόμενο να προσέλθει, με τη συνοδεία τεχνικών και νομικών συμβούλων , στα γραφεία της ομοσπονδίας και σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΟΚ κ. Αριστείδη Γολέμη να μελετήσει όλα τα υπάρχοντα συμβόλαια ασφάλισης μεταξύ FIBA world, FIBA Europe, ΕΟΚ και ασφαλιστικής εταιρίας ARCH. Οπως επίσης και το συμβόλαιο μεταξύ της ΕΟΚ με το θεραπευτήριο Metropolitan που παρέχει την πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των διεθνών παικτών. Η πρόσκληση παραμένει σε ισχύ και ελπίζουμε να μην αγνοηθεί για μία ακόμα φορά.

6) Διευκρινίζουμε ότι η ΕΟΚ, όπως συμβαίνει παγκοσμίως με τις αθλητικές ομοσπονδίες, ασφαλίζει αθλητές για τη συμμετοχή τους στις υποχρεώσεις της και όχι συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τρίτους χωρίς τη συμμετοχή της.

Θα είναι λυπηρό για εμάς να φτάσουμε στο σημείο της επιβολής των προβλεπόμενων ποινών. Θα είναι και άδικο για αθλητές για τους οποίους είμαστε βέβαιοι ότι θέλουν να είναι παρόντες στο εθνικό προσκλητήριο, αλλά για λόγους προσχηματικούς αυτό δεν τους επιτρέπεται. Λόγοι που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Ευχόμαστε να πρυτανεύσουν η λογική και η ψυχραιμία που μέχρι τώρα απουσιάζουν.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε σε μια υπόθεση που έχει αρχίσει να κουράζει τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους και να δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το εθνικό μας άθλημα. Καλούμε όλους, πέραν των όποιων επιδιώξεών τους, να συμβάλλουν στις επιτυχημένες παρουσίες των Εθνικών ομάδων στις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες υποχρεώσεις τους το προσεχές διάστημα».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0