Η “ροκιά” θέλει μαγκιά !!!

 αρχείο λήψης (2)edited

Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχει βέβαια κάποια σχέση με τον  Ολυμπιακό μας μιας και το πρόσωπο το οποίο αφορά η σημερινή μας αναφορά, είναι ένας από εμάς, ένας γνήσιος γαύρος, ενας πειραιώτης της διπλανής πόρτας, ένας μάγκας ροκάς, ένας εκ των δημιουργών του ιστορικού ροκ συγκροτηματος SOCRATES, ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Όλοι φυσικά έχουμε ακούσει κατά καιρούς το τραγούδι «ΘΡΥΛΟΣ» που έγραψε και τραγούδησε o Αντώναρος για τον Ολυμπιακό μας

Εάν υποθέσατε οτι κάνω κάποιου είδους αφιέρωμα στον Αντώνη, πέσατε έξω. Δεν είναι  αυτός ο σκοπός μου. Ο λόγος που αναφέρομαι σήμερα στον Αντώνη Τουρκογιώργη είναι διαφορετικός. Ο Αντώνης δυστυχώς περνάει δύσκολες στιγμές με την υγεία του και θέλω ως ελάχιστη  ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό του, σαν ελάχιστη αναγνώριση ως προς το έργο που προσέφερε στην ελληνική ροκ μουσική σκηνή και λόγω του οτι  ανήκει στην Ολυμπιακή Οικογένεια να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα τεράστιο μήνυμα συμπαράστασης και ευχής για ταχεία ανάρρωση και επάνοδο στις ροκ επάλξεις.

Τον δικό του βαρύ σταυρό σηκώνει σχεδόν δύο χρόνια τώρα ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Ενας μαρτυρικός αγώνας γι’ αυτόν και την οικογένειά του αφού ο δρόμος είναι μακρύς και τα έξοδα αποθεραπείας δυσβάσταχτα. Μέσα στην ατυχία τους, μόλις πριν από λίγες μέρες ήρθε η πολυαναμενόμενη απάντηση να φωτίσει τον σκοτεινό ουρανό τους και να δώσει κουράγιο, κυρίως στη σύζυγό του Λίνα, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του σηκώνοντας και το βάρος της οικογένειας.

Τόσο η ίδια όσο και ο κουμπάρος και φίλος τους Γιάννης Ζουγανέλης -ο Αντώνης έχει βαφτίσει την Ελεωνόρα- προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να αποσπάσουν μια τιμητική σύνταξη για τον δημιουργό των Socrates. 

Η περιπέτεια του γερόλυκου της ελληνικής ροκ σκηνής δεν λέει να τελειώσει από τον Απρίλιο του 2010. Τότε που ο Αντώνης Τουρκογιώργης εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και από εκεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε λεπτότατη εγχείρηση εμβολής σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, αφού έμεινε μεγάλο διάστημα σε καταστολή. 

Μετά από αρκετό καιρό και αφού υπεβλήθη σε πολλές θεραπείες, απέκτησε σιγά-σιγά επαφή με το περιβάλλον. Ομως συνέχισε να έχει κινητικά προβλήματα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να δίνει τη μεγάλη μάχη για να μπορέσει να κρατηθεί στα πόδια του. Εδώ και αρκετούς μήνες ο Αντώνης Τουρκογιώργης βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για να αποθεραπευτεί. Από το πλευρό του δεν λείπει η σύντροφος της ζωής του και κάποιοι -ελάχιστοι, δυστυχώς- φίλοι του που προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο προκειμένου να μπορέσει να αναρρώσει, κυρίως ψυχολογικά…

Κλείνω το κείμενο υπό τους ήχους του τραγουδιού-σήμα κατατεθέν του Αντώνη Τουρκογιώργη με τίτλο “Η ροκιά θέλει μαγκιά”με την ελπίδα ο Αντώνης να αναρρώσει σύντομα και να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή στιγμή που περνάει αυτός και η οικογένειά του. Άλλωστε ο Αντώνης είναι γεννημένος νικητής, μάγκας, γαύρος, πειραιώτης και ροκάς και δεν θα το βάλει κάτω εύκολα.

Αντώνη Τουρκογιώργη. Ροκιά είναι η επάνοδος και θέλει μαγκιά. Σε περιμένουμε.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ