ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ…………

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΜΥΝΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΥΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΓΑ!!!

1619486_10152618888138289_1939873641_n

Η άμυνα λοιπόν ήταν το άλφα και το ωμέγα στο χθεσινό ματς,που ήταν ειδικών συνθηκών δεδομένου των δυσκολιών που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα μας,καθώς έψαχνε καιρό για να βγάλει στο παρκέ αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει καλύτερα από κάθε ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια στην διοργάνωση της euroleague.

Oι οδηγίες ήταν σαφής από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης,πίεση και ξανά πίεση στην ομάδα των Ισπανών που εμφανίστηκε στην αναμέτρηση με ένα καθαρόαιμο πλέι μέικερ κάνοντάς του την ζωή δύσκολη στο κατέβασμα της μπάλας,τι και αν τα σουτ δεν έμπαιναν στην αρχή? Το νερό είχε κυλήσει στο αυλάκι,οι πάσες δίνονταν με δυσκολία,οι διάδρομοι προς την ρακέτα έκλειναν ασφυκτικά και ήταν μόνο ζήτημα χρόνου να έρθουν οι εύκολοι πόντοι.

116CDDF1809781530AD7C5BD6AD4452D

ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ….

Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν και με δεδομένη την κούραση των αντιπάλων από το συνεχές πρέσινγκ που επέβαλε  η ομάδα,άνοιξε το transition game δίνοντας στους παίκτες  εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό όπως και στις λεγόμενες δεύτερες επιθέσεις,οι συνεργασίες ψηλών και κοντών χθες ήταν για όσκαρ.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο δέχτηκε μόλις 10 πόντους,αυτό συνέβη διότι η front line συνέχισε ακόμα καλύτερα από εκεί που είχε μείνει στο α ημίχρονο,μαζεύοντας όλα τα σκουπίδια και βάζοντας καθοριστικά καλάθια για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Dunston(M.V.P.),Begic και Πρίντεζης έδωσαν δείγματα γραφής καθώς δείχνουν να επανέρχονται σε σωστό αγωνιστικό ρυθμό απόρροια και των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΚΟΜΑ

Όπως και αν έχει, το θέμα είναι πως ο θρύλος έβγαλε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν σαν ομάδα,δηλαδή σκληρή άμυνα,μάτι που γυαλίζει και μη εφησυχασμό ακόμα και όταν η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους σχεδόν με την λήξη του Γ δεκαλέπτου .

Το αμέσως επόμενο θετικό είναι πως το ροτέισον άνοιξε επιτέλους ξανά, η είσοδος παικτών που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στα πίτς λόγω τραυματισμών,η λόγω ενσωμάτωσης τους στην ομάδα,δίνει ένα άλλο τόνο στο σύνολο καθώς όλοι είναι αναγκαίοι.

Εν κατακλείδι οι παίκτες έκαναν ένα βήμα προς το 4-2 που είναι και το ζητούμενο μέχρι το ματς του Ο.Α.Κ.Α.Δείχνει να βρίσκει ρυθμό και κοντά στην ρακέτα αλλά και  την απαιτούμενη ηρεμία που χρειάζονται για την δεδομένη δύσκολη συνέχεια,η διακοπή της μιας εβδομάδας θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στον προπονητή να κάνει και άλλα πράγματα στις προπονήσεις και στην ομάδα να αποφορτιστεί λίγο από την συσσωρευμένη κούραση.

1607039_10152618888113289_1311764680_n

ΥΓ:. Μπράβο στα παιδιά της θύρας 7 που κράτησαν  τον κόσμο της ομάδας στο Σ.Ε.Φ. για να τους δώσουν το χειροκρότημα που άξιζαν στο τέλος του παιχνιδιού.

Με θρυλικούς χαιρετισμούς……..