Η καθηγήτρια που έγινε επαγγελματίας παίκτρια poker

C3B2DB50885CFEABAD96718FFC4EA9AB

Αθήνα

Σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο, όπως αυτός του Poker, η Κατερίνα Μαλασίδου έχει ήδη κάνει τη διαφορά στη χώρα μας, όντας η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας παίκτρια πόκερ και μέλος της ομάδας «PokerStars Team Online». Και να φανταστείτε, ότι πριν αφήσει την Ελλάδα για να μετακομίσει στην Πορτογαλία, ήταν…καθηγήτρια Γαλλικών.

Συναντήσαμε την Κατερίνα στο «Club Hotel Casino Loutraki» και είχαμε την τύχη να μας αποκαλύψει μερικά μυστικά για τον τρόπο παιχνιδιού της, στο «hyper turbo Sit ‘n’ Go» παιχνίδι που στήθηκε ειδικά για τους εκπροσώπους του Τύπου σε ένα από τα τραπέζια poker του χώρου.

Στη συνέχεια, μας αποκάλυψε την ιστορία της…

Η Κατερίνα ήταν καθηγήτρια Γαλλικών πριν γνωρίσει τον φίλο της, Αντρέ, επίσης επαγγελματία παίκτη poker, ο οποίος την… πήρε μαζί του στην πατρίδα του, την Πορτογαλία. Εκεί, η Κατερίνα έγινε λογίστρια, άλλα όπως παραδέχθηκε, αυτός ο χώρος δεν της άρεσε. Έτσι, με την παρότρυνση και τη βοήθεια του φίλου της, άρχισε να μπαίνει στον χώρο του poker.

«Ξεκίνησα να παίζω online το 2010. Με έμαθε ο φίλος μου» τόνισε η Κατερίνα, η οποία δύο χρόνια αργότερα έγινε επαγγελματίας παίκτρια.

«Άρχισα με πολύ μικρό κεφάλαιο και έπαιζα -σε ένα τραπέζι- σε sit’n’go tournaments online. Πλέον έχω φτάσει στο σημείο να παίζω, ταυτόχρονα, σε 12 τραπέζια online poker. Εκτός internet παίζω λίγο. Άλλωστε, είμαι επαγγελματίας online παίκτρια.

»Παίζω περίπου έξι ώρες την ημέρα, ποτέ όμως πάνω από δύο ώρες συνεχόμενες. Επιπλέον, για περίπου δύο ώρες την ημέρα διαβάζω ή παρακολουθώ και αναλύω σε βίντεο το παιχνίδι μου. Διαρκής στόχος μου είναι να βελτιωθώ και να ανέβω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Δεν αποκλείω το live poker, αλλά δεν είναι άμεσος στόχος» παραδέχθηκε.

Σε ότι αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους της, σχολίασε: «Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκα από καθηγήτρια Γαλλικών να είμαι επαγγελματίας παίκτρια του poker. Δεν μπορώ να ξέρω που θα βρίσκομαι σε πέντε χρόνια από τώρα, αλλά σίγουρα θέλω να παίζω επαγγελματικά poker».

Στο θέμα «τύχη», η Κατερίνα δήλωσε ότι «μπορεί να παίξει ρόλο βραχυπρόθεσμα. Σε βάθος χρόνου θα κερδίσει ο καλύτερος. Για αυτό χρειάζεται καλή διαχείριση του αρχικού κεφαλαίου. Σε ότι αφορά εμένα, ξεκίνησα με κεφάλαιο 600 δολαρίων και στην αρχή έπαιζα σε τουρνουά που πόνταρα ποσά της τάξης των 3 δολαρίων. Και η επιτυχία και το κεφάλαιο χτίζονται…».

Τέλος, η Κατερίνα μας αποκάλυψε πως υποδέχθηκαν οι δικοί της άνθρωποι το γεγονός ότι αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας παίκτρια poker: «Δεν το πήραν άσχημα λόγω του φίλου μου. Δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνω αλλά με στηρίζουν».

Η Κατερίνα Μαλασίδου διαθέτει το δικό της blog «From 0 to poker», όπου «καταθέτει» τις προσωπικές εντυπώσεις της από τον χώρο του poker, ενώ δίνει και συμβουλές σε όσους την ρωτούν για να μάθουν πως θα ακολουθήσουν τα βήματά της…

Πηγή: sports.in.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0