Χόφενχαϊμ-Ολυμπιακός 4-1

1001686_10151458105356901_506018724_n

Ο δρόμος των φιλικών αγώνων της προετοιμασίας, ειδικά με αντιπάλους κατά πολύ πιο έτοιμους και «δεμένους», μόνο εύκολος δεν είναι. Στο δεύτερο ματς προετοιμασίας του στη Γερμανία ο Ολυμπιακός μας γνώρισε την ήττα με 4-1 από τη Χόφενχαϊμ, η οποία πολύ πιο σύντομα από την ομάδα μας «μπαίνει» στις επίσημες υποχρεώσεις της.

Ο κ. Μίτσελ έκανε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που επέλεξε κόντρα στη Στουτγκάρδη. Η ομάδα μας ακόμη «μοντάρεται» και είναι λογικό ο Ισπανός προπονητής να θέλει να δει πρόσωπα, πριν καταλήξει σε τελικά σχήματα και σύνθεση.

Έτσι, ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά στην άμυνα ο Χολέβας, δεξιά ο Σαλίνο και στόπερ οι Σιόβας και Μετζανί. Ο Αλγερινός μπήκε βασικός αυτή τη φορά. Ο Μασάντο υποδεχόταν την πρώτη μπάλα μπροστά στα στόπερ και είχε μπροστά του ως δυάδα τους Σάματη και Μανιάτη. Στην επίθεση έβγαινε από δεξιά ο Φετφατζίδης, ενώ από αριστερά έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα ο Τζόελ Κάμπελ. Στην κορυφή ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, ως μοναδικός προωθημένος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με παρόμοια διάθεση με εκείνη που έδειξε κόντρα στη Στουτγκάρδη. Μπροστά σε αρκετές χιλιάδες κόσμου και φυσικά φιλάθλους της ομάδας μας από διάφορα μέρη της Γερμανίας και όχι μόνο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να κλείσουν χώρους, να πιέσουν και να μην περιοριστούν σε ρόλο «κομπάρσου». Δεν αρμόζει αυτό, άλλωστε, στον Ολυμπιακό.

Κινητικός, από τα πρώτα λεπτά κιόλας, ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο νεαρός πίεζε, έτρεχε και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Η ζέστη ήταν αρκετή και δυσκόλευε την κατάσταση. Από στημένη φάση, όμως, η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Φιρμίνο μέσα στην περιοχή. Εκείνος σέντραρε και πέτυχε τον Χοσέ Χολέβα στο… πρόσωπο, σχεδόν εξ επαφής. Επέστρεψε στα πόδια του και πλέον δίχως αντίπαλο σέντραρε ξανά. Ο Άμπραχαμ με κεφαλιά σκόραρε.

Άμεσα η ομάδα μας θέλησε να ξαναμπεί στο ματς και να το φέρει στα «ίσια». Αναπτυσσόταν αρκετά από δεξιά, με τον «κεφάτο» Σαλίνο και τον Φετφατζίδη, ενώ καλή συμμετοχή στο ματς είχε και ο ταχύτατος Κάμπελ. Στο 12’ ο Φετφατζίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου και άλλαξε πορεία. Στο 22’ ο νεαρός βγήκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Είχε προηγηθεί μία εξαιρετική μπαλιά του Κάμπελ προς τον Μήτρογλου, με τον Έλληνα φορ να μπαίνει στην περιοχή και να χάνει την μπάλα την τελευταία στιγμή, επάνω στην τελική ντρίμπλα.

Στο 33’ η Χόφενχαϊμ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Μετά από λάθος της ομάδας μας που άρχισε από τη μεσαία γραμμή, οι Γερμανοί έκλεψαν την μπάλα, αναπτύχθηκαν γρήγορα και η τελική πάσα βρήκε τον Βόλαντ, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 37’ ο Φετφατζίδης βγήκε ωραία από δεξιά και γύρισε παράλληλα για τον Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού για λίγο δεν πρόλαβε τον Κάστελς, ο οποίος μπλόκαρε. Ένα σουτ του Φετφατζίδη στο 38’ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Γερμανών.

Στο 40’ ο Μανιάτης γέμισε ωραία για τον Μήτρογλου από δεξιά. Ο στραίκερ του Ολυμπιακού κατέβασε… μαγικά την μπάλα! Την έστρωσε στον Κάμπελ, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Κάστελς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-0 και την ομάδα μας να δείχνει πολλά θετικά στοιχεία, όπως η διάθεση για πίεση, η ενέργεια και η ορθολογική ανάπτυξη, αλλά και στοιχεία τα οποία χρίζουν βελτίωσης.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό μας να πραγματοποιεί έξι αλλαγές και τους Γιαννιώτη, Παπάζογλου, Μανωλά, Φουστέρ, Ολαϊτάν, Ντομίνγκεζ να μπαίνουν στο γήπεδο. Το σχήμα δεν άλλαξε, μόνο τα πρόσωπα στις θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της στο πρώτο δεκάλεπτο και έψαχνε ένα γκολ, για να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Στο 58’ ο Στρομπλ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και προχώρησε προς την επίθεση, σούταρε και είδε την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη. Στο 61’ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε περισσότερες αλλαγές, με τους Φέισα, Διαμαντάκο, Ντε Βινσέντι, Λυκογιάννη να μπαίνουν στο ματς. Πολύ ωραία επέμβαση πραγματοποίησε ο Γιαννιώτης στο σουτ του Βόλαντ στο 62’.

Στο 66’ ο Διαμαντάκος πίεσε πολύ ωραία ψηλά, έκλεψε την μπάλα από τον Πολάνσκι και την πέρασε απέναντι, αριστερά, στον Ντομίνκγεζ. Εκείνος με υπέροχη κοφτή ντρίμπλα απέφυγε τον Μπεκ και σούταρε, αναγκάζοντας τον Κάστελς σε ενστικτώδη επέμβαση! Η ομάδα μας ανέβαζε τον ρυθμό της και με την προσθήκη στην ενδεκάδα του ποιοτικότατου Ντομίνγκεζ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού στην εξέδρα (περίπου 300) δεν σταματούσαν να τραγουδούν «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό).

Κόντρα στη ροή του αγώνα, σε εκείνο το σημείο, η Χόφενχαϊμ έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 72’. Η μπάλα χάθηκε στο κέντρο και οι Γερμανοί βγήκαν μπροστά με τον Τζόνσον να γυρίζει από αριστερά στον Σίπλοκ, ο οποίος με πλασέ σκόραρε. Πάνω που είχε ανεβάσει ρυθμό η ομάδα μας, παρά και τις πολλές αλλαγές που είχε πραγματοποιήσει, το γκολ της Χόφενχαϊμ της έκοψε τον ρυθμό και την αποδιοργάνωσε πλήρως. Λίγα λεπτά μετά οι Γερμανοί έφτασαν και σε τέταρτο γκολ με τον Φιρμίνο. Ο Διαμαντάκος στο 77’ σούταρε μέσα από την περιοχή, σε πλάγια θέση και ο Κάστελς μπλόκαρε. Ένα σουτ του Ντε Βινσέντι στο 79’ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Χόφενχαϊμ.

Πολύ καλή ευκαιρία έχασε η ομάδα μας στο 80’, όταν ο Λυκογιάννης γύρισε από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Ολαϊτάν έκανε την πρώτη προβολή και ο Διαμαντάκος από κοντά δεν κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα. Το σουτ του Φουστέρ αμέσως μετά ήταν άστοχο. Δευτερόλεπτα πριν το ματς ολοκληρωθεί ο Διαμαντάκος εκμεταλλεύτηκε καλή εκτέλεσε φάουλ του Λυκογιάννη και με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε στο τελικό 4-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, πέρα από τη βροχή που άρχισε να πέφτει. Ο Ολυμπιακός μας συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο της προετοιμασίας του με γνώμονα το «χτίσιμο» μίας ακόμη πιο δυνατής ομάδας για τη νέα σεζόν.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Κάστελς, Μπεκ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φιρμίνο, Ελιουνουσί, Άμπραχαμ, Μοντέστε, Βέστεργκαρντ, Βόλαντ, Τόλιαν. Αγωνίστηκαν και οι: Στρομπλ, Τζόνσον, Σούλε, Σίπλοκ, Τέσκερ, Ζάρκα, Λούντβιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Γιαννιώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Χολέβας (61’ Λυκογιάννης), Μετζανί, Σιόβας (46’ Μανωλάς), Μασάντο (61’ Φέισα), Μανιάτης (46’ Ντομίνγκεζ), Σάμαρης (61’ Ντε Βινσέντι), Φετφατζίδης (46’ Ολαϊτάν), Κάμπελ (46’ Φουστέρ), Μήτρογλου (61’ Διαμαντάκος).

ΓΗΠΕΔΟ: Ράιν-Νέκαρ Αρίνα

 

Πηγή:Olympiacos.org