Σφαιρόπουλος: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, συνεχίζουμε»

Σφαιρόπουλος: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, συνεχίζουμε»

Σφαιρόπουλος: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, συνεχίζουμε»

Την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, που θα δώσει αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό, περιμένει ο Έρικ Γκριν

Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο τελικό της Basket League, εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη, έμεινε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τον προπονητή τους να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου: «Πιστεύω ότι ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ξέσπασμα στο τέλος με κάποια ντράιβ πάνω στους ψηλούς μας, που μας κόστισαν. Πήρε μια μικρή διαφορά 5-6 πόντων και νομίζω πως έτσι κρίθηκε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έκανε το 1-1. Συνεχίζουμε για το ματς στο ΣΕΦ. Θέλουμε να ετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούμε. Ο Βασίλης (Σπανούλης) μας έλειψε, αλλά η ομαδική δουλειά υπάρχει. Πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

O Έρικ Γκριν εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας: «Θεωρώ πως ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Πρόκειται για μια σειρά αγώνων και δεν κοιτάμε ένα μεμονωμένο ματς, καθώς πρόκειται για σειρά αγώνων και όχι ένα παιχνίδι. Πλέον, κοιτάζουμε το τρίτο ματς, θα δούμε βίντεο, θα διορθώσουμε τα λάθη μας και πλέον θέλουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας, έχω να γεμίσω πολύ μεγάλα παπούτσια όταν λείπει. Αλλάζει ο ρόλος μου όταν λείπει εκείνος, αλλά δεν είναι εύκολο όταν λείπει για εμάς, είναι ο ηγέτης μας. Πλέον, τον περιμένουμε να επιστρέψει και να μας δώσει αυτοπεποίθηση».

Δηλώσεις έκανε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, στην κάμερα της Nova: «Το έχουμε ξαναπεί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας παίκτης, αλλά ένα σύνολο παικτών. Ο Μπίλι είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης μας, αλλά παλέψαμε έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η σειρά πάει πάλι στην έδρα μας και πάμε να κάνουμε το 2-1. Αποδείξαμε πως δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε. Παλέψαμε, είμαστε στενοχωρημένοι, όμως η σειρά συνεχίζεται. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, για το οποίο παλέψαμε όλη τη χρονιά και τώρα κοιτάμε το πώς θα κάνουμε το 2-1». Σε ερώτηση για το εάν o Nίκος Παππάς ήταν ο… X-Factor του δεύτερου τελικού, απάντησε: «Εκεί που ο Παναθηναϊκός κολλούσε, βρισκόταν ένας παίκτης του να σκοράρει. Σίγουρα έχει παίκτες με προσωπικότητα ο Παναθηναϊκός, αλλά εμείς κοιτάμε τα λάθη μας».