Στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF ο Ολυμπιακός

osfp1

Οι Τάσος Παπάζογλου, Μιγκέλ Τόρες και Μάρκο Στσέποβιτς βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (9/12) στο πλατό της Δημόσιας Τηλεόρασης, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF, σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ο Ολυμπιακός, όπως είναι γνωστό έχει προσφέρει τη φανέλα του για την προβολή της UNICEF προκειμένου να συγκεντρωθούν 2 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και βρίσκεται κοντά στον οργανισμό σε κάθε του προσπάθεια. Η οικογένεια του Ολυμπιακού δείχνει συνεχώς την ευαισθησία της σε θέματα που ξεφεύγουν από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, και έτσι ήταν παρούσα και στον φετινό Τηλεμαραθώνιο της UNICEF.

Οι παίκτες μας, Τάσος Παπάζογλου, Μιγκέλ Τόρες και Μάρκο Σέποβιτς βρέθηκαν στην εκδήλωση που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια κι έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών.

Η ομάδα μας έδωσε προς δημοπρασία 3 υπογεγραμμένες φανέλες και 3 ποδοσφαιρικές μπάλες, με τους παίκτες μας να μιλούν για τη σημασία της προσπάθειας που γίνεται.

Αρχικά, ο Τάσος Παπάζογλου δήλωσε: «Είναι μία πρωτοποριακή κίνηση αυτή που έχει κάνει ο Ολυμπιακός με αυτή τη συνεργασία. Θα θέλαμε να πούμε σε όλο τον κόσμο να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δώσει ό,τι μπορεί ο καθένας έτσι ώστε να πάνε όλα καλά, γιατί όλοι μας έχουν ανάγκη».

Ο Μάρκο Σέποβιτς έστειλε από την πλευρά του το δικό του μήνυμα: «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Θέλω πάρα πολύ όλοι μας να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά του κόσμου που το χρειάζονται, γιατί όταν εκείνα είναι ευτυχισμένα, θα είμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι».

Τέλος, ο Μιγκέλ Τόρες μίλησε για την παρουσία των παικτών μας στον Τηλεμαραθώνιο, παρά το δύσκολο ματς που ακολουθεί σε μερικές ώρες: «Πιστεύω ότι η δουλειά που γίνεται εδώ σήμερα από τη UNICEF είναι πολύ πιο σοβαρή και πολύ πιο σημαντική από τη δουλειά που κάνουμε οι ποδοσφαιριστές και από τη δουλειά που κάνει το ποδόσφαιρο, επομένως δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτό το γεγονός. Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι πάντα στο πλευρό τέτοιων πρωτοβουλιών και στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες. Με την σύντομη παρουσία μας εδώ πιστεύω πως βοηθάμε αρκετά το έργο αυτό που θέλουμε να γίνει σήμερα. Να βοηθήσουμε, λοιπόν, τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, τα παιδιά που δεν έχουν ούτε καν να φάνε, που έχουν βασικές ανάγκες, γιατί εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε μεγαλώσει καλά και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο, όμως θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας».

Ο φετινός Τηλεμαραθώνιος διοργανώνεται με τίτλο «Υποσιτίζονται και είναι παιδιά» κι επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερο σημαντικό θέμα, καθώς ο υποσιτισμός, η κακή υγεία και η έλλειψη της κατάλληλης φροντίδας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας υπονομεύει το μέλλον των παιδιών, συχνά με ανεπανόρθωτες συνέπειες στη μετέπειτα ζωή τους.

Τα παιδιά, λόγω της φτώχειας, στερούνται επιπλέον τα εμβόλια, την ιατρική φροντίδα, το καθαρό νερό, την εκπαίδευση, είναι ευάλωτα στη βία και την εκμετάλλευση. Με την υποστήριξη των πολιτών μέσα από τον Τηλεμαραθώνιο, η UNICEF θα μπορέσει να παρέχει στα παιδιά τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής και το ειδικό θεραπευτικό γάλα, να ενισχύσει τα τοπικά κέντρα υγείας με τον απαραίτητο εξοπλισμό ειδικά για υποσιτισμένα παιδιά, να τους παρέχει ασφαλές πόσιμο νερό και βιταμίνες, να ενισχύσει τα προγράμματά της ενάντια στη φτώχεια. Θα φροντίσει επίσης για τον εμβολιασμό τους και την προστασία τους από τη βία και την εκμετάλλευση“.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0