Τολμούν να κάνουν έλεγχο που ζητεί ο Κούγιας «για να αποκαλυφθούν όλα»;

Τα γραπτά μένουν, σύμφωνα με ένα λατινικό ρητό, το οποίο είναι πάντα επίκαιρο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας ήταν «καταπέλτης» κατά του μέλους της ΕΕΑ, Ειρήνης Μαρούπα, η οποία σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (τυχαίο;), προσπάθησε να αφήσει σκιές για σχέση Ολυμπιακού και Λάρισας, λες και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μίξερ που πρέπει να μπουν όλοι.

Η Μαρούπα έδωσε την εντύπωση ότι κάτι βρήκε να πει, δηλαδή μια αστειότητα κατά την άποψή μας, και η ερμηνεία που δίνουν πολλοί είναι ότι η πανελίστρια της εκπομπής του Θωμαϊδη το έκανε για να… ισορροπήσει την κατάσταση. Τι θα πει «να ελεγχθεί η σχέση Ολυμπιακού με ΑΕΛ, θεωρώ πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία;». Αν έχει στοιχεία, να τα πει, όμως με αερολογίες, σπάνε αβγά; Εκ θέσεως, η κυρία Μαρούπα δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει πράγματα, και μάλιστα χωρίς αποδείξεις, χωρίς να υπάρχει καταγγελία, χωρίς να υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα, παρά μόνο καθαρός ουρανός που δεν φοβάται αστραπές. Δεν είναι δικηγόρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, μέλος της ΕΕΑ είναι και πρέπει, αν υπάρχει κάτι πρέπει να το ερευνά, όχι να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Από την πλευρά του, ο Κούγιας έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και άφησε σοβαρές αιχμές. Το θέμα είναι αν τολμούν. Ο γνωστός ποινικολόγος, σε ένα σημείο της δήλωσής του με την οποία απάντησε (14/03) στις αστειότητες της Μαρούπα, ζήτησε «να κάνει έλεγχο σε όλες τις ΠΑΕ, αυτεπαγγέλτως όπως η ίδια λέει, γιατί αυτό είναι το σωστό και εκεί θα αποκαλυφθούν όλα (ποιος ξεπλένει μαύρο χρήμα από κάθε είδους λαθρεμπορία, τι ύψους είναι οι δηλώσεις των ιδιοκτητών, τι επάγγελμα ασκούν, αν έχουν έστω και ένα ακίνητο στο όνομα τους, έστω και το σπίτι τους)».

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δήλωση του Αλέξη Κούγια δεν προβλήθηκε. Κι όμως, είναι μια καλή ευκαιρία, οι αρμόδιοι να τη λάβουν σοβαρά υπόψη, ώστε να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει πολυϊδιοκτησία Ολυμπιακού-ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έδωσε δανεικούς στην ομάδα της Θεσσαλίας; Η ΄σχέση του Κούγια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ή η σχέση ως δικηγόρος του ερασιτέχνη για μια μόνο υπόθεση, είναι σχέσεις γνωστές και διάφανες, σε αντίθεση με την αγορά των προπονητικών κέντρων της Ξάνθης από την RFA που την είχαν «θάψει» σε έναν «δαίδαλο» εταιριών.

Πρώτα μας έλεγαν ότι αν ο Μαρινάκης έπαιρνε τη NOVA, θα ασκούσε επιρροή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόλις, το αφήγημα κατέρρευσε, βρήκαν καινούριο. Όμως, η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη κατηγορούνται για πολυϊδιοκτησία.

Και στο κάτω κάτω, κυρία Μαρούπα δεν είναι όλοι ίδιοι.
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0