Τι ισχύει για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Τι ισχύει για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Από το αν θ’ αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι υπήρξε έστω και ελαφρύς τραυματισμός του Γιάννη Αναστασίου θα εξαρτηθεί η μορφή της τιμωρίας του Ολυμπιακού για τα συμβάντα στο ντέρμπι.

karaiskaki
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον τραυματισμό του Γιάννη Αναστασίου θα κρίνει εν πολλοίς το μέγεθος της τιμωρίας που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν σε απολογία την Πέμπτη από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας βάσει του των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Στην παράγραφο 3, λοιπόν, του άρθρου 15 και πιο συγκεκριμένα στο εδάφιο β) αναφέρεται ότι «εάν η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή 35.000 ευρώ».

Στο εδάφιο γ), δε, αναφέρεται: «Εάν με την επανέναρξη του αγώνα επαναληφθεί η ρίψη αντικειμένων και υπάρξει προσωρινή διακοπή του αγώνα άνω των 15 λεπτών, τιμωρείται με χρηματική ποινή 60.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές 1 έως 2 αγωνιστικών».

Το συγκεκριμένο εδάφιο, πάντως, δεν βρίσκει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς το παιχνίδι δεν διεκόπη για περισσότερα από 15 λεπτά. Υπάρχει ωστόσο και το εδάφιο ε) που αναφέρει:«Εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλονται οι ποινές που αναφέρονται στην περίπτωση γ)».

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές και 60.000 ευρώ πρόστιμο, εφόσον προκύψει (από εκθέσεις, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ.) έστω και ελαφρύς τραυματισμός του Γιάννη Αναστασίου.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0