Στο χέρι των ομάδων η επανεκκίνηση της Super League

Πάσα στις ομάδες, προκειμένου να αποφασίσουν τι κάνουν, με την επανέναρξη της Super League και τη διεξαγωγή των play offs, έκανε ο ΕΟΔΥ, με τη σχετική οδηγία, την οποία εξέδωσε. Συγκεκριμένα, εάν ένας παίκτης βρεθεί (χτύπα ξύλο) θετικός στον κορονοϊό, τότε δεν μπαίνει μόνο ο ίδιος σε καραντίνα, αλλά και όλη η ομάδα, για 5 ημέρες.

Αυτό σημαίνει: Ο παθών στο σπίτι, η ομάδα σε καραντίνα και προπονήσεις με το ίδιο καθεστώς όπως τώρα και, φυσικά, όχι αγώνες.

Αναλυτικά:

«Στενές επαφές (μη προστατευμένες) αθλητή με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης»

απομόνωση των μη προστατευμένων στενών επαφών σε προκαθορισμένο, από τη Διοργανώτρια Αρχή ή την ομάδα, χώρο για 5 ημέρες.
δύο αρνητικά φαρυγγικά δείγματα , με ≥ 24 ώρες απόσταση το πρώτο από το δεύτερο (3η – 5η ημέρα). Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μόνο με τη σύνθεση της απομόνωσης. Μετά την 5η μέρα μπορούν να επιστρέψουν σε μικτές προπονήσεις και αγώνες και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει εν τω μεταξύ οποιοδήποτε σύμπτωμα νόσου.
εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μοριακού ελέγχου (PCR) συστήνεται η επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα σε αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει εν τω μεταξύ οποιοδήποτε σύμπτωμα νόσου. Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μόνο με τη σύνθεση της απομόνωσης.
Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν συστήνεται η καραντίνα της αντίπαλης ομάδας αλλά η ενεργητική επιτήρηση των αθλητών της με καθημερινή χρήση ερωτηματολογίου (πυρετός, βήχας, αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες) και θερμομέτρηση».

Επισημαίνεται επίσης ότι βάσει της εισήγησης του ΕΟΔΥ οι ασυμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα 7 ημέρες από την ημέρα της πρώτης επιβεβαίωσης COVID-19 εφόσον έχουν περάσει από δύο τεστ, ενώ οι «συμπτωματικοί» αθλητές με COVID-19 επανέρχονται μόνο με απυρεξία χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών για 3 ημέρες και αν έχουν δύο αρνητικά τεστ σε διαφορετικές ημέρες.

Μετά από όλα αυτά, το τι θα συμβεί με τα play offs θα κριθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει η εκδοχή επανεκκίνησης και πιθανότερη ημερομηνία να είναι εκείνη της 7ης Ιουνίου και όχι εκείνη της 14ης.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0