Ο Ολυμπιακός «κάνει» μεταγραφές – Αποστολές σε Νορβηγία, Σουηδία

Ο Ολυμπιακός «κάνει» μεταγραφές – Αποστολές σε Νορβηγία, Σουηδία

Δείτε την εκπομπή

Αγκιμπού Καμαρά δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Ούτε βρίσκεις περιμένοντας προτάσεις, χαλαρός στο γραφείο σου. Για να βρεις τέτοιους παίκτες, τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις ποδοσφαιρικών «διαμαντιών», πρέπει να κάνεις πολλά. Κατ’ αρχάς να… ξεβολευτείς. Να αφήσεις το γραφείο σου. Να αφήσεις ακόμη και τη χώρα σου.

Πρέπει να βγεις από τα σύνορα. Να έχεις επαφές και «άκρες» όπου υπάρχει ταλέντο, να ταξιδέψεις, να πας σε γήπεδα που πηγαίνουν λίγοι. Και πάλι, δεν φτάνουν μόνο αυτά. Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι το ταλέντο, το ξεχωριστό και εν τέλει να έχεις την ικανότητα και την ταχύτητα να πάρεις τον παίκτη, με τις σωστές συνθήκες και τα σωστά δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει σε μια λέξη, μια έννοια, που στην Ελλάδα περνάει σχεδόν απαρατήρητη: Σκάουτινγκ. Μια έννοια πολυδιάστατη. Διότι το θέμα δεν είναι μόνο να βρεις έναν παίκτη. Πρέπει να βρεις, να δεις από κοντά και κυρίως να αξιολογήσεις την προοπτική, τα ταβάνι του καθενός.

Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, με βάση τον δικό τους τρόπο λειτουργίας, που διαφέρει από όλες τις άλλες ομάδες της χώρας, συνεχίζουν να αναζητούν τους «νέους» Αγκιμπού Καμαρά. Όχι μόνο στη Γαλλία. Αλλά και σε αγορές διόλου γνωστές στο ελληνικό κοινό. Δείχνοντας ότι εξελίσσονται και ότι διευρύνουν τους μεταγραφικούς τους ορίζοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τον τελευταίο μήνα οι Ερυθρόλευκοι έχουν οργανώσει δύο αποστολές στη Σκανδιναβία. Η πρώτη είχε προορισμό τη Νορβηγία, όπου οι άνθρωποι των πρωταθλητών παρακολούθησαν στοχευμένα συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Σε ηλικίες… Αγκιμπού.

Η δεύτερη αποστολή έγινε στη Σουηδία, μια αγορά που οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούν στενά τα τελευταία δύο χρόνια και φαίνεται ότι επίσης έχουν βρει συγκεκριμένους στόχους. Μάλιστα, λέγεται πως οι αποστολές αυτές έγιναν με σκοπό να συνεχιστεί το σκάουτινγκ σε συγκεκριμένους παίκτες. Κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη εικόνα κάποιων περιπτώσεων που έχει ξεχωρίσει και συνεχίζει την παρακολούθησή τους, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της εξέλιξής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγο καιρό οι Ερυθρόλευκοι είχαν στείλει σκάουτ και στην Ελβετία, αλλά και στη Δανία, ενώ διαρκές είναι το σκάουτινγκ που γίνεται σε Πορτογαλία, Γαλλία και Ισπανία. Στις δύο πρώτες χώρες, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει και μόνιμους σκάουτς.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι «αποστολές» των σκάουτς των Πειραιωτών προφανώς αποτελούν κομμάτι μιας συνολικής «κατασκοπευτικής» δράσης που έχουν οργανώσει ο Φρανσουά Μοντέστο και οι συνεργάτες του. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη συνάντηση όλων των ανιχνευτών του Ολυμπιακού στο Ρέντη, όπου και όπως φαίνεται, οργανώθηκαν οι αποστολές που ήδη λαμβάνουν χώρα.

https://www.to10.gr/podosfero/superleague/1857261/o-olybiakos-kani-metagrafes-apostoles-se-norvigia-souidia/?fbclid=IwAR1jn5kZTpBn6ie_ZuHgIp9rVLuojk3N6SYWbGtmoot5Ql0OwNjVmDfafGQ

Share and Enjoy !

0Shares
0 0