Βασιλακόπουλος: Βρείτε μεταξύ σας, εγώ τελείωσα!

Εντολή να προκηρυχθούν εκλογές στην ΕΟΚ, η οποία θα τον φέρει εκτός ελληνικού μπάσκετ μετά από πάρα πολλά χρόνια, έδωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Δείτε την εκπομπή μας

Μάλιστα, οι πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πήρε απόφαση να αποσυρθεί οριστικά και να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξεύρεσης διαδόχου. Ως επακόλουθο, έδωσε εντολή να προκηρυχθούν εκλογές στις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να είναι καλυμμένος πλήρως με το χρονικό περιθώριο των 45 ημερών, που ορίζει ο νόμος (από την ημέρα της προκήρυξης) για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, αλλά και με την τελική διορία της 31ης Μαρτίου που όριζε ρητά η τελευταία τροπολογία, διασφαλίζοντας ότι η διοίκησή του δεν θα κηρυχθεί έκπτωτη.

Εκλογές με μάξιμουμ 500 σωματεία
Με δεδομένο ότι τα περιθώρια για την εγγραφή των συλλόγων στο αθλητικό μητρώο είναι πολύ στενά (εκπνέουν στις 22 Ιανουαρίου), γίνεται αντιληπτό ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με υποδιπλάσια συμμετοχή σε σχέση με το τι συνέβαινε μέχρι σήμερα (με κάτι λιγότερα από 1.000 ομάδες είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες).

Με δεδομένο ότι μέχρι χθες τα σωματεία που είχαν εξασφαλίσει την αθλητική αναγνώριση ήταν 435, η εκλογική διαδικασία δύσκολα θα διεξαχθεί με περισσότερους από 500 συλλόγους.

Από την ημέρα που θα προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές (13/02), το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι υποχρεωμένο να στείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το νέο εκλογικό σώμα, δηλαδή το αθλητικό μητρώο που θα αποτελείται από τα σωματεία που έχουν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα της αθλητικής αναγνώρισης.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο επί τρεις δεκαετίες ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ εξάντλησε όλες τις πιθανότητες και εξέτασε αρκετές λύσεις, προκειμένου να επιλεγεί μία προσωπικότητα που θα βγει μπροστά και θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΚ. Συζητήθηκαν αρκετά ονόματα, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κάποιος που θα έχει την δυναμική, ώστε να έχει τύχη απέναντι στον Παναγιώτη Φασούλα και τον Βαγγέλη Λιόλιο, που βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο σε προεκλογική εκστρατεία.

Έτσι, λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη χθες το βράδυ σε συνάντηση στα βόρεια προάστια, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (ηλικιακά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) να ανάβει το «πράσινο φως» για την προκήρυξη των εκλογών, χωρίς να έχει επιλέξει το πρόσωπο που θα ηγούνταν της προσπάθειας όσων παραγόντων και ομάδων παραμένουν ακόμη στο πλευρό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, όταν οι συνεργάτες του τον ρώτησαν «πρόεδρε, ποιος θα βγει μπροστά;», Ο 81χρονος παράγοντας φέρεται πως απάντησε: «Βρείτε τα μεταξύ σας! Εγώ τελείωσα!»

Share and Enjoy !

0Shares
0 0