Μπαρτζώκας: Η πρόταση των προέδρων ήταν ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για πρώτη φορά στις κάμερες μετά την επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση για τα επόμενα 2,5 χρόνια και υποστήριξε πως ήταν πολύ ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους. Παράλληλα, υπογράμμισε πως στη ζωή τα πράγματα αλλάζουν και πως οι υπάρχοντες παίκτες δεν είναι ίδιοι χαρακτήρες με τότε.

EUROLEAGUE / MEDIA DAY ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πρόταση των προέδρων με έκανε να γυρίσω, δεν είναι συναισθηματική, αλλά επαγγελματική η απόφασή μου. Καθαρά. Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο ορίζοντα αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Είναι διαφορετικό να βλέπεις μια ομάδα στην τηλεόραση και διαφορετικό να ζεις την καθημερινότητα στα αποδυτήρια. Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με προσθήκες, σήμερα κάνουμε τη δεύτερη προπόνησή μας. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα, μετά από τη διπλή αγωνιστική θα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε, αφού έχουμε δει την ομάδα για να δούμε αν χρειάζεται και τι χρειάζεται.

Χρειάζεται σταθερότητα, ένα στάνταρ απόδοσης σε κάθε παιχνίδι και όχι αυξομειώσεις. Μετά από μεγάλες νίκες, ο Ολυμπιακός έκανε ήττες. Είναι προφανές ότι η ομάδα είναι τελευταία στις ασίστ, πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα, ενώ πρέπει να μπουν και κάποιοι κανόνες στην άμυνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Άλμπα να παίξει στο ρυθμό της. Η Άλμπα είναι η καλύτερη ομάδα στα δέκα πρώτα δευτερόλεπτα και η χειρότερη στο πως εκτελεί στο τέλος των επιθέσεών της. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και βεβιασμένες επιλογές, να έχουμε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο Μιλουτίνοφ προπονείται κανονικά, θεωρητικά θα είναι καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα στη Βαλένθια.

Το ότι είδα γνωστά πρόσωπα και φίλους, με χαροποιεί. Δεν είναι τίποτα το ίδιο από την προηγούμενη φορά. Δεν έφυγα και με τον καλύτερο τρόπο, ήρθα με καλύτερο. Δεν είδα πολλά γνώριμα πρόσωπα, περισσότερα γνώριμα είδα στα γραφεία. Οι υπάρχοντες παίκτες δεν είναι ίδιοι σαν χαρακτήρες με τότε, όπως δεν είμαι κι εγώ ίδιος. Στη ζωή τα πράγματα αλλάζουν. Πιο δύσκολα ήταν την προηγούμενη φορά, γιατί τότε η ομάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας, ενώ τώρα το έργο μου είναι πιο εύκολο για να πάει η ομάδα καλύτερα.

Η απόφασή μου ήταν καθαρά επαγγελματική, η πρόταση καθαρά ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους. Εδώ πρέπει να σταματήσω με τον εαυτό μου, ό,τι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Πρέπει να σταματήσουμε τις προσωπικές συζητήσεις. Για να απαντήσω, στα Βαλκάνια και την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι αντιδράσεις. Είμαι προετοιμασμένος για ακραία συναισθήματα αγάπης, αποθέωσης και το αντίθετο. Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας».

Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη βαθμολογία. Στη EuroLeague παίρνεις ό,τι αξίζεις. Όλοι είναι πολύ καλύτεροι απ’ όσο έχουν δείξει έως τώρα και ατομικά και ομαδικά. Θέλουμε να βάλουμε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα. Δεν έχω το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά πρέπει να δουλέψω με αυτό. Πρέπει να προσαρμοστώ, πρέπει να πείσω κι εγώ τον εαυτό μου».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0