Interview: Κατερίνα Λαφτσή: Δουλεύει σκληρά και πραγματοποίει τα όνειρά της!!

Η Κατερίνα Λαφτσή είναι 21 ετών και είναι αθλήτρια στίβου στα 100-200μ. του Ολυμπιακού, και παρόλα αυτά έχει αποκτήσει πολλές διακρίσεις, και εμπειρίες. Που βέβαια συνεχίζει να της αυξάνει μέσα από την σκληρή δουλεία που ρίχνει! 

Σήμερα μας μιλάει στο Redvoice και τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο όπου λέει πολλά και σπουδαία πράγματα.

Πες μας λίγα λόγια για εσένα. Πως σε λένε, πόσο είσαι, τι σπουδάζεις;

Λοιπόν ονομάζομαι Κατερίνα Λαφτσή είμαι 21 ετών, είμαι από την Καβάλα αλλά μένω Αθήνα λόγω σπουδών και προπονήσεων και φοιτώ στο τμήμα ψυχολογίας στο εθνικό και καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είμαι αθλήτρια στίβου στα 100-200μ.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό; και πως επέλεξες συγκεκριμένα τον Στίβο.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμουν με τον αθλητισμό συγκεκριμένα πήγαινα βόλεϊ και αργότερα μπάσκετ και  χορό. Με τον στίβο θα έλεγα ξεκίνησα τυχαία είχα κατέβει σε κάτι σχολικούς αγώνες που έκανε το γυμνάσιο μου και είχα βγει 3η και η Δέσποινα Αντωνιάδου η πρώην προπονήτρια μου με είχε δει και μου είχε πει να ξεκινήσω στίβο και έτσι και έκανα και κατέληξα τώρα 9 χρόνια να ασχολούμαι με τον στιβο και κυρίως τα 100 και τα 200μ.

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί και αρκετές θυσίες. Εσύ θεωρείς ότι έχεις στερηθεί πράγματα από τη ζωή σου;Ο αθλητισμός και κυρίως ο πρωταθλητισμός χρειάζονται αρκετές θυσίες είτε χρόνου είτε διασκέδασης. Η αλήθεια είναι πως και εγω έχω κάνει αρκετές θυσίες θυμάμαι στο λύκειο δεν πήγαινα στις εκδρομές λόγω προπονήσεων ούτε και ξενυχτουσα όπως έκαναν οι συνομήλικοι αλλά γινόταν για καλό και πάντα στο τέλος κάθε θυσία άξιζε.
Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν από έναν μεγάλο αγώνα. Υπάρχει άγχος και πως το διαχειρίζεσαι;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω άγχος πριν τους αγώνες μου και αν έχω θα είναι μόνο δημιουργικό και πάντα το ελέγχω, ανυπομονώ να μπω και να τρέξω.
Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πως φαντάζεσαι το επόμενο βήμα της καριέρας σου;
Για την φετινή χρονιά θα ήθελα να φτάσω τα ατομικά μου ρεκόρ και να τα ξεπεράσω εάν μπορέσω καθώς έρχομαι από δύο χρόνια δύσκολα λόγω ενός σοβαρού χειρουργείου που ειχα και μου στέρησε αρκετά πράγματα οπότε ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά μου και να ξεπεράσω τον εαυτό με πολύ δουλειά βέβαια .
Το κεφάλαιο Ολυμπιακός πώς ήρθε; Ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ιστορία ειδικά στον στίβο
Όταν πέρασα Αθήνα έψαχνα έναν σύλλογο εδώ και είχα την τιμή να με δεχτεί το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού όπου και ανήκω.

Ποιες είναι οι πολυτιμότερες συμβουλές που έχεις ακούσει και τις κρατάς μέχρι σήμερα;
Η πιο σημαντική συμβουλή που πάντα κρατάω και υπενθυμίζω στον εαυτό μου είναι αυτή του πατέρα μου να είμαι πάντα προσγειωμένη και μόνο με πολύ δουλειά θα πετύχω τους στόχους μου.
Πως είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό;
Γενικά στην καθημερινότητα μου είμαι επικεντρωμένη στις προπονήσεις και στην σχολή μου όπου και περνάω όλο μου τον χρόνο, τα σαββατοκύριακα που είναι πιο ελεύθερα και χαλαρά και κάνω τις βόλτες μου.
Στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;
Στον ελεύθερο μου χρόνο που είναι  μ’ αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου για φαγητό βόλτα σινεμά και να βλέπω ταινίες.
Έχεις βοήθεια από την ομοσπονδία; Η κάποιον χορηγό ;
Δεν έχω κάποιον χορηγό ούτε πληρώνομαι από την ομοσπονδία είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους.
Ποιο είναι το πρότυπο σου;
Το πρότυπο μου είναι η μαμά μου είναι πολύ δυναμική και έξυπνη γυναίκα την θαυμάζω πολύ.


Ποιες είναι διακρίσεις σου ;
Έχω κερδίσει το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα το 2017 στην Πάτρα όπου μου έδωσε και το εισιτήριο να πάω στην παγκόσμια γυμνασιακά τον Ιούλιο του 2016 στην Τραπεζούντα. Έχω πάρει την 3η θέση στα 100 με χρόνο 12.01 και στα 200μ μέτρα στο βαλκανικό το 2017 στο Πιτέστι της Ρουμανίας. Και άλλες πολλές επιτυχίες. Εχω κατακτήσει την πρώτη θέση στα 200μ με 24.64 στο πανελλήνιο εφήβων νεανίδων στις Σέρρες . Έχω κατακτήσει το 2016 την 4η θέση στο βαλκανικό εφήβων νεανίδων στο μπολου ( τότε ήμουν ακόμα κορασίδα)Την 8η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών στην Πάτρα το 2017 στα 100μ με χρόνο 11.99
Ατομικές διάκρισης έχω ρεκόρ στα 60μ κλειστού 7.70 στα 100 ανοιχτού 11.90 και στα 200μ 24.58,Στο βαλκανικό το 2017 στα 200 που κέρδισα το 3ο μετάλλιο είχα χρόνο 24.64,Στο πανελλήνιο κλειστού στίβου ανδρών γυναικών το 2019 κατέκτησα την 6η θέση στα 60μ Με 7.70.

Ποιος είναι ο προπονητής σου;
O προπονητής μου είναι ο Ανδρέας Λιναρδατος.
Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους νέους αθλητές και μη;
Γενικά να κυνηγάτε τα όνειρα σας και να δίνεται το 100% του εαυτού σας να πετύχετε τους στόχους σας, με υπομονή και επιμονή θα γίνουν ωραία Πράγματα.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0