Interview: Ελευθερία Φουντωτού στο Redvoice : Eπιθυμία να μείνω στον Ολυμπιακό και να κατακτήσω και αλλά πρωταθλήματα με την ομάδα αυτή!!!

Η 18χρονή αθλήτρια της γυναικείας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, Ελευθερία Φουντωτού μιλάει αποκλειστικά στο RedVoice και τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη.

Η Ελευθερία Φουντωτού που πριν λίγες μέρες πάτησε τα 18, μας μιλάει για την μέχρι τώρα καριέρα της στον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα αλλά και την δική της μάχη που ξεκινάει με της πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγες μέρες… Απολαύστε.
Καλησπέρα Ελευθερία, πόσα χρόνια είσαι στον Ολυμπιακό? Από που ξεκίνησες?
Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Oλυμπιακού σε ηλικία 8χρονων να κολυμπάω, αρά συνολικά 10 χρονιά.
Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με το πόλο ?
Βασική αφορμή ήταν η μεγαλύτερη αδερφή μου η οποία ασχολούταν ήδη με το πόλο και έτσι μπήκα και εγώ στο χώρο αυτό.
Τι θέση παίζεις στην ομάδα?
Παίζω περιφέρεια και απο την δεξιά και απο την αριστερή πλευρά.
πως αισθάνεσαι που παίζεις δίπλα σε κορυφαίες αθλήτριες? το φανταζόσουν?
Από μικρή είχα στόχο να φτάσω στην μεγάλη ομάδα και να παίξω διπλά σε αυτές τις αθλήτριες. Μαθαίνω πολλά και το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να τα αξιοποιήσω.
Όταν πανηγύρισες ο πρώτο σου πρωτάθλημα η κύπελλό με τον Ολυμπιακό πως ένιωσες?
Μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που πανηγύρισα το πρώτο μου πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα.
Η εμπειρία σου εθνική μας ομάδα πόλο Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα? Πιστεύω ότι πλέον βάζεις στόχο να φταστείς ποιο ψηλά στην εθνική όπως και αλλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς αγώνες κλπ.
Σίγουρα οι στόχοι κάθε αθλητή είναι οι εθνικές ομάδες και οι ολυμπιακοί αγώνες ,ο διαδρομή είναι δύσκολη, θέλει δουλειά, επιμονή, υπομονή και στόχους.Οσο αφορά την Εθνική Νεανίδων ήταν ένας στόχος που πέτυχα, πάντα όταν εκπροσωπείς την χώρα σου είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη.
Σε συμβουλεύουν οι μεγαλύτερες αθλήτριες από εσένα? Αν ναι Τι είναι αυτό που έχεις κρατήσει από ότι σου έχουν πει?
Η συμβουλή που παίρνω από αυτές είναι να μην τα παρατάω και να δουλεύω σκληρά.


Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου? Και στην ομάδα αλλά και έξω από την ομάδα πχ με της σπουδές σου.
Φέτος τελειώνω το λύκειο, θα ασχοληθώ με την φυσικοθεραπεία, θέλω να συνδυάσω τον αθλητισμό με τις σπουδές και παραμένει μεγάλη μου επιθυμία να μείνω στον Ολυμπιακό και να κατακτήσω και αλλά πρωταθλήματα με την ομάδα αυτή.
Ποιους στόχους θέλεις να πετύχεις ?
Βασικοί μου στόχοι είναι οι εθνικές ομάδες, οι Ολυμπιακοί αγώνες και οι σπουδές μου


Μια κοπέλα στην ηλικία σου αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες καθημερινά όταν θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Εσύ έχεις συναντήσει ? Αν ναι ποιος είναι αυτός που στάθηκε δίπλα σου.
Είναι δύσκολο αθλητισμός και σχολείο μαζί ,αρκετές ώρες προπονήσεις και περιορισμένη προσωπική ζωή, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και συγκεκριμένο ωράριο. Οι γονείς μου είναι αυτοί που αυτά τα χρονιά είναι δίπλα μου, με στηρίζουν καθημερινά και ενισχύουν τις επιλογές μου.
Εκτός από το πόλο, τι άλλο κάνεις, έξω από το γήπεδο έχεις κάποιο χόμπι?
Δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο, μπαίνω στην κουζίνα της μαμάς καμμιά φορά και μαγειρεύω (Γελάει)
Όταν δεν έχεις προπόνηση/αγώνες πως προτιμάς να περνάς τον χρόνο σου?
Μ αρέσει πολύ να βγαίνω με φίλους και όταν είμαι σπίτι να βλέπω ταινίες και να διαβάζω βιβλία.
Τι θα έλεγες και εσύ με την σειρά σου στα ποιο μικρά παιδιά, να τους παροτρύνεις να ασχοληθούν με το πόλο? Γιατί στην Ελλάδα την πρωτιά την έχουν αλλά αθλήματα
Το πόλο έχει φέρει αρκετά μετάλλια στην χώρα και δεν έχει την αναγνώριση που θα έπρεπε. Είναι ένα δυναμικό και δύσκολο άθλημα από την φύση του(λόγω του νερού) αλλά ταυτόχρονα αυτό είναι και το ωραίο. Σιγουρά θα παρότρυνα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρχει η αγάπη για ότι κάνουν.

Υ.γ. Ευχαριστούμε την Ελευθερία που μας έδωσε την δεινότητα να μιλήσουμε μαζί της. Και εμείς με την σειρά μας της ευχόμαστε ακόμα ποιο πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0