Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: “Ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας”

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατήγγειλε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των φιλάθλων στα Φάιναλ 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες.

olympiacos

 

Μετά την αρχική αντίδραση που υπήρξε από την πλευρά του Ολυμπιακού για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε η κάθοδος του προέδρου της ομάδας, κ. Κουντούρη, στον αγωνιστικό χώρο για την απονομή του Κυπέλλου, ήρθε και η επίσημη αντίδραση του Ερασιτέχνη.

Οι ερυθρόλευκοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των ερυθρόλευκων φιλάθλων στα Φάιναλ 4 του Κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Φάιναλ Φορ των  Κυπέλλων Βόλεϊ που διοργάνωσε  σε Καλαμάτα και Πύλο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στο ρόλο που της παραχώρησε η καθ’ ύλην αρμόδια ΕΟΠΕ.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να «μιλήσει» πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων για να μην οξύνει τα πνεύματα. Τώρα όμως που ολοκληρώθηκαν και με θρίαμβο των ομάδων μας, αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει συμπεριφορές και γεγονότα, ώστε να προστατέψει τους φιλάθλους του από την ρατσιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας.  Δυστυχώς έχει καταντήσει πλέον  η φίλαθλη ιδιότητα του Ολυμπιακού να αποτελεί  ιδιώνυμο για την ηγεσία της Αστυνομίας.

Στα δυο Φάιναλ Φορ συμμετείχαν 7 ομάδες, αλλά η Αστυνομία επέδειξε αποκλειστικά ρατσιστική συμπεριφορά προς τους φιλάθλους μας. Με αστείες προφάσεις,  η Αστυνομία προχώρησε σε περίπου 60 προσαγωγές φιλάθλων μας, πάντα σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που είχαμε είτε από απλούς φίλους του Συλλόγου, είτε από γονείς και συγγενείς αθλητών ,είτε  από μέλη του ΔΣ του μας.  Έγιναν επειδή οι φίλαθλοι μας διέπραξαν το έγκλημα να φέρουν κάποιο ερυθρόλευκο διακριτικό , επειδή φώναξαν “Ολυμπιακός” από την εξέδρα, επειδή χειροκρότησαν τους αθλητές μας. Πως αλλιώς άλλωστε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις προφάσεις όταν μάλιστα δεν συνέβη το παραμικρό εκτός και εντός του γηπέδου;

Η απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε στην Πύλο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και μόνο αυτοί, βρέθηκαν σε ασφυκτικό κλοιό από τους άνδρες των ΜΑΤ. Στην διάρκεια μάλιστα της απονομής,  αντί να δουν την κούπα και την γιορτή των αθλητριών, έβλεπαν τα κράνη, ασπίδες των ΜΑΤ.

Επιπλέον, τ’ ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας, εκτελώντας ρόλο πορτιέρη και υποκαθιστώντας την ΕΟΠΕ, δεν άφησαν  την διοίκηση του Ολυμπιακού να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τις παίκτριες για την επιτυχία τους, απειλώντας τους μάλιστα και με…. φυλάκιση.  Γι’ αυτό το λόγο τα μέλη της ομάδας μας ανέβηκαν με την κούπα στην εξέδρα για να την πανηγυρίσουν μαζί με την αποκλεισμένη διοίκηση μας.

Εκ του ΟΣΦΠ

ΥΓ1: Η όμορφη Πύλος γιορτάζει,  με ανακούφιση πλέον, την σύγχρονη απελευθέρωση της από τις υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις που στρατοπέδεψαν το διήμερο στην πλατεία της…

ΥΓ2: Κύριε Δένδια για 300 φίλαθλους από την περιοχή της Πύλου-με δεδομένη την απαγόρευση μετακινήσεων- πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για την φύλαξη τους σ’ αγώνα με τον Πανναξιακό;

ΥΓ 3: Ο Ολυμπιακός δεν έχει να προσάψει τίποτε στους απλούς αστυνομικούς που μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο . Καταγγέλλει όμως την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του πολιτικού της προϊσταμένου για ξεκάθαρη στοχοποίηση των φιλάθλων του με εμφανή στόχο την πρόκληση αντιπαλότητας. Άραγε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς έχει γνώση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του ή θα τα πληροφορηθεί το Πάσχα όπου θα επισκεφτεί την Πύλο;”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0