Σφαιρόπουλος : «Το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση»

Σφαιρόπουλος : «Το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση»

Ο προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας τόνισε πως δεν μπήκαν κάποια σουτ, κάτι που έφερε διστακτικότητα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του διαβάσματος του αγώνα, κατά τη διάρκειά του.

sfairopoulos

Αναλυτικά :

«Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε τη χρονιά όπως θα θέλαμε. Θέλαμε τη νίκη για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, αλλά έτσι όπως παίξαμε δώσαμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να ξεφύγει και να πάρει μία διαφορά στην τέταρτη περίοδο και να κερδίσει δίκαια. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ. Πιστεύω ότι αμυντικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση, γιατί ο ΠΑΟ επέλεξε να μας κλείσει το πικ εν ρολ και μας έδωσαν πολλά ελεύθερα σουτ. Στην αστοχία κρίθηκε το παιχνίδι, στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό έφερε νευρικότητα και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, γιατί αυτό αδυνάτησε και την άμυνά μας. Έχουμε πολλά να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι και να βελτιώσουμε τους τομείς του παιχνιδιού που δεν πήγαμε καλά. Είναι η αρχή της χρονιάς και θέλουμε όλοι οι παίκτες να ενταχθούν στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της ομάδας, ώστε να μπορέσουμε να εμφανιστούμε άμεσα και γρήγορα με το γνωστό πρόσωπο που έχουμε συνήθως μέσα στο γήπεδο.

Όταν δεν μπαίνουν κάποια ελεύθερα σουτ στη συνέχεια είσαι διστακτικός και δεν έχεις σωστές αποφάσεις, εκεί χάθηκε και το παιχνίδι. Είχαμε λάθος αποφάσεις στην επίθεση, δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και δεν είχαμε την ψυχραιμία και την ηρεμία για να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι για να γυρίσουμε την μπάλα. Πιστεύω το παιχνίδι εκεί κρίθηκε, ότι δεν διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι κατά τη διάρκειά του.

Είχαμε ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν και σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε απειλήσει και μέσα από την ρακέτα περισσότερες φορές. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα νέα παιδιά πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Έχουν έρθει καλοί παίκτες και τους εμπιστευόμαστε, απλώς είναι ακόμη η αρχή και ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Οπότε, όταν δεν πάει κάτι καλά, δεν έχουμε μάθει ακόμα να το διορθώνουμε μέσα στο παιχνίδι, είναι εντελώς διαφορετικά από τις προπονήσεις. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό το κενό διάστημα των πέντε λεπτών που είχαμε στην τέταρτη περίοδο, το οποίο ουσιαστικά αυτό έκρινε το παιχνίδι».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0