Δεν ταιριάζουν δάκρυα σ’ αυτή την ομάδα !

“Το όνειρο έμεινε μισό… αλλά από την επόμενη στιγμή αρχίζουμε να ονειρευόμαστε ξανά. Γι’αυτό είμαστε ΘΡΥΛΟΣ” γράφει ο dp11 μετά τον αποκλεισμό των back to back πρωταθλητών Ευρώπης από το final four του Μιλάνου.

basket2

Μάγκες με τα ερυθρόλευκα σας ευχαριστούμε !

Σας ευχαριστούμε για όσα μας χαρίσατε, για όσα μας διδάξατε, για τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε μαζί σας… Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να κλαίμε σαν μικρά παιδιά στην Πόλη και στο Λονδίνο… Σας ευχαριστούμε που μας αναγκάσατε να ψάχνουμε το τρελάδικο που διανυκτερεύει για να πάμε εκεί μόνοι μας… Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε περήφανους… Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να έχουμε κάτι μοναδικό για να διηγηθούμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας !

Ήταν ένα όνειρο να φτάσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης… Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά το πιστεύαμε… και φταίτε εσείς για αυτό !

Εσείς μας δώσατε το δικαίωμα, εσείς γεννήσατε την ελπίδα μέσα μας… εσείς, με τον τρόπο που παλεύατε σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε φάση… εσείς, που δείξατε σε όλους ότι όταν κάποιος θέλει, τότε μπορεί… Εσείς, που παίζατε πάντα όλοι για έναν και ένας για όλους !

Κόντρα σε όλους και σε όλα… κόντρα στους πλούσιους και στους ισχυρούς… κόντρα στους ταλαντούχους και στους δυνατούς… κόντρα στις ατυχίες και στους τραυματισμούς !

Ψηλά τα κεφάλια… άλλο όνειρο ξεκινάει !

Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τους φουκαράδες, από τους τυχάρπαστους και τους μοιρολάτρες… αυτή είναι η μεγάλη μας μαγκιά, αυτή που έχει εκτοξεύσει το όνομα της ομάδας μας στους εφτά ουρανούς… αυτή που το έκανε ΘΡΥΛΟ !

Μπορεί να μην έχουμε τα λεφτά που έχουν κάποιοι άλλοι… Όμως, έχουμε τόσα πολλά που δεν έχουν όλοι οι άλλοι : ψυχή και λεβεντιά, τόλμη και περηφάνια, θάρρος και αποφασιστικότητα… έχουμε αυτά που δοξάζουν τα ερυθρόλευκα χρώματα στα γήπεδα όλης της Ευρώπης, στο γρασίδι, στο παρκέ, στο τάραφλεξ, στους στίβους και στις πισίνες !

Ναι, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα εμείς οι νικητές… στη ζωή υπάρχουν χαρές και λύπες, υπάρχουν νίκες και ήττες. Όμως, υπάρχει και φρόνημα, υπάρχει και καρδιά, υπάρχει και αγάπη… όλα αυτά που χαρακτηρίζουν έναν ΘΡΥΛΟ όπως είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας !

Πάμε για τον επόμενο στόχο, πάμε για το πρωτάθλημα κόντρα στους σιχαμένους, κόντρα στους διορισμένους πρωταθλητές του Τράκη και του Βαζελακόπουλου, κόντρα στους Τανατζήδες και στους Σχινάδες, κόντρα στο πιο σιχαμερό συνοθύλευμα του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού…

Η βλακεία αυτών που διέκοψαν τον τρίτο περσινό τελικό και οι ατυχίες με τους πολλούς τραυματισμούς μέσα στη χρονιά, μας στέλνουν στη μάχη με μειονέκτημα έδρας. Όμως, όταν μπορείς να κερδίζεις παλληκαρίσια και να κοντράρεις στα ίσα αυτή τη Ρεάλ, σίγουρα μπορείς να νικήσεις τουλάχιστον μία φορά μέσα στο μπουντρούμι του ΟΑΚΑ αυτό το θλιβερό σύνολο που παρουσιάστηκε σήμερα στη Μόσχα !

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα παραδώσουν στις 18 Μαΐου το στέμμα τους και ταυτόχρονα θα δώσουν έναν όρκο : να κερδίσουν το στέμμα του πρωταθλητή Ελλάδος και του χρόνου να διεκδικήσουν ξανά τον θρόνο των πρωταθλητών Ευρώπης. Η ιστορία τους περιμένει !

ΥΓ. Η ευρωπαϊκή αθλητική οικογένεια πενθεί για τον πρόωρο χαμό του Τίτο Βιλανόβα. Κρίμα… άλλος ένας νέος άνθρωπος νικήθηκε από αυτή την κατάρα που λέγεται καρκίνος. Έχουν βρει έναν σωρό “σκατά” για όλα και δεν μπορούν να βρουν ένα κωλοφάρμακο που θα σώσει τις ζωές τόσων ανθρώπων. Εκτός πια και αν το έχουν βρει, αλλά τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών και ολόκληρου του ιατρικού κυκλώματος δεν επιτρέπουν την ευρεία κυκλοφορία του. Καλό ταξίδι, Τίτο…

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος

Share and Enjoy !

0Shares
0 0