Ρομπέρτο: Διορθώσαμε τα λάθη μας

1374742_712560812092271_1003085946_n

 

Στην κατανόηση και την διόρθωση όσων έγιναν λάθος στο πρώτο ματς του Champions League σε σχέση με αυτό κόντρα στην Άντερλεχτ απέδωσε ο Ρομπέρτο την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού στο ματς που έγινε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Μετά τις σωτήριες επεμβάσεις του, ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τη μεγάλη -προσωπική και ομαδική- επιτυχία στο Βέλγιο, τονίζοντας τις διαφορές που είχε το συγκεκριμένο ματς συγκριτικά με αυτό της πρεμιέρας κόντρα στην Παρί.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πόσο απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου, αλλά και το προσωνύμιο «Ρομπέρτογλου» που του απέδωσαν μετά το ματς με την Άντερλεχτ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρομπέρτο αποκλειστικά στην κάμερα του Novasports:

Τελικά τι παραπάνω είχε ο Ολυμπιακός στις Βρυξέλλες σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Παρί και έφθασε στην σπουδαία επιτυχία επί της Αντερλεχτ;

«Απλώς, καταφέραμε να μάθουμε ποια ήταν λάθη μας με την Παρί και να τα διορθώσουμε απέναντι στην Αντερλεχτ. Επίσης σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε μία συμπαγή και ομαδική άμυνα και γνωρίζαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε στην επίθεση, δηλαδή να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας στην επίθεση. Όλα αυτά ήταν κάτι που τα είχαμε στο μυαλό μας απ’ το πρώτο παιχνίδι και τα εφαρμόσαμε στο δεύτερο».

Η UEFA μπορεί να έβγαλε τον Μήτρογλου, MVP του αγώνα με την Αντερλεχτ, ωστόσο αν ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε τη δυνατότητα θα έκοβε στη μέση αυτόν τον άτυπο τίτλο για να τον μοιράσει σε εσένα και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας σου. Έχεις συνειδητοποιήσει την απήχηση που έχεις πια στους φίλους των «ερυθρόλευκων»;

«Ναι, η αλήθεια πως απ’ τα πρώτα παιχνίδια που ήρθα στον Ολυμπιακό, ένιωσα τη συνεχή στήριξη και την αγάπη του κόσμου. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη. Τον βοηθάει να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και προσδοκίες για τα επόμενα παιχνίδια. Και είναι κάτι που χαίρομαι πολύ που το έχω και εύχομαι να συνεχίσω να το έχω».

Σου αρέσει ο νέο όνομά σου, Ρομπέρτογλου, που διαβάσαμε στον ελληνικό Τύπο μετά το ματς με την Αντερλεχτ;

«Ήταν μία ωραία μίξη. Συνδυάστηκε η καλή δουλειά που κάναμε με τον Μήτρογλου. Επίσης είναι πολύ διασκεδαστική σαν λέξη. Ταιριάζει αρκετά στο προηγούμενο ματς».

Σε γεμίζουν επαγγελματικά ο Ολυμπιακός και σε προσωπικό επίπεδο η Ελλάδα;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως ζω πολύ καλά στην Αθήνα. Αυτό βέβαια επηρεάζεται πάρα πολύ απ’ το ποδοσφαιρικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Γιατί η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι εδώ κυρίως για το επάγγελμά μου. Από τη στιγμή που τα πηγαίνω καλά στο επάγγελμά μου, όλο αυτό επηρεάζει την καθημερινότητά μου. Ζω καλά. Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Αθήνα. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι τα πράγματα έως το τέλος της σεζόν».

Φαντάζομαι παρακολουθείς βήμα – βήμα την καριέρα σου και δε θα ήθελες να πάμε μακριά και στο τι θα συμβεί μετά απ’ το καλοκαίρι, έτσι;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως θέλω να διατηρώ σε υψηλό επίπεδο την απόδοσή μου. Αυτό θα το πετύχω δουλεύοντας καθημερινά και κοιτάζοντας μέρα με την μέρα τη δουλειά που κάνω για το επόμενο παιχνίδι. Δε μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον, γιατί θέλω να δω πρώτα αν θα μπορέσω να τελειώσω με επιτυχία αυτή τη χρονιά. Μακάρι, λοιπόν, να καταφέρω να κάνω μία καλή και επιτυχημένη χρονιά στον Ολυμπιακό. Από ‘κει και πέρα θα σκεφθούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για έναν γκολκίπερ όταν ο αντίπαλος έχεις κερδίσει πέναλτι;

«Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο μυστικό όταν έρχεται εκείνη η στιγμή. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να μην διευκολύνω τον αντίπαλό μου. Δηλαδή, όταν ετοιμάζεται να σουτάρει, να μην του δείξω αν είναι πιο εύκολο για εκείνον από τη μία ή από την άλλη πλευρά για να ρίξει τη μπάλα. Ή να του δείξω πως έχω κάποια αδυναμία. Προσπαθώ εκείνη τη στιγμή να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου. Όμως, πιστεύω πως σε ένα πέναλτι, παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη».

Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, όπως αυτή που κάνατε στο Βέλγιο, πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στο πρωτάθλημα. Και το ρωτάω διότι ξοδέψατε πολύ ενέργεια.

«Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε μία ομάδα η οποία μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο διοργανώσεις με την ίδια ένταση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι, και είναι σχεδιασμένος ο Ολυμπιακός ώστε να αποδίδει το 100% στις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη και μετά από δύο – τρεις ημέρες να μπορεί πάλι να δίνει το 100%, προσεγγίζοντας παράλληλα με σοβαρότητα το επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα».

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τη Βέροια. Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλό σου; Να σου θυμίσω πως η ομάδα της Ημαθίας σε τρία εκτός έδρας ματς έχει φέρει δύο ισοπαλίες, με τον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό, ενώ ηττήθηκε απ’ τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

«Η προπόνηση του Σαββάτου είναι η σημαντικότερη, όπου μαθαίνουμε όλους τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσει η Βέροια. Από τα στοιχεία που μου δίνεις, βλέπουμε πως είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να μην μας ξεφύγει η νίκη».

Ολοκληρώνοντας, ο αγώνας θα αρχίσει αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες υποχρεώσεις σας, δηλαδή στις 4 το απόγευμα. Είναι μία ώρα που βοηθάει τις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο; Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο;

«Θέλω να πω στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Να είναι στο πλευρό μας και να μας στηρίζει όπως κάνει πάντα. Γιατί για τους παίκτες είναι πολύ σημαντικό να είναι γεμάτο το γήπεδο και ο κόσμος να υποστηρίζει την ομάδα σε οποιοδήποτε λεπτό του παιχνιδιού. Γιατί αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Και επίσης απ’ την πλευρά μας οι παίκτες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ωραίο παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να το ευχαριστηθούμε όλοι».

Πηγή: sport fm