Βαγγέλης Μαρινάκης : «Εμβολιάζουμε 55.000 παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο»

Βαγγέλης Μαρινάκης : «Εμβολιάζουμε 55.000 παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο»

Στο φιλανθρωπικό έργο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στάθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

marinakis

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη:

-Κύριε Μαρινάκη, πέρα από τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες του Ολυμπιακού, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.
«Ο Ολυμπιακός, όπως γνωρίζετε, είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Είναι μια σημαία υπερηφάνειας, σχεδόν για τη μισή ελληνική κοινωνία. Είναι ένας σύλλογος που από την πρώτη του ανάσα λατρεύτηκε από τις πλατιές μάζες γιατί ήταν το σύμβολο των ανθρώπων του μόχθου, των νικητών της ζωής. Η αγάπη λοιπόν που δέχεται καθημερινά ο σύλλογος έχει τεράστια δύναμη και αυτή τη δύναμη πρέπει να την επιστρέφει στην κοινωνία, ειδικά τώρα που δοκιμάζεται».

-Η κίνηση σας με την προσφορά στη UNICEF έχει τεράστια απήχηση παγκοσμίως…
«Είναι νομίζω μια ιστορική στιγμή αυτή η σύμπραξή μας με τη UNICEF. Είναι σπουδαίες οι αθλητικές μας νίκες, ασύγκριτες σε αθλητικό επίπεδο, όμως θεωρώ ότι αυτή η σύμπραξη είναι μια μεγαλειώδης νίκη για τον σύλλογο συνολικά. Είναι τόσο σημαντικό να καταφέρνουμε να εμβολιάζουμε 55.000 παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο ιερό από τα παιδιά και όλοι πρέπει να δίνουμε αγώνα καθημερινό ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ελπίδα στη ζωή».

-Πείτε μας για άλλες κινήσεις κοινωνικής ευθύνης του Ολυμπιακού…
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα σε οργανισμούς αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά μας. Προσπαθούμε να το κάνουμε συστηματοποιημένα ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η προσφορά μας για να χτιστούν και πάλι τα σχολεία της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό, το ότι βοηθήσαμε τους κατοίκους στην Ψέριμο να ξαναφτιάξουν ένα μέρος των περιουσιών τους που παρασύρθηκε από τη θάλασσα στη μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, η θέσπιση του ετήσιου αγώνα Αγάπης Βετεράνων-Δημοσιογράφων με τον οποίο βοηθάμε κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό ίδρυμα ή θεσμούς ανθρωπιάς που βοηθούν τους Έλληνες να σταθούν, όπως έγινε εφέτος με την Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά, είναι μερικές από τις δράσεις. 365 μέρες το χρόνο είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, με προτεραιότητα τα μικρά παιδιά που σίγουρα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο Ολυμπιακός βοηθάει πολύ και την κοινωνία του Πειραιά να γυρίσει σελίδα. Με τη χορηγία της ομάδας μας έχουν κατασκευαστεί ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά του Πειραιά, ενώ στηρίζονται χορηγικά και όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου ώστε να μπορεί ο Πειραιώτης να περάσει όμορφες στιγμές στην πόλη του, είτε μιλάμε για τα Χριστούγεννα, είτε για τις απόκριες.

Με τη στήριξη του Ολυμπιακού ο Πειραιάς γίνεται μια καλύτερη πόλη συνολικά και όχι μόνο τις μέρες των γιορτών και αυτό είναι για εμάς πολύ σημαντικό».

-Και με την εκκλησία του Πειραιά έχετε μια καρποφόρο συνεργασία…
«Θέλω να τονίσω αυτή τη σχέση μας με την Μητρόπολη του Πειραιά αλλά και με την Εκκλησία γενικότερα. Ο Ολυμπιακός στέκεται δίπλα στο έργο των ιεραρχών και βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε στην ιερή υποχρέωση όσων μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Για τον άνθρωπο που δοκιμάζεται είναι σημαντικό το να νοιώθει ότι είσαι δίπλα του στην καθημερινότητα. Εκατοντάδες άνθρωποι σιτίζονται κάθε μέρα από αυτή την προσφορά και αυτό για εμάς είναι ιερή αποστολή.

Μακάρι να γυρίσουμε στην εποχή που τα συσσίτια θα μοιάζουν εικόνες από το παρελθόν, όμως μέχρι τότε πρέπει να βοηθήσουμε να είναι γεμάτα τα πιάτα σε αυτά τα συσσίτια που οργανώνει η Εκκλησία ή ο Δήμος σε κάθε περιοχή».

-Κύριε Μαρινάκη, με την ολοκλήρωση της χορηγικής συμφωνίας που κάνατε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία ενισχύοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ολυμπιακών Σπουδών» εισέρχεστε και σε έναν άλλο τομέα της κοινωνικής δράσης: εκείνον της αθλητικής εκπαίδευσης. Τι σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόκληση αυτή;
«Υγιής αθλητισμός χωρίς να στηρίζεται στις Αξίες και τις Αρχές του Ολυμπισμού δεν υπάρχει. Όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό και προσβλέπουν σε μια συγκροτημένη και σωστή κοινωνία, θα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ενισχύσουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διάπλαση του χαρακτήρα του κάθε νέου, ως μέλους αυτής της κοινωνίας. Το συνολικό έργο της ΔΟΑ αλλά και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο που αφορά στην εκπαίδευση των νέων, είναι σημαντικό κυρίως στις μέρες που ζούμε. Πώς θα μπορούσα λοιπόν να αρνηθώ την υλική συμβολή μου στο εκπαιδευτικό έργο της ΔΟΑ, όταν πιστεύω και στηρίζω απόλυτα τις Αξίες του Ολυμπισμού, όπως εκείνες του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού στον αντίπαλο και στη διαφορετικότητα, της αναζήτηση της τελειότητας, της απόλαυσης της προσπάθειας κ.ά. Με μεγάλη λοιπόν χαρά συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την προσπάθεια της ΔΟΑ».

-Τι σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον για το φιλανθρωπικό έργο του Ολυμπιακού;
«Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στους Έλληνες που δοκιμάζονται. Και κυρίως να ετοιμάσουμε ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον για τα παιδιά».