Στα κορυφαία γήπεδα του κόσμου ο Ναός!

Στα κορυφαία γήπεδα του κόσμου ο Ναός!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Γ. Καραϊσκάκης» δέχεται εγκωμιαστικά σχόλια από ξένες ιστοσελίδες.

naos_kosmos

Κατά καιρούς πολλές μεγάλες ιστοσελίδες αλλά και εφημερίδες, έχουν κάνει αφιέρωμα στο ομορφότερο γήπεδο του κόσμου για εμάς τους ΓΑΥΡΟΥΣ και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης όπως αποδεικνύεται.

Αυτή τη φορά, ήταν σειρά της αγγλικής ιστοσελίδας «FourFourTwo», να κάνει αφιέρωμα στα 100 καλύτερα γήπεδα όλου του κόσμου και το φαληρικό γήπεδο, ο Ναός του Θρύλου μας, βρίσκεται στην 97η θέση!

kara

Σύμφωνα, με την αγγλική ιστοσελίδα, πρόκειται για ένα στάδιο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για Ολυμπιακούς Αγώνες δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 1896 και η δεύτερη το 2004. Παράλληλα, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η έδρα των «ερυθρόλευκων» πήρε το όνομα «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ κάνει αναφορά για την τραγωδία της Θύρας 7, ενώ κάνει ειδική μνεία στην ατμόσφαιρα στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Χαρακτηριστικά, το κείμενο αναφέρει: «Ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ιστορία όπως κανένα άλλο. Πήρε το όνομά του από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 -την πρώτη αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων της σύγχρονης εποχής- και συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο μέχρι και σήμερα.

Έχει αποτελέσει μέρος άφθονων θριάμβων (ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα) αλλά και τραγωδιών. Για παράδειγμα η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981, η οποία θεωρείται το ελληνικό “Χίλσμπορο”, καθώς έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο.

Ήταν ένα από τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν, αφού πρώτα χτίστηκε από την αρχή, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είναι, πλέον, ένα μοντέρνο γήπεδο, κατηγορίας “4 αστέρων” της UEFA, το οποίο βρίσκεται στην όμορφη πλευρά του λιμανιού. Οι φίλαθλοι δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των «αιωνίων εχθρών».

Πηγή : http://www.gavros.gr/content/football/113476-sta-koryfaia-ghpeda-toy-kosmoy-o-naos