Το σκανάρισμα του Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα είναι πλέον και επίσημα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και δεν έχασε… λεπτό.

1272462

Από την ολοκλήρωση των διαδικαστικών και τις φωτογραφίες, στην πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του στα γραφεία και στου Ρέντη, δηλαδή τους Βρέντζο, Θεοδωρίδη, Κουντούρη, Γεωργάτο και Καραπαπά.

Ο Πορτογάλος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του επαφή με τους «ερυθρολεύκους». Δεν είναι το ίδιο στυλ με Ζαρντίμ και Περέιρα, είναι πιο επικοινωνιακός, πολύ χαμογελαστός. Εχει όμως το ίδιο πάθος με το ποδόσφαιρο και τη δουλειά του.

Ολο το προηγούμενο διάστημα γνωρίζαμε ότι είχε εφοδιαστεί με dvd όλων των φετινών αγώνων. Ο 38χρονος προπονητής όμως δεν έμεινε σ’ αυτούς. Είδε ματς και από την περσινή και από την προπέρσινη περίοδο. Και θεωρεί ότι έχει μία πολύ καλή εικόνα για όλους τους παίκτες. Θα τους δει και ο ίδιος όμως στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά πλέον ξέρει καλά και όσους δεν γνώριζε πριν προκύψει η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Από τις συζητήσεις με τους ανθρώπους του συλλόγου σίγουρα ξεχωρίζουν δύο αναφορές. Η μία για την εικόνα του στο εξωτερικό.

«Είναι μία μεγάλη ομάδα και παρά την κρίση δεν έχει αλλάξει κάτι» είπε και στάθηκε πολύ στα ματς με την Μπενφίκα. «Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Καραϊσκάκη και σ’ αυτό το ματς η Μπενφίκα ήταν καλύτερη. Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην Πορτογαλία, στο ματς που έληξε ισόπαλο. Απέδειξε ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με την Μπενφίκα, είναι μία σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα», ήταν τα λόγια του.