Χάπι-επανάσταση κατά της παχυσαρκίας, θα αντικαταστήσει τη γυμναστική

Χάπι-επανάσταση κατά της παχυσαρκίας, θα αντικαταστήσει τη γυμναστική

Κάθε νέο λιποκύτταρο θα είναι μεταβολικά πιο ενεργό και σταδιακά θα μετατρέπεται σε καφέ λίπος

ImageHandler (1)

Επανάσταση στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας αναμένεται να φέρει ένα πρωτοποριακό χάπι που τελειοποιούν επιστήμονες από το Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το οποίο θα μπορεί να μετατρέπει το «κακό» (λευκό) λίπος σε καλό (καφέ) λίπος καθιστώντας, μάλιστα, περιττή τη γυμναστική.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, με τη λήψη του χαπιού επιτυγχάνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η απώλεια βάρους και κατά συνέπεια μειώνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2 (μη ινσουλινοεξαρτώμενος), καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Βλαστοκυττάρων του Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης εντόπισαν δύο συνθετικές ουσίες που μετατρέπουν το «κακό» λευκό λίπος σε καλό καφέ λίπος και, όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο επικεφαλής της έρευνας Τσαντ Κόουαν, η ανακάλυψη αυτή είναι το πρώτο βήμα για την παρασκευή ενός χαπιού που θα αντικαταστήσει τη γυμναστική.

Όταν τρώμε περισσότερο από αυτό που χρειάζεται για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες σε ενέργεια, οι θερμίδες που περισσεύουν, αποθηκεύονται ως λευκά λιποκύτταρα από τα βλαστοκύτταρα του σώματος με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά.

Οι ερευνητές, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι, δύο σύνθετες ουσίες που ανακάλυψαν μπορούν και μετατρέπουν τα βλαστοκύτταρα του λιπώδους ιστού, τα οποία θα παρήγαγαν λευκό λίπος, σε λιποκύτταρα που συμπεριφέρονται όπως το καφέ λίπος. Τα «καλά» λιποκύτταρα καταναλώνουν επιπλέον ενέργεια και, κατ΄ επέκταση, εξουδετερώνουν τα λευκά λιποκύτταρα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, ο καθηγητής Τσαντ Κόουαν από το Χάρβαρντ δηλώνει πως, «αναπληρώνουμε διαρκώς τα αποθέματα λίπους στο σώμα μας, αν όμως λαμβάνουμε την κατάλληλη αγωγή, κάθε νέο λιποκύτταρο θα είναι μεταβολικά πιο ενεργό και σταδιακά θα μετατρέπεται σε καφέ λίπος».

Ανεξάρτητα, πάντως, από την απώλεια βάρους, ένα τέτοιο χάπι θα μειώσει και τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 ή άλλης ασθένειας που συνδέεται άμεσα με τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0