ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Τα επεισόδια έχουν δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, να συνεχιστεί το Κύπελλο»

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Τα επεισόδια έχουν δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, να συνεχιστεί το Κύπελλο»

Εναντίον της απόφασης για διακοπή του Κυπέλλου τάχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες αναφέρουν ότι εξισώνονται οι θύτες με τα θύματα, τονίζουν ότι ευνοείται ο ΠΑΟΚ και ζητούν να συνεχιστεί η διοργάνωση.

pae_simaia

Την αντίθεσή του με την απόφαση Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας εξέφρασε ο Ολυμπιακός.

Με ανακοίνωσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» μιλούν για μέτρο που δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας και «εξισώνει τους θύτες με τα θύματα».

Αφού αναφέρουν λοιπόν ότι τα χθεσινά επεισόδια «έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ» και τονίζουν ότι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοείται ο ΠΑΟΚ, ζητούν να ολοκληρωθεί η διοργάνωση και να γίνει ο τελικός «σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.

Τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, που πρέπει να υποστούν τις αυστηρές συνέπειες, όπως προβλέπεται απο το Πειθαρχικό Δίκαιο και τον Αθλητικό Νόμο.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».