Σαβιόλα: «Γι’ αυτό είμαι εδώ…»

saviola-5701

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα δήλωσε στην κάμερα της Nova για το πρώτο του γκόλ και  ξεκαθάρισε πως έκανε απλά τη… δουλειά του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην NOVA:

«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και γιατί βοήθησα και πρόσφερα στην ομάδα μου. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ. Σημασία έχει να βοηθάμε το σύνολο και όχι ο καθένας προσωπικά. Θέλω να αφιερώσω το γκολ στη μικρή μου κόρη που ήταν παρούσα αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στη συνέχεια», είπε αρχικά ο Αργεντινός, μιλώντας στη συνέχεια για τη συνύπαρξή του με τον Κώστα Μήτρογλου:

«Πιστεύω πως σε μια ομάδα είναι σημαντικό να έχει λύσεις ο προπονητής για να βοηθάει την ομάδα. Σήμερα παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε κλειστεί αμυντικά κι εμείς έπρεπε να βρούμε τη λύση. Αποφάσισε ο προπονητής να παίζει πιο μπροστά ο Μήτρογλου και πίσω εγώ, κι έτσι βρήκαμε τη λύση. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα, καταφέραμε να βρούμε τη λύση γιατί ο προπονητής μας είχε επιλογές».

Για το τι σημαίνει για αυτόν να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού:

«Είναι προνόμιο για εμένα που έχω παίξει σε αυτές τις μεγάλες ομάδες, αλλά κι ο Ολυμπιακός είναι εξίσου σημαντικός σύλλογος. Έχω καταλάβει τη φιλοσοφία της ομάδας και τις απαιτήσεις του κόσμου, πρέπει πάντα να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Είναι σημαντικό να ανταπεξέλθουμε στην πίεση, να δίνουμε τα πάντα για να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις του κόσμου και της ομάδας».

Για το γεγονός ότι σκόραρε με κεφαλιά: 

«Δεν θυμάμαι το τελευταίο γκολ μου με κεφαλιά, δεν είναι και πολλά. Πάντα προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες, όταν ένας αμυντικός δεν πιστεύει πως θα καταφέρω να πετύχω γκολ με κεφαλιά λόγω αναστήματος. Το τελευταίο γκολ με κεφαλιά πάντως, ήταν με τη Μπενφίκα, αλλά δεν θυμάμαι πότε».

Για το αν προτιμά να παίζει μόνος του ή με άλλον επιθετικό: 

«Θεωρώ ότι με ευνοεί να έχω έναν παίκτη μπροστά μου, γιατί και λόγω φυσικού μεγέθους δεν μπορώ να πλησιάζω πολύ την περιοχή, με κλείνουν. Έτσι, αν έχω έναν επιθετικό να ανοίγει διαδρόμους μπορώ να κάνω πιο εύκολα τη δουλειά από πίσω».

Για το πώς αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα: 

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Τα έχουν περάσει και φίλοι μου στην Αργεντινή και την Ισπανία. Καταλαβαίνω γιατί με ρωτάτε. Οι επαφές μου με τον Ολυμπιακό είχαν ξεκινήσει από το 2004 και την Ολυμπιάδα, όταν είχα έρθει εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να σου δείχνει πόσο σε θέλει ένας σύλλογος. Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου, υπάρχουν εδώ κι ο Τσόρι με τον Ιμπαγάσα που με έχουν βοηθήσει, αισθάνομαι πολύ καλά και ο σύλλογος που με υποστηρίζει με κάνει να είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα».