Ο Θρύλος πάντα στο πλευρό της «Ελπίδας»!

Ο Θρύλος πάντα στο πλευρό της «Ελπίδας»!

Τιμή για την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη από την κα. Βαρδινογιάννη, για τη δωρεά στην Τράπεζα Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»!

pan_0208

Η στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τονΣύλλογο «Ελπίδα» είναι δεδομένη και συνεχίζεται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα μας και ο Πρόεδρος βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρότης κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, στην τεράστια προσπάθεια που εκείνη κάνει, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και δίνουν τη δική τους, καθημερινή «μάχη». Το μεσημέρι της Τρίτης, 30 Μαρτίου 2015, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη για τη δωρεά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», τοποθετώντας αναμνηστική πινακίδα στους χώρους της Τράπεζας. Το παρών έδωσε ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα, δίνοντας «λαμπρό» παράδειγμα, έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Το ίδιο έπραξε και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήταν επίσης παρών!

Για την τεράστια προσπάθεια που κάνει το Ίδρυμα «Ελπίδα», αλλά και για την πρόθεση στήριξης από τον ίδιο και την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο μέλλον μίλησε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος τόνισε: «Είχα ακούσει για την προσπάθεια που κάνετε στη Μονάδα «Ελπίδα» εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι τον Ιανουάριο του 2011, όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ με την ομάδα του Ολυμπιακού, ειλικρινά συγκινήθηκα με αυτή την προσπάθεια. Και βλέπω ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά, πολύ παραπάνω πράγματα τα οποία, ασφαλώς, έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές χώρες, όπως ξέρουμε. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας και θα σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν βλέπω ανθρώπους σαν και εσάς, που έχουν αυτές τις δυνάμεις να συνεχίζουν να πράττουν ένα λειτούργημα, γιατί εγώ το θεωρώ λειτούργημα. Ο Ολυμπιακός και εγώ προσωπικά και η εταιρία μου είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα και αυτό που κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να δίνουμε το παρών σε οτιδήποτε θεωρούμε ότι κάνει καλό στον τόπο μας. Ειδικά εδώ στο ‘Ίδρυμα “Ελπίδα”. Θέλουμε πρώτα από όλα να συγχαρούμε την κυρία Βαρδινογιάννη για το λειτούργημα το οποίο πράττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό, όσο μπορούμε περισσότερο. Το ξεκινήσαμε αυτό σχεδόν πριν από πέντε χρόνια και συνεχίζουμε να είμαστε κοντά σας. Για άλλη μια φορά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας κυρία Βαρδινογιάννη και θα είμαστε εκεί μαζί σας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για τα χρόνια που έρχονται».

Η κα. Βαρδινογιάννη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Μαρινάκη, τονίζοντας: «Για άλλη μια φορά βρίσκεστε κοντά μας δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους μας, ιδιαίτερα σήμερα που ολοκληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς ο χρόνος αυτός επισφραγίζεται με την τοποθέτηση της πινακίδας του Ολυμπιακού στους χώρους της Τράπεζας Μυελού, η οποία πινακίδα θα θυμίζει για πάντα την πρόσφατη γενναιόδωρη δωρεά της ομάδας σας και τη μεγάλη σας στήριξη στην προσπάθειά μας. Ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας” είναι «παιδί» της “Ελπίδας”. Δημιουργήθηκε από τους κόλπους της με συγκεκριμένους σκοπούς όπως η Τράπεζα Μυελού, μέσα από την οποία θα μπορούν να βρεθούν μοσχεύματα για παιδιά που τα χρειάζονται επειγόντως για τη ζωή τους, και στη συνέχεια η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων για παιδιά (όπως πνευμόνων, συκωτιού και νεφρών) που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, η δημιουργία Κέντρου Έρευνας για τον παιδικό καρκίνο αλλά και μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ενώσει μέσα από τον κυβερνοχώρο πολλές χώρες για την σωτηρία παιδιών. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους των μελών και των παιδιών του Συλλόγου μας γιατί η δωρεά του Ολυμπιακού στηρίζει αυτό μας το έργο και γιατί, πίσω από αυτή την δωρεά, βρίσκεστε εσείς ως Πρόεδρος της ΠΑΕ, που με μεγάλη ευαισθησία αποτελείτε έναν μεγάλο υποστηρικτή του έργου μας εδώ και πολλά χρόνια. Για τον λόγο αυτό και με μεγάλη τιμή σας ανακηρύξαμε πρόσφατα Επίτιμο μέλος του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”. Σας εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο»!

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα γιατί είναι τιμή και χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κι εγώ με τη σειρά μου να εξάρω το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη, είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής και μακάρι να υπήρχαν παρόμοιες προσπάθειες στην χώρα με παρόμοια ένταση με παρόμοιο πάθος γιατί νομίζω ότι η ψυχή της κ. Βαρδινογιάννη είναι πάνω από όλα αυτό που έχει χτίσει όλο αυτό και μετά είναι η όποια οικονομική δυνατότητα. Να ευχαριστήσω για την τιμή αυτή. Θεωρώ πραγματικά ότι είναι άκρως υπερβολική η τιμή που μου κάνετε γιατί δεν έχω προσφέρει από τη θέση του δημάρχου αυτά που έχω στο μυαλό μου εγώ και η ομάδα ανθρώπων, να προσφέρουμε. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που μου έχουν κάνει ως Δημάρχου Πειραιά και σας ευχαριστώ, το εκτιμώ και από τα παιδιά φυσικά, είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή να σε τιμούν τα παιδιά, έχω και δύο παιδιά στην ίδια περίπου ηλικία με τα παιδάκια που μου δώρισαν τα δύο υπέροχα δώρα. Να ευχαριστήσω επίσης για την στήριξη στα σχολεία του Πειραιά μέσα από το πρόγραμμα που έχετε. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος φορέας της πόλης έχει αυτή τη σταθερή συνεργασία εδώ και χρόνια με εσάς και έχει βοηθήσει κι αυτός από την πλευρά του όσο μπορούσε, πάρα πολύ όπως είπατε, αλλά είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί και εσείς συνδράμετε τον Πειραιά μέσα από το πρόγραμμα που έχετε, αλλά και ο Πειραιάς μέσω του Ολυμπιακού συνδράμει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε. Μακάρι να ενδυναμωθούν αυτές οι συνέργειες. Οι συνέργειες της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό ή ακόμα κι εγώ με τον Δήμο να βρούμε κι άλλα πεδία να έχουμε περαιτέρω συνέργειες, που θα ωφελήσουν και της πόλης και το δημοτών και μέσα από το ίδρυμα. Να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά είναι μεγάλη τιμή που είμαι σήμερα εδώ και για την βράβευση».

Η κα. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε προσωπικά και τον κ. Μώραλη, σημειώνοντας: «Η παρουσία σας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για ολόκληρη την οικογένεια της “Ελπίδας”, καθώς εκπροσωπείτε τον αγαπημένο μας Πειραιά από τον οποίο κατάγονται πολλοί από τους μικρούς μας ασθενείς, αλλά και πολλοί φίλοι του Συλλόγου μας που στηρίζουν το έργο μας εδώ και πολλά χρόνια. Με συγκινεί το γεγονός πως παρά το βεβαρημένο σας πρόγραμμα θελήσατε να έρθετε αυτοπροσώπως για να είστε παρών σε μια στιγμή που θεωρούμε, κι εσείς κι εμείς, ιδιαίτερα συμβολική και συνδέεται με την μεγάλη προσφορά του Ολυμπιακού στα παιδιά με καρκίνο. Μια στιγμή που εκφράζει το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτό εκ μέρους των μελών και των παιδιών του Συλλόγου μας. Σας ευχαριστώ για το κοινωνικό παράδειγμα που δίνετε και για την έκφραση συμπαράστασης στα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους».

* Μετά την τελετή ο κ. Μαρινάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κα. Βαρδινογιάννη και τον κύριο Μώραλη, κατά την οποία συζήτησαν τις προοπτικές μελλοντικής στήριξης του έργου του «Οράματος» και της «Ελπίδας» από τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας από την παρότρυνση των φιλάθλων του Ολυμπιακού να γίνουν εθελοντές δότες μυελού.