Πώς τα «βρίσκουν» τα ζευγάρια μετά από έναν τσακωμό!

 

Πώς τα «βρίσκουν» τα ζευγάρια μετά από έναν τσακωμό!

Διαφορετικές τακτικές προτιμούν άντρες και γυναίκες ώστε να συμφιλιωθούν με το ταίρι τους μετά από έναν τσακωμό, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science.

Σε γενικές γραμμές, η επίδειξη συναισθηματικής δέσμευσης από τις δύο πλευρές είναι ο καλύτερος τρόπος να μονοιάσει το ζευγάρι, ωστόσο καθένα από τα δύο φύλα φαίνεται πως προτιμά διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους του/της συντρόφου προκειμένου να αφήσει πίσω του τη σύγκρουση.

bigstock 165802037

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αν ένας άντρας θέλει να επανορθώσει για κάτι που είπε ή έκανε στη σύντροφό του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να της αφιερώσει λίγο ποιοτικό χρόνο και, ιδανικά, να ρίξει και μερικά δάκρυα! Από την άλλη, μια γυναίκα θα καταφέρει να «ρίξει» τον καλό της με μια ευγενική χειρονομία ή αν του κάνει μια… σεξουαλική χάρη!

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Τζόελ Γουέιντ από το Πανεπιστήμιο Μπάκνελ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά, ζητήθηκε από μια ομάδα εθελοντών να αναφέρουν πιθανές τακτικές που χρησιμοποιούν οι άντρες και οι γυναίκες ώστε να συμφιλιωθούν με το ταίρι τους μετά από έναν τσακωμό. Στη συνέχεια, οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τις απαντήσεις και τις έδειξαν σε μια άλλη ομάδα αντρών και γυναικών ώστε να επιλέξουν ποιες τακτικές προτιμούν και ποιες θεωρούν πιο αποτελεσματικές.

Διαπιστώθηκε ότι οι άντρες, ίσως αναμενόμενα, προτιμούν η σύντροφός τους να κάνει μια ευγενική κίνηση ή να τους προσεγγίσει ερωτικά προκειμένου να τα «βρουν». Σύμφωνα με τον Γουέιντ, η τάση αυτή συνάδει με τα ευρήματα παλαιότερων μελετών που έχουν υποδείξει ότι οι άντρες προτιμούν μια σύντροφο που είναι «σεξουαλικά προσβάσιμη», αφού κάτι τέτοιο τους δείχνει ότι δεν επιθυμεί να τελειώσει η σχέση.

Από την άλλη, οι γυναίκες φάνηκε να το εκτιμούν ιδιαίτερα αν ο σύντροφός τους επιλέξει να περάσει μαζί τους λίγο από τον χρόνο του, αν ζητήσει συγγνώμη ή ακόμη κι αν κλάψει μετά από έναν τσακωμό για να δείξει τη μεταμέλειά του. Για τις γυναίκες, τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι ο σύντροφός τους είναι πρόθυμος να επενδύσει χρόνο και προσπάθεια στη σχέση και παράλληλα ότι δεν φοβάται να δείξει τα συναισθήματά του.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0