Η Συνέντευξη Τύπου πριν την Μάντσεστερ Γ.

Διαβάστε τις τοποθετήσεις του κ. Μίτσελ και του Γιάννη Μανιάτη, πριν από το παιχνίδι απέναντι στην αγγλική ομάδα.CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ.ÔÕÐÏÕ ÏÓÖÐ / OLYMPIAKOS PRESS CONFERENCE

Αναλυτικά:

Μίτσελ

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ παραμονή του αγώνα απέναντι στη Μάντσεστερ. Ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι. Περιμένουμε το ματς σαν ένα πολύ μεγάλο βραβείο για εμάς και με πολλές προσδοκίες. Είναι όμως κάτι που δεν πρόκειται να το χαρίσουμε σε κανέναν. Θα παλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Πιστεύετε ότι οι μισοί παίκτες του Ολυμπιακού που παίζουν πρώτη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλοι μισοί που δεν έχουν την εμπειρία από τη φάση των «16», θα αποτελέσει ντεζαβαντάζ για την ομάδα σας;

Το βλέπω περισσότερο ως πλεονέκτημα παρά ως μειονέκτημα. Αυτή η ψυχή, το κέφι που έδειξαν μέχρι στιγμής οι παίκτες για να φτάσουμε ως εδώ, αυτή την όρεξη θα την εκμεταλλευτούμε παρότι είμαστε άπειροι, για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η κατάσταση είναι απαιτητική, αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ένα μεγάλο εμπόδιο όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με όλο τον σεβασμό και με όλο τον θαυμασμό που έχουμε για τον αντίπαλό μας, εμείς αύριο να προσπαθήσουμε οτιδήποτε δεν απαγορεύεται πρέπει να το κάνεις.

Σε σχέση με δύο μήνες πριν, ο Ολυμπιακός θεωρείτε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση ή στην ίδια κατάσταση όπως ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του στη φάση των ομίλων; Και για τη Μάντσεστερ θεωρείτε ότι είναι καλύτερη ή χειρότερη;

Πιστεύω ότι εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πριν δύο μήνες. Έχουμε περισσότερη εμπειρία, έχουμε κάνει περισσότερη δουλειά. Το να σχολιάσω τη Μάντσεστερ αυτή τη στιγμή θα ήταν πολύ τολμηρό. Δεν θα το κάνω. Η Μάντσεστερ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε.

Επιπλέον ως παίκτης που έχετε αγωνιστεί στην Ρεάλ και έχετε πάρει τίτλους, τι θα λέγατε στους ποδοσφαιριστές;

Θα μου άρεσε να μιλήσω για τις εμπειρίες μου με τους παίκτες μου, όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχω γεράσει και δεν τις θυμάμαι πια (γέλια). Όμως είναι όλα πιο σημαντικά το ότι οι παίκτες μας έχουν την αυτοπεποίθηση, έχουν όρεξη και με τη στήριξη του κόσμου και του περιβάλλοντος που θα συναντήσουμε αύριο, όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά.

Ποιον Ολυμπιακό θα περιμένουμε; Τον Ολυμπιακό με την Παρί στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό της Λισσαβώνας, αυτόν με την Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική; Εκτός κι αν δεν έχει φτάσει ακόμα στο πικ της ευρωπαϊκής του απόδοσης.

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον καλύτερο δυνατό Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Ο αντίπαλος είναι τόσο μεγάλος που δεν επιτρέπει κάτι λιγότερο από το να δώσουμε το 100% και να μην είμαστε συγκεντρωμένοι. Όμως επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι αύριο όλη αυτή η καλή απόδοση που θα έχουμε, θα είναι αρκετή και θα μας φτάσει όπως έγινε στο πρώτο ημίχρονο με την Παρί ή στην Λισσαβώνα ή στο τελευταίο ματς με την Άντερλεχτ. Ελπίζουμε να μας φτάσει. Εδώ και έναν χρόνο μιλάμε με όλους τους παίκτες μας και ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν. Οπότε και αυτή τη στιγμή αν αλλάξει κάτι, οι παίκτες δεν θα το πίστευαν.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανανέωσε το συμβόλαιό του. Θα θέλατε να κάνετε μία σύγκριση με τον Ρονάλντο και τον Μέσι;

Συγχαρητήρια στον Ρούνεϊ για το υψηλό του συμβόλαιο (γέλια). Θέλω να τον συγχαρώ. Όσο υψηλό και να είναι το επίπεδό του ή το συμβόλαιό του, αποδεικνύει πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλες οι θρυλικές ομάδες έχουν προσωπικότητες που συνεχίζουν να έχουν στο πλευρό τους, ακόμα κι όταν αυτό δεν γίνεται αγωνιστικά. Είναι φυσιολογικό ο Ρούνεϊ να συνεχίσει να βρίσκεται σε όλη του τη ζωή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύς κόσμος θα ασχοληθεί με το ύψος των συμβολαίων, όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το τι σημαίνει αυτός ο άνθρωπος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχει καμία σχέση ο Ρούνεϊ με τους Ρονάλντο και Μέσι πάντως. Δεν γίνεται να τους συγκρίνουμε. Μήπως στον μισθό (γέλια); Όπως απάντησα και πριν, πιστεύω η μόνη σύγκριση είναι ότι και οι τρεις συγκεκριμένοι είναι σημαντικοί για τις ομάδες τους.

Η Μάντσεστερ πρέπει να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος για να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ και του χρόνου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να τα δώσουν όλα αύριο;

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που είναι η Μάντσεστερ και τι είδους ομάδα είναι. Όμως αυτό πάντα έχει διπλή έννοια. Είναι μία ομάδα που παίζει πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι. Δεν της επιτρέπεται αύριο να κάνει το πραγματικό λάθος, γιατί παίζει πολλά για το μέλλον της, δεδομένου της θέσης που έχει στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Ίσως αυτό το βάρος του ονόματος που έχει, πιέζει και τους παίκτες. Φυσικά αύριο είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες της, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό είναι ένα κίνητρο που θα τους βοηθήσει ή ένα παραπάνω βάρος που θα τους δημιουργήσει πρόβλημα.

Όταν ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί με τη Μάντσεστερ, είχατε κάνει ένα σχόλιο για την ενίσχυση προς την UNICEF. Σήμερα (χθες) ξεκινάει αυτή η καμπάνια με τα SMS. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για αυτή την προσπάθεια για τον εμβολιασμό 50 χιλιάδων παιδιών.

Το ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται μόνο για να προσφέρει χαρές, διασκέδαση και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως τα συμβόλαια των παικτών. Παίζουμε για τον κόσμο μας, για τους θεατές, αλλά έχουμε και συναισθήματα και μας αρέσει όταν το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει οδηγός για να βελτιώσουν το βιωτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας, είτε αυτοί ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, είτε όχι. Έτσι χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορούμε στέλνοντας ένα SMS να σώσουμε μία ζωή.

Ένα μέρος του σταδίου θα είναι κλειστό. Σε ποιο βαθμό θα σας επηρεάσει;

Πριν μιλήσαμε για τους κανόνες οι οποίοι ισχύουν. Αν τους έχουμε παραβεί, θα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλους όσους ασχολούνται με αυτό το άθλημα. Να μην αναμειγνύονται πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσαμε να έχουμε όλους τους φιλάθλους μας παρόντες. Θα σήμαινε δύο πράγματα: Πρώτον ότι δεν θα έκαναν αυτό το λάθος, αλλά θα είχαμε και λίγους ακόμα για να μας υποστηρίξουν στο ματς. Δεν θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερα λάθη και αυτό δείχνει τον μέγιστο σεβασμό στους κανόνες.

Εν τέλει, για το αυριανό παιχνίδι ποιος είναι το φαβορί;

Είναι εύκολη η απάντηση. Η Μάντσεστερ είναι το φαβορί. Όπως και να το κάνεις, όταν η Γιουνάιτεντ παίζει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, δεν πρέπει να μιλάς για φαβορί. Υπάρχει μεγάλη διαφορά και δεν γίνεται να λέμε εμείς ότι είμαστε το φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά, να παλέψουμε με τις δυνάμεις μας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε εμείς το φαβορί. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε το παιχνίδι και δεν έχουμε πιθανότητα να το κερδίσουμε. Αυτό είναι στατιστικές. Άλλο οι στατιστικές και άλλο αυτό που φαίνεται στο γήπεδο, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στο Ολντ Τράφορντ.

Γιάννης Μανιάτης

«Η αυριανή μέρα έφτασε. Όλοι περιμέναμε αυτό το ματς. Εγώ θα το χαρακτηρίσω ως το παιχνίδι της χρονιάς, είναι ο πρώτος τελικός για εμάς. Αύριο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Εχουμε δουλέψει αρκετά, θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου μας που θα κατακλύσει το γήπεδό μας, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να τους κάνουμε όλους χαρούμενους».

Αύριο είναι ματς άλλης ταχύτητας. Στην Ελλάδα πάτε από «τεσσάρα» σε «τεσσάρα». Είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε την αλλαγή ταχύτητας πάνω στο χορτάρι;

Είμαστε έτοιμοι. Εχουμε δείξει και στη φάση των ομίλων ότι μετά τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα βρισκόμασταν σε καλό επίπεδο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ασχετα αν λέμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο γρήγορο και δεν συγκρίνεται με κανένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε όλοι στην ομάδα αυτό το παιχνίδι. Κι εσείς, και εμείς, και ο κόσμος. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μπούμε στη νοοτροπία του παιχνιδιού. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια παίζει αντίπαλος με την Άρσεναλ. Τι διαφορετικό περιμένετε να δείτε σε σχέση με τον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ και της Γιουνάιτεντ;

Σίγουρα είναι θετικό που έχουμε αγωνιστεί και άλλες φορές με αγγλικές ομάδες. Οπότε ξέρουμε με τι ταχύτητα παίζονται αυτά τα ματς. Από εκεί και πέρα, τις διαφορές θα μας τις πει ο προπονητής μας, το πού πρέπει να χτυπήσουμε τη Μάντσεστερ. Σίγουρα είναι διαφορετικές ομάδες. Ειδικά φέτος που η Άρσεναλ κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και η Μάντσεστερ απ’ ό,τι έχουμε δει αυτούς τους τελευταίους μήνες δεν τα πηγαίνει καλά. Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση, όλοι έχουν αρχίσει και λένε ότι η Μάντσεστερ δεν είναι σε καλή κατάσταση, εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η Μάντσεστερ έχει βαριά φανέλα, είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ξέρει να παίζει τέτοιου είδους αγώνες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αφτιά μας σε όλα αυτά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά. Μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Το κάναμε με την Παρί Σεν Ζερμέν που είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν πρέπει να τους φοβηθούμε.