Κ.Γκόντζος: “Στο ΔΣ του ΠΑΟ στις 1/3/10, παράγοντας παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε εξωγηπεδικά μέσα για την κατάκτηση του νταμπλ”

Κ.Γκόντζος: “Στο ΔΣ του ΠΑΟ στις 1/3/10, παράγοντας παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε εξωγηπεδικά μέσα για την κατάκτηση του νταμπλ”

Δείτε την εκπομπή μας :

Πριν κάποιες μέρες, ο Κώστας Γκόντζος, γνωστός δημοσιογράφος με ειδικότητα στα θέματα του Παναθηναϊκού και δηλωμένος οπαδός των “πράσινων”, παραχώρησε συνέντευξη στο Hondos News, με θέμα την τελευταία 10τεια και τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Παναθηναϊκό. Η συνέντευξή του ήταν άκρως … εποικοδομητική καθώς ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, τα οποία αξίζει να αναφέρουμε.

Αντιγράφω αυτούσια τη συνέντευξη από το HondosNews (μπορείτε να τη διαβάσετε και εδώ), βάζοντας με έντονα γράμματα κάποια σημεία που αξίζει να κρατήσουμε…

-Καλησπέρα σας κύριε Γκόντζο

Καλησπέρα παιδιά

-Ευχαριστούμε που δεχτήκατε να βρίσκεστε εδώ ας ξεκινήσουμε. Πως ήρθε ο Νιόπλιας στον ΠΑΟ το 2009;

Τον Νιόπλια τον ειδοποίησαν βράδυ, την μέρα που έφυγε ο Τεν Κατε, από το τηλέφωνο του γραφείου, του Ανδρέα Βγενόπουλου και τον κάλεσαν να έρθει στην Αθήνα. Ο Νικόλας Πατέρας δεν ήξερε τίποτα, το έμαθε το πρωί και συμφώνησε. Αυτά χωρίς να έχουν ενημερωθεί ο Βαρδινογιάννης και ο Π. Γιαννακόπουλος. Ο Παύλος είπε πως το άκουσε στον δρόμο για Λαμία.

-Παίρνουμε Νταμπλ μετά την φιέστα έχουμε την παραίτηση πάτερα;

Πριν από αυτό είχε γίνει και άλλη μια μαύρη σελίδα. Στον επαναληπτικό με τον ΟΣΦΠ στην ρεβάνς το 2010, αφού κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι στο ΟΑΚΑ ο Βγενόπουλος έκανε την δήλωση «είδα τους μισούς παράγοντες του ΠΑΟ να μην ήθελαν να κερδίσει ο ΠΑΟ» . Κάποιοι θεώρησαν πως απευθυνόταν στους Παύλο και Τζιγγερ και πως του «χρόνου δεν θα είναι κανείς εδώ» από αυτούς. Ανακάλεσε μετά είπε ότι πήγαινε σε παράγοντες όχι μετόχους.

-Γιατί παραιτείται ο Νικόλας Πατέρας;

Υπάρχουν οι επιστολές που είχαν ανταλλαγεί με τον Τζιγγερ τότε, δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα αν και ο Βγενόπουλος είχε πει στα τελευταία του πως θα τις βγάλει. Εν πάση περιπτώσει υπήρξαν διαφωνίες για το πώς κέρδισε η ομάδα το Νταμπλ. Ο Πατέρας δεν πίστευε πως θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση, την έκανε για να επιβάλλει, το ότι θα διοικεί από και πέρα όπως θέλει.

-Η περίφημη “εν λευκώ διαχείριση”

Ακριβώς. Ο Πατέρας είχε το 4% του μετοχικού κεφαλαίου τότε, με τον Βγενόπουλο να έχει το 19 και δεν περίμενε να γίνει δεκτή η παραίτηση αλλά ο Τζιγγερ εν τέλει την έκανε. Ο Βγενόπουλος μπορεί να το περίμενε, γιατί μόλις έγινε γνωστό ότι παραιτείται ο Πατέρας πρότεινε ονόματα για την θέση στον Βαρδινογιάννη. Μεταξύ αυτών τον Άγγελο Φιλιππίδη.

-Γατί ο Βγενόπουλος πήρε το μέρος του Πατέρα στην συνέχεια;

Είχαν ψιλοδιαμορφωθεί τα δύο μπλοκ στην μετοχική σύνθεση το ένα Βαρδινογιάννη-Γιαννακόπουλου και το άλλο Πατέρα-Βγενόπουλου. Απλά τότε πήρε μορφή προς τα έξω. Ο Βγενόπουλος είδε με εχθρικό μάτι την προσέγγιση των δυο οικογενειών, δεν ξέρω τι σκεφτόταν αλλά έτσι το είδε.

-Είχε ηχογραφηθεί το ΔΣ της ΠΑΕ την 1η Μαρτίου 2010 χωρίς να το ξέρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι;

Ναι και εκεί ήταν η πρώτη φορά που παράγοντας του ΠΑΟ, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε εξωγηπεδικά μέσα για την κατάκτηση του Νταμπλ.

-Θεωρείτε πως η ομάδα είχε σφυρίγματα εκείνη την χρονιά;

Ναι και καυχιόταν ο Πατέρας πως καθάρισε τον Κόκκαλη και ότι διοικεί το παρασκήνιο. Αυτό δυσαρέστησε μια μερίδα Παναθηναϊκών, που ναι μεν πολεμούσαν την παράγκα αλλά δεν ήθελαν να πάρουν την θέση της.

-Προτάθηκε στα αδέρφια Γιαννακόπουλου να αναλάβουν την Προεδρεία;

Ναι είχαν συμφωνήσει με τον Τζιγγερ, έτσι ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε σε μια τροχιά πρωτόγνωρη για πολύ κόσμο, καθώς θα υπήρχε μια κατάσταση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη χρηματοδότη και την οικογένεια Γιαννακόπουλου, με την πείρα της, στην Προεδρεία του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους και ξεκίνησε ένας πόλεμος με πολύ βρώμικα μέσα σε βάρος των αδελφών, με πανό στο ΟΑΚΑ «η σιωπή είναι χρυσός», την ώρα που κρέμονταν τα 6 ευρωπαϊκά κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να μιλά ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Τον ίδιο καιρό συγκεκριμένα site έκαναν επιθέσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον αποκαλούσαν τράκη, απειλές και ύβρεις, με τον ίδιο να μπουκάρει και να βρίζεται με διαχειριστές. Μέχρι και επισκέψεις στα γραφεία του Παύλου από παράγοντα της ομάδας, με απειλές και παρόλα αυτά συμφωνούσαν να αναλάβουν. Πολύ έκρυθμη κατάσταση.

-Φτάνουμε στο ΔΣ για ανάδειξη πρόεδρου

Έγινε διαδήλωση της θ.13 κάτω από τα γραφεία της ΠΑΕ και φώναζαν στον Θανάση «εάν φοράς παντελόνια βγες έξω». Την είχαν προαναγγήλλει με τίτλους «αίμα και άμμος» και «θα γίνει χαμός». Δεν άντεξαν στην πίεση τα αδέλφια και ο Θανάσης από την στιγμή που φώναζαν δεν φορά, παντελόνια είπε ότι εγώ φορώ οπότε δεν αναλαμβάνω. Οι Γιαννακόπουλοι ήταν πιο κοντά στον κόσμο και ξαφνικά έβλεπαν επίθεση.

-Τι ήταν το τουρνουά της Αμερικής;

Είχε προ συμφωνηθεί και έγινε για οικονομικούς λόγους και για να δουν την ομάδα οι ομογενείς. Αυτό το κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες.

-Τότε υψώθηκαν πανό από την θύρα 13 σε αγώνες της ομάδας;

Ναι φοβερά υβριστικά όχι τόσο προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά προς την μητέρα του, κατάρες για ασθένειες και πολλά αλλά άσχημα. Ήδη διεξαγόταν ο πόλεμος με άρθρα, ότι ξεπουλά ο Τζιγγερ την ομάδα του νταμπλ και πως θα φύγουν Σισσε, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης.

Και δεν έφυγε κανένας τελικά.

Ναι ο Τζιγγερ αν και δεν είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του Νιοπλια, με αυτά που έβλεπε, κράτησε όλη την ομάδα και έκανε και 2 μεταγραφές. Να θυμίσω πως τον Μάρτιο του 2010 γραφόταν προσωπικό δώρο του Πάτερα ο Γκοβού και ο Μπουμοσνγκ. Αλλά επειδή ήρθαν το καλοκαίρι, με άλλη διοίκηση, έγιναν κακοί και χλευάστηκαν.

-Πως οι μεταγραφές το 2009 ήταν πιο ακριβές από του 2010;

Ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει τεράστια τρύπα στα οικονομικά του, η ομάδα του 10 κόστιζε 80 εκατομμύρια και σε 2 χρόνια είχαν μπει άλλα 80. Αυτό το είπε ο ίδιος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος «είμαστε τιτανικός».

-Το νούμερο τον 190 εκατομμυρίων πως προκύπτει;

Από τις ΑΜΚ, απ’ τα τηλεοπτικά έσοδα, εισιτήρια διαρκείας, χορηγίες, της UEFA και από τα sold out.

-Άρα τα έσοδα ήταν 190 εκατομμύρια;

Κύκλο εργασιών 180 στην διετία.

-Και που πήγαν το ’10; Έλεγαν για τρυπά 15 εκατομμύριων

Παραπάνω ήταν η τρύπα απλά τότε έκανε έκθεση η deloitte και τους είπε πως σε 2-3 χρόνια θα χρεοκοπήσετε με τον ρυθμό που έχετε. Η έκθεση χλευάστηκε δημόσια, ο Βγενόπουλος ζήτησε από την Grand Thornton να κάνει άλλη έκθεση που έβγαλε ίδιο πόρισμα.

-Γιατί έκανε πρόταση αγοράς ο Βγενόπουλος αφού έλεγε πως δεν μπορούσε να την αγοράσει την ΠΑΕ;

Νομίζω πως είχε χάσει τον έλεγχο και του εαυτού του, ήταν μια περίοδος που έβαζε και από έναν ορό κάθε φορά που ο Τζιγγερ έλεγε ναι, θέλω το ένα, θέλω το άλλο, θέλω και αυτό και στο τέλος δεν παίρνω τίποτα και φεύγω, γεια σας. Τότε έγιναν δυο πολύ σημαντικά σκηνικά που πρέπει να θυμάται ο φίλαθλος του ΠΑΟ γιατί καθόρισαν την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Θα γινόντουσαν εκλογές στην Super League, o ΠΑΟ είχε βάλει πρόεδρο τον Κωνσταντόπουλο με το σκεπτικό ότι ο Κωνσταντόπουλος ήταν μέσα στο θέμα των στημένων αγώνων. Στις εκλογές κατεβαίνουν 2 μπλοκ ο ΠΑΟ υποστήριζε τον Σπανό του Ατρόμητου και ο Ολυμπιακός τον Θ. Κανελλόπουλο που ήταν πρόεδρος στον ΟΣΦΠ Βόλου του Μπέου. Εκεί έγινε γνωστό πως οι Βγενόπουλος και Πατέρας ήταν με το πλευρό του Κανελλόπουλου.

-Έγινε συνάντηση Πατέρα-Βαρδινογιάννη μικρομετόχων στο σπίτι του Ξυλά και αιτήθηκε ομάδα συνεργατών για να γυρίσει στην προεδρεία;

Ναι και ήθελε ως τεχνικό διευθυντή τον Α. Κόντη του Άρη και για αντιπρόεδρο τον Κανελλόπουλο και ο Τζιγγερ είπε «πάνω απ’ το πτώμα μου». Ο Κόντης είχε εμπλοκή στα μεταγραφικά της ομάδας ως φίλος του Πατέρα. Ο Πατέρας στήριζε τον άνθρωπο που πρότεινε ο ΟΣΦΠ για την προεδρεία της Λίγκας.

-Πως καταλήξαμε να βγαίνει ο Μαρινάκης Πρόεδρος;

Έλεγχε πιο πολλές ομάδες ο ΟΣΦΠ και ο Σπανός δεν συγκέντρωνε την πλειοψηφία, έγινε και μια ιστορία πως ο Πατέρας έδωσε δώρο στον Μαρινάκη όλη την γνώση του από το παρασκήνιο και ότι τον ώθησε να αγοράσει τον ΟΣΦΠ. Προς τιμήν του έδωσε ζεστό χρήμα στον Κόκκαλη. Οι οικογένειες έβλεπαν ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση στο ποδόσφαιρο πολύ περίεργη.

-Φτάνουμε στο φιλικό με την Τζένοα με τα συνθήματα όταν αποδοκίμασε όλο το ΟΑΚΑ την θ.13

Για 5 λεπτά διήρκησε όλο το σκηνικό. Οι οργανωμένοι έβριζαν τον Τζιγγερ, την οικογένεια γενικά, εμένα αλλά δεν έχει σημασία και τους γιούχαραν όλοι. Τότε παρά τον πόλεμο, με τον Κωνσταντόπουλο πρόεδρο η ΠΑΕ είχε 29.5 χιλιάδες διαρκείας. Αποσιωπήθηκε και την επομένη τα πρωτοσέλιδα έλεγαν για τους 5 χιλιάδες που έβριζαν και όχι για τους 40 που αποδοκίμαζαν. Το χορτάρι ήταν σε τραγική κατάσταση, ο Σισσε τραυματίστηκε και κάθισε δίπλα στον Πατέρα, που έβλεπε να βρίζουν.

-Είναι αλήθεια πως του ζήτησαν να τους σταματήσει και αρνήθηκε;

Δεν το ξέρω, ότι μπορούσε να το κάνει μπορούσε αλλά δεν το ξέρω λέγεται…

-Αρχή πρωταθλήματος 2010-11 με Ξάνθη στην Λεωφόρο με πανό στις γύρω πολυκατοικίες

Ναι με συνθήματα, πανό φύγε πούλα, μιλάμε για την ομάδα του Νταμπλ και βρίζανε.

-Πως καταλήγουμε να χαρίζει ο Βαρδινογιάννης το ποσοστό του;

Ο Βαρδινογιάννης διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟ αντιμετώπιζε πόλεμο εντός και όχι εκτός, σε καθημερινή βάση με πρωτοσέλιδα και τραπέζια στα κότερα. Επίσης κατάλαβε πως ο Μαρινάκης είχε πάρει απ’ τον Πατέρα όλο το παρασκήνιο. Ήξερε καλύτερα, πέρα από όλους το τι γινόταν παρασκηνιακά και κατά τη γνώμη μου, θέλοντας να εκθέσει το δίδυμο Βγενόπουλου-Πατέρα τους έκανε πρόταση που δεν μπορούσαν να αρνηθούν. Ότι εγώ αποχωρώ πάρτε τον ΠΑΟ με συνεχείς ΑΜΚ και διοικήστε τον τζάμπα. Παραχωρώ δωρεάν το 20% των μετοχών μου σε λίγο δεν θα ελέγχω την πλειοψηφία και θα την πάρετε τζάμπα.

-Πως βγαίνουν τα ποσοστά;

Είναι απλές διαδικασίες γίνεται μια ΑΜΚ π.χ 10 εκατομμύρια, αν το 54% δεν μπει θα πέσει στο 34% και σιγά σιγά θα εξαφανιστεί. Ο Βγενόπουλος είχε θέση όρο πως εάν βγουν πρωτοσέλιδα εναντίον μας, υποκινούμενα από Γιαννακόπουλο ή Βαρδινογιάννη, χαλάει η συμφωνία. Εντελώς παράλογος ορός, ουσιαστικά ένα deal εκατομμυρίων θα στηριζόταν σε αυτόν τον όρο, που ήταν εύπλαστος.

-Ξεκινά η σεζόν

Με την επιστροφή στην Παιανία, ο Νιόπλιας περιχαρής, το πρώτο ματς με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη με διαιτητή Δαλούκα όπου εκεί χάλασε και η φιλία Μαρινάκη Πατέρα. Βγήκε και δήλωση από τον ΟΣΦΠ, με απλά λόγια πως «δεν γίνεται πόλεμος με τα μέσα που μου έδωσες εσύ».

-Έρχεται το 5-1 στην Βαρκελώνη

Εκεί έβαλε γκολ ο Γκοβου και τον τιμωρήσαμε κάνοντας τον αλλαγή με τον Σέργο Μαρίνο στο 60’.

-Έπαιζε ο Μαρίνος εξτρέμ;

Όχι, αλλά δεν είχε σημασία

-Πάμε ΟΑΚΑ με Κοπεγχάγη με 2-0 του Εν Ντόε

Που τον διώξαμε με την πολυμετοχικότητα το 2008. Εκεί έγιναν άλλα περίεργα όπως να μπει ο Ζιλμπέρτο Μπακ αντί του Μπουμσονγκ, γιατί ήταν κακός Μπακ και φάγαμε σε δυο ίδιες φάσεις γκολ από λάθος του Βραζιλιάνου.

-Ευρώπη Ναυάγιο αλλά Πρωτάθλημα κτίζεται σερί και φτάνουμε στο Ντέρμπυ 2-1

Με ανατροπή

-Πιστεύετε πως ήταν για κόκκινη το μαρκάρισμα του Αβραάμ;

Λεπτομέρειες…

-Έγινε και κάποιο επεισόδιο στα επίσημα με τον Μαρινάκη τι ακριβώς;

Τα γνωστά ύβρεις μπινελίκια, τα γνωστά

-Φτάνουμε στο παιχνίδι με τον Ολ. Βόλου με το ντου

Για μένα ήταν σχεδιασμένο, δεν ήταν καν ντου έγινε για να γίνει. Απλά κάποια άτομα κατέβηκαν έσπασαν πάγκους και ξανανέβηκαν. Τίποτα ήταν η αφορμή για να ακολουθήσει ότι ακολούθησε.

-Παραιτούνται μερικές μέρες μετά οι Βγενόπουλος Πατέρας γιατί;

Δεν ξέρω.

-Η ΑΜΚ πότε ήταν να γίνει;

Το 2010 αλλά έγινε πιο μετά.

-Πόσα μπήκαν;

Ήταν να μπουν 15 εκατομμύρια και έβαλαν μόνο ο Τζιγγερ και ο Παύλος. Αλλά ο Παύλος έπρεπε να βάλει λιγότερα από τα 900.000 που έβαλε και όταν τα ζήτησε του είπαν δεν υπάρχουν και φώναζε «μου φαγαν τα λεφτά!». Για μένα τα επεισόδια ήταν πρόσχημα, διότι έπρεπε πλέον βάλουν λεφτά από την τσέπη τους, οι δύο και δεν τα είχαν.

-Με νέο προπονητή μπήκε καλά η ομάδα στον 2ο γύρο και φτάνουμε στον Καλόπουλο

Έβγαλαν δηλώσεις και το δίδυμο μαζί με τους μετόχους.

-Φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2011 ποιος πήρε την απόφαση να πουληθούν τα μεγάλα συμβόλαια;

Κανείς απλά αφού δεν υπήρχε χρηματοδότης έπρεπε να βρεθούν λεφτά και οι μόνοι που έφυγαν, με λεφτά, ήταν ο Σισσε και ο Νινης.

-Ο Σισσέ έφυγε για 6 εκατομμύρια ενώ τον πήραμε 8

Για λιγότερα έφυγε.

-Για λιγότερα;

Ναι γιατί η Λάτσιο δεν πλήρωνε το συμβόλαιο του ολόκληρο και ο Σισσέ απαίτησε να πληρώσει ο ΠΑΟ το υπόλοιπο του συμβολαίου του, για να φύγει. Και αφού μέτρησε τα μεροκάματα μέχρι την μέρα που έφυγε, έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ζητώντας 60 χιλιάδες. Απρέπεια μεγάλη.

-Φύγανε πάρα πολλοί Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Γκοβού

Τον Γκοβού τον είχαν διώξει πιο πριν.

Το χρέος τότε που έφτανε;

Κανείς δεν ξέρει, μόνο ο Αλαφούζος ο οποίος είπε πως παρέλαβε το 2012 τον ΠΑΟ με χρέος γύρω στα 25-28 εκατομμύρια.

-Πέφτει η βόμβα το 2011 ότι αποχωρεί η οικογένεια από τον ΠΑΟ γατί;

Είχε έρθει η ώρα.

-Το πρωτάθλημα ξεκίνησε καλά

Ναι με σέντερ φορ τον Λετο που τραυματίστηκε τα Χριστούγεννα, μετά ο ΠΑΟ έφαγε τιμωρίες και πήγε να παίξει τα 2 ντέρμπυ και κλεισμένων των Θυρών. Έγιναν επεισόδια στην Λειβαδιά και είχαμε βγάλει πρωτοσέλιδο τότε στο Derby «μην πάρετε εισιτήρια για Λειβαδιά είναι στημένη κατάσταση». Μετά έρχονται και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ που ήταν ταφόπλακα. Βρέθηκε η ομάδα από το +5 στο -4. Απίστευτα πράγματα.

-Τότε δεν βγήκε ανακοίνωση από τον ΟΣΦΠ εναντίον του ΠΑΟ, περίεργο, δεν ήξεραν ποιος τα έκανε;

Όλοι ήξεραν ποιος τα έκανε, ήταν ντροπή έτρωγαν ξύλο παράγοντες του ΠΑΟ από οπαδούς δικούς τους, χυδαιότητες και μαυρίλα.

-Φτάνουμε και στην αλλαγή ιδιοκτησίας το 2012

Εντελώς δωρεάν.

-Την πρώτη χρονιά της ΠΑΝ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ποιος διοικεί;

Κατά την γνώμη μου όλο το σύστημα που πήρε προίκα ο Αλαφούζος από τους Πατέρα και Βγενόπουλο, στον τομέα τον ποδοσφαιρικό, επικοινωνιακό, διοικητικό και οπαδικό. Ο Αλαφούζος έκανε την εκτίμηση ή τον συμβούλεψαν, πως εάν τους έχει όλους αυτούς με το μέρος του δεν θα δεχτεί εσωτερικό πόλεμο και κριτική, πράγματι δεν δέχτηκε. Ήταν σαν Μεσσίας, να μην θυμίσω την συνέντευξη στον ραδιοσταθμό των οργανωμένων και την επίσκεψη στο τριώροφο. Ακούγαμε «ρε Γιάννη τι λες», σε τέτοιο στυλ η συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠΑΟ. Έλεγε ότι μιλά καθημερινά με τον Πατέρα, ότι δεν έχει σχέση με τον Βαρδινογιάννη, πέρασε εξετάσεις με λίγα λόγια.

-Εν τέλη γίνεται η χειρότερη χρονιά μέχρι τότε και με φοβέρες μεταγραφές

Που αντιμετωπιζόντουσαν όλες σαν επιτυχίες, δεν μπορούσες να πεις ρε παιδία τι κάνετε; Σε χλεύαζαν.

-Φεύγει ο Φερέιρα και έρχεται ο Ρότσα και μετά φεύγει και εκείνος.

Δεν έφυγε απλώς, έχουν γίνει σκηνικά διάφορα πιο πριν. Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε παίκτες του Τζιγγερ όπως ο Βυντρα και ο Μπουμσόνγκ. Μετά την ήττα στην Βέροια με 3-0 είχαν βγει δημοσιεύματα, σχεδόν με την επίσημη υπογραφή της ΠΑΕ, από τα επικοινωνιακά επιτελεία, ότι ο Ρότσα και οι «παίκτες του Βαρδινογιάννη» έστησαν τον Παναθηναϊκό για να χάσει. Διαπομπεύθηκε και έφυγε.

-Μετά ήρθε ο Φάμπρι

Με τον Φάμπρι του είπαν δεν θα βάζεις Βυντρα Κατσουράνη και Μπουμσόνγκ και έγινε το εξής, επειδή δεν ήξερε πρόσωπα και ονόματα όταν έφτιαξε αποστολή για το πρώτο του ματς έβαλε στην ενδεκάδα και τον Βυντρα. Όταν τον ρώτησαν γιατί τους είπε «αυτός είναι ο καλύτερος στην προπόνηση αυτόν δεν θα βάλω;». Το κλίμα που υπήρχε ήταν άρρωστο.

-Είχε αλλάξει 22 ομάδες ο Φάμπρι

Αστεία επιλογή αλλά γνώριζε τέτοια αποδοχή και θαυμασμό από τα πρωτοσέλιδα, δεν τολμούσε να πει κανείς τίποτα. Αποθεώθηκε στην αρχή.

-Τελευταία μέρα μεταγραφών του 2013 ήρθαν και 4 μεταγραφές θρύλοι

Ναι Κάιπερ, Εσπάρθα και καζιγιάμα όλα αυτά με ευθύνη του Βαρέλα που λειτουργούσε ως αρχισκάουτερ, ενώ ήταν μάνατζερ του Φερέιρα και τον είχε φέρει ο Αλαφούζος το καλοκαίρι.

-Το καλοκαίρι του 2013 έρχονται αλλαγές σε προπονητή και τεχνικό διευθυντή

Ο Αναστασίου ήταν βοηθός του Τεν Κατε το 2008-09 και άνθρωπος εξ απορρήτων του Αντώνιου.

-Ήταν όμως η πιο επιτυχημένη χρονιά του Αλαφούζου

Ναι δεν πήγε τόσο καλά στο πρωτάθλημα αλλά πήρε κύπελλο

-Το καλοκαίρι του 2014 γιατί παραμερίστηκε ο Νταμπίζας και χάλασε το πλάνο;

Είχε έρθει σε κόντρα με τον Αναστασίου για το από πού θα αγοράζει παίκτες η ομάδα και ότι ο ένας δεν έβαζε παίκτες του άλλου. Τότε υπήρχε μια κατάσταση που πήγαιναν οι οργανωμένοι στο προπονητικό, με πανό εάν δεν παίξετε θα παίξει η Θ13 και τέτοια. Μια εικόνα διάλυσης.

-Το 2013 η ομάδα ήρθε στο Κορωπί

Ναι με δηλώσεις για το αχούρι της Παιανίας, απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις της οικογένειας και φεύγουμε

-Το απήλειον που ανήκει σε εμάς, στον Αλαφούζο που;

Κανείς δεν ξέρει δεν εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο στην ΠΑΕ, ο Αλαφούζος είχε πει πως θα κάνει συνέντευξη και δείξει την σύμβαση αγοράς που δεν έγινε ποτέ.

-Τότε ήρθε και ο Εσσιέν;

Ναι με πρόβλημα τραυματισμού και με 1.000.000, ενώ είχε σταματήσει από τον Μάρτιο να παίζει στην Μιλαν, ήρθε Ιούλιο και έπαιξε Νοέμβριο, ήταν να παίξει στο ντέρμπυ που δεν έγινε ποτέ.

-Γιατί γραφόταν πως μπορεί να πάει για πρωτάθλημα η ομάδα;

Γιατί κανένας δεν τολμούσε να γράψει ότι γίνονται ποδοσφαιρικές σαχλαμάρες, άρχισε η βουτιά στις μεταγραφές μια ομάδα χρεωμένη ομάδα έκανε 14 μεταγραφές. Το μοντέλο αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα με εξαίρεση την 1η χρονιά του Δώνη λόγο της απαγόρευσης.

-Γιατί φεύγει ο Νταμπίζας;

Χάθηκε η επικοινωνία με τον Αλαφούζο.

-Γιατί καταρρέει η ομάδα μετά το 2-1 και με διαφορά στους -3;

Ήταν παιδική χαρά η ομάδα που κατέρρευσε χωρίς πίεση θα ερχόταν από μόνο δεν χρειαζόταν σπρώξιμο.

-Υπήρξε συνάντηση το καλοκαίρι του 2015 διευθυντών Αλαφούζου που τους είπε ότι πρέπει να τα σπρώξω;

Ναι ήταν ένα πλάνο, που τον έπεισαν ο Βόκολος και ο Φύσσας πως εάν βάλει παραπάνω λεφτά θα φτιαχτεί ομάδα που θα μπει Champions League και θα ξεχρεώσει.

-Το 2015 έρχονται μεταγραφές μεταξύ αυτών ο Βέμερ η χειρότερη μεταγραφή στα χρονικά

Το θέμα ήταν ποιος του έδωσε την άδεια να έρθει, δεν έπρεπε να έρθει. Δεν ήταν ποιοτικά η χειρότερη μεταγραφή είχαμε δει χειρότερους. Δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου ήταν τραυματίας όλη την χρονιά, τον ξεπέρασε ο Αντοντίτο τώρα. Το 2015 με ύμνους έγιναν οι μεταγραφές που ήταν όλοι τραυματίες.

-Το 2015 ήρθε η Γκαμπάλα;

Ναι έγινε ότι έγινε. Τότε είχαμε τον Ταυλαρίδη, που γραφόταν ότι δεν έχετε ξαναδεί τέτοιον αμυντικό και οντάς 36 χρονών τον ανανεώσαμε ενώ τον είχαμε 1 χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Τότε ο Κουτρουμπής έμοιαζε με τον Ζαετς και ο Μπερίσα είναι ο νέος Ζλάταν.

-Μετά το ντέρμπυ γιατί ανήγγειλε παραίτηση ο Αλαφούζος;

Μπλόφαρε, έβλεπε τι γίνεται αλλά τον έπεισαν ότι μαζεύεται η κατάσταση και ο ίδιος πίστευε ότι μπορεί να κάνει κάτι. Αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα.

-Φύγει ο Αναστασίου και έρχεται ο Στραματσιόνι

Εν μέσω αποθέωσης ως προπονητής της Ιντερ, γνώστης της μπάλας και τέτοια.

-Όπου ακουμπούσε βέβαια άφηνε πίσω του συντρίμμια.

Όχι συντρίμμια έκανε παλαβομάρες, έβαζε 4 αριστερά εξτρεμ σε ενδεκάδα, δεν έκανε προπονήσεις όσοι ήταν στην Παιανία τότε ξέρανε.

-Ενώ είχαμε 15 μεταγραφές κάναμε άλλες 6 τον Γενάρη;

Ναι και το καλοκαίρι ήρθε ο Σαμπά με αυχενικό, ο Ιβάνοφ με δυο χιαστούς στο ίδιο πόδι, απίστευτα πράγματα και τερματίσαμε με -30 από εκεί που ήμασταν στο -7. Αυτό θεωρήθηκε επιτυχία και οποίος έλεγε το αντίθετο του έβριζαν.

-Το καλοκαίρι του Στραματσιόνι με την έλευση του Σίλβα για τεχνικός διευθυντής.

Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως ήρθε με συμφωνία να πάρει ότι του χρωστάγανε, όπως έγινε με τον Λέτο τον Ιανουάριο αλλά δεν επιβεβαιώθηκε. O Στραματσιόνι είχε τέτοια εξουσία που, αντί να απολυθεί με αυτά που έκανε, έγινε μάνατζερ και κανόνιζε ο ίδιος τις μεταγραφές.

-Η σεζόν ξεκινά καλά;

Με φοβέρες μάχες μεταξύ τεχνικού και διευθυντή για τον Λεντέσμα και γενικά για παίκτες που θα έπαιρνε η ομάδα. Ο Σίλβα απαιτούσε να φέρει και εκείνος 2 παίκτες και μόνο τότε έδωσε την άδεια για τον ιταλό. Αρθα του στυλ το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών, ο Λεντέσμα δεν έχει σχέση με τον Εσσιεν, ταύρος ο Μαμούτε που κανείς δεν έλεγε ότι οι μισοί ήταν τραυματίες. Ευχαριστούμε Αντρέα επέστρεψε ο Panathinaikos και άλλα…

-Στην Ευρώπη δεχτήκαμε 13 γκολ και βάλαμε 3

Ντροπιαστικό αλλά…

-Γιατί σταματάνε οι πληρωμές και πέφτει το οικοδόμημα;

Είχαν ήδη ξεκινήσει οι στάσεις πληρωμών, η ΠΑΕ ήταν άσχημα οικονομικά δεν υπήρχαν λεφτά για να νοικιαστεί λεωφορείο. Σπάσανε στο ξύλο παίκτες οι οργανωμένοι και δεν έλεγε κανείς τίποτα.

-Έρχεται ο Ουζουνίδης τον Δεκέμβριο.

Ναι παίκτης του Οσιμ, μαζί με τον Γεωργιάδη του Σάββα που δεν έμπαιναν με τον γιουγκοσλάβο αλλά μετά με τον Ρότσα στην πορεία του 1996

-Έκτισε σερί ο Μαρίνος βεβαία

Ναι αλλά για να θυμόμαστε η ομάδα έκανε καλά παιχνίδια και νίκες στα ντέρμπυ, όμως από τότε άρχισε να γίνεται πιο αδύναμος στην επαρχεία. Νικούσε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και τα έβρισκε σκούρα με Πανιατωλικο και Αστέρα.

-Είχε υποστήριξη από τον τύπο ο Ουζουνίδης;

Ναι αρκετά μεγάλη από πολλές εφημερίδες και site. Μια απ’ τα ίδια

-Στην πρώτη προπόνηση είχαν μπει οι οπαδοί και έριξαν μπουνιές;

Ναι στον Λαγό και στον Ιμπάρμπο και απείλησαν τον ίδιο τον Μαρίνο ότι κοίταξε να δεις ξέρουμε ότι κουβέντιαζες με τον ολυμπιακό το 95, πρόσεξε γιατί εάν δούμε περίεργα πράγματα θα αναλάβουμε εμείς και τέτοια. Έκαναν απόλυτο κουμάντο και ότι ήθελαν.

Καλοκαίρι του 2017 έρχεται ο Λυμπερόπουλος;

Ναι

-Από τότε ψυλλιάζεται ο κόσμος πως ο Αλαφούζος θα τραβήξει την πρίζα;

Έχει γίνει κάτι πριν, είχαν αρχίσει οι κόντρες μεταξύ Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλου σε σχέση με τις μεταγραφές. Ο λυμπε με αφορμή την πώληση του Μπεργκ παραιτήθηκε διότι διαφωνούσε με τα ποσά που έφυγε και τον παραμέρισαν. Από τότε άρχισε να είναι κρυφός τεχνικός διευθυντής ο Διαμαντόπουλος, ο μάνατζερ του Ουζουνίδη.

-Γιατί παραιτήθηκε ο Λύμπε;

Διότι δεν είχε αντικείμενο ουσιαστικά, δεν είχε καμιά αρμοδιότητα. Τα διαχειρίζονταν όλα ο Ουζουνίδης και ο Διαμαντόπουλος. Και πάλι η αποθεώθηκε αυτή η κατάσταση του μάνατζερ-τεχνικού. Και κακώς το αποδέχτηκε ο Ουζουνίδης, δεν μπορεί να εμπλέκεται ο προπονητής στα μεταγραφικά.

-Και γιατί έγιναν 13 μεταγραφές;

Πείστηκε από τον Ουζουνίδη ο Αλαφούζος πως θα γίνει ομαδάρα και μπούμε Champions League, ενώ είχαμε θεωρητικά στρωμένη ομάδα και θα έπρεπε να κάνουμε μόνο 1-2 κινήσεις.

-Το πλάνο Παναγόπουλου τι ήταν πρακτικά;

Δεν υπήρχε πλάνο, κανένας δεν είχε πλάνο τότε. Απλά φαινόταν πως θα ναυαγήσει το πράγμα και έπρεπε να γίνουν περικοπές, να εξοικονομηθούν χρήματα. Ο Παναγόπουλος
ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά και εξέφραζε τις σκέψεις του Αλαφούζου. Ότι κάνουμε οικονομία, αλλά δεν τηρήθηκε ποτέ αυτή η σκέψη.

-Γιατί εν τέλει αποχωρεί ο Αλαφούζος το 2017;

Μετά την Μπιλμπάο είδε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί αυτό που είχαν σχεδιάσει το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την αρχή στο πρωτάθλημα όποτε είπε γεια σας.

-Γιατί δεν μπήκε ο DPG τον Σεπτέμβριο στην ΠΑΕ;

Διότι άλλα του έλεγαν και άλλα είδε, τα χρέη από 25 ήταν πάνω από 40 εκατομμύρια. Βεβαία είχε γίνει το 2016 συνέντευξη τύπου του Αλαφούζου, όπου είπε ότι το χρέος που παραλάβαμε το ‘12 είναι πλέον στα 11 εκατομμύρια. Αυτό που παρέλαβε όχι αυτό που δημιούργησε. Και όμως πανηγύριζαν όλοι. Έπεσε σε τρύπα και έφυγε.

-Ποιος διοικεί την ΠΑΕ μετά το Μπαμ του Αλαφούζου;

Ο Τουμαζάτος με τον Διαμαντόπουλο διοικούν την ΠΑΕ, αλλά ως μπροστινοί του Αλαφούζου

-Τι λογική είχε να πέσει το μπάτζετ ενώ είχαν τελειώσει οι μεταγραφές;

Καμία, δεν έχει νόημα. Κερδίζαμε ΟΣΦΠ και δεν κερδίσαμε τίποτα σε επαρχεία και όμως αποθεωνόντουσαν όλα. Παράνοια.

-Το 2018 εκίνησαν και οι προσφυγές;

Ναι κάθε βδομάδα σήριαλ, Εσσιέν, Ταυλαριδης, Βέμερ με το -9.

-Η πρόταση της Pan Asia πως βγήκε;

Την έβγαλε το Sportime ο Λάμπρος ο Γκαραγκάνης, αλλά ήμουν ο μόνος που είπα τότε πως δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ο Ρέστης με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο ξάδερφος του Τσίπρα ο Γιώργος και κάποια εταιρία από το Ισραήλ. Με αστεία πράγματα για την Μουσκρόν και τον Γράαντ.

-Η επιστροφή του Νταμπίζα πως έγινε;

Απλά είπαν στον Αλαφούζο πως μόνο στην θητεία του γίνονταν όλα καλά και οι μεταγραφές και τα οικονομικά και όλα, οπότε ήρθε πίσω για να σώσει τα πράγματα.

-Ποιανού επιλογή ήταν ο Δώνης;

Πριν από αυτό έγινε συνάντηση Γιαννακόπουλου – Αλαφούζου όπου του είπε να πάρει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ, ότι έξοδο έχει από τώρα το αναλαμβάνω εγώ, μην βάλεις λεφτά αλλά μόνο τα χρέη. Εκεί που ήταν να συμφωνήσουν, ορίστηκε συνάντηση που τα πήρε όλα πίσω ο Γιάννης. Και τότε έγινε πόλεμος με τον Δημήτρη να βγάζει τα sms στην φόρα και ξανά εμφύλιος.

-Παρόλα αυτά το πλάνο ΠΠ έδειχνε να πηγαίνει καλά.

Ναι είχαν βγει και τότε δημοσιεύματα ότι θα φτιάξουν γήπεδο, θα πάρουν δημόσια έργα και αλλά, εν πάση περιπτώσει πήγαινε να γίνει αλλαγή.

-Τότε ουσιαστικά πέσαμε Β Εθνική;

Ναι μας έσωσε η Καλλονή και ο ΠΑΣ.

-Και ξεκινήσαμε εκπληκτικά το 2018 πάρα τα όσα γραφόντουσαν

Για πρώτη φορά, ο Δώνης, έφτιαξε ένα πλάνο κανονικό ποδοσφαιρικό, που με απλά λόγια είπε πως για να γίνει δουλεία πρέπει να ανεβούν παιδιά απ’ την ακαδημία και με μια μεταγραφή θα τρέξουμε και ότι βγει.

Βεβαία μετά ήρθε ο Ρόκα και άλλαξαν τα πάντα.

Ναι τον Δώνη τον παραμέρισε και έγινε ότι έγινε με τον Πογιάτος το καλοκαίρι.

-Κύριε Γκόντζο κατ’ εσάς τι πρέπει να γίνει για να επανέλθει ο ομάδα στις δόξες της;

Ο Αλαφούζος να διώξει όλους όσους τον συμβούλευαν τα τελευταία χρόνια, να φτιαχτεί ένα πλάνο με ποδοσφαιρική λογική και να ξεβρομίσει ο σύλλογος από όλους όσοι τον λυμαίνονται.

-Ευχαριστούμε κύριε Γκότζο

Εγώ ευχαριστώ παιδιά.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ

– ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2010, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ(!!)ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΑ ΜΕΣΑ(!!!!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ(!)

– ΚΑΥΧΙΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (!!)

– Ο Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΕ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

– ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

– ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟ 0-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

– Ο ΣΙΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΓΙΑ 60.000 ΕΥΡΩ (!!)

– ΤΟ 2011 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ (!!!)

– ΜΕΤΑ ΤΟ 3-0 ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΤΙ ΡΟΤΣΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ (!!)

– Ο ΦΑΜΠΡΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΑΡΤΑΚΙ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΕΙ ΒΥΝΤΡΑ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ (!)

– ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟ 2015 ΕΙΧΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ (!)

– ΤΟ 2016 ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΑΙΚΤΕΣ(!) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ (!!!)

– ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ, ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟ-ΙΜΠΑΡΜΠΟ

– ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΚΑΝΑΝ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

– ΤΟ 2017 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

– ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΣΩΣΑΝ(!) Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (??)

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Ο Κώστας Γκόντζος είναι ένας δημοσιογράφος που πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο ακόμα και οπαδών του Παναθηναϊκού. Και αυτό, ίσως, λέει πολλά… Το μόνο σίγουρο είναι πως δε μασάει τα λόγια του… Και αυτό φαίνεται και από τη συγκεκριμένη συνέντευξη, την οποία και μεταφέραμε αυτούσια από το HondosNews…
ΥΓ2: Μείνετε συντονισμένοι… Ερχόμαστε…
ΥΓ3: Να προσέχουμε λίγο τι λέμε και πού…Ξέρεις εσύ…
ΥΓ4: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ’όλα.
Πηγή

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/210223/kgkontzos-sto-ds-toy-pao-stis-1310-paragontas-paradextike-oti-xrisimopoiise-eksogipe?fbclid=IwAR0cugM3hR8L_zx-CzFMjnY22LFBkQcAQNoJ6pd0Kel_38pnr2mSZBO1FWI