Πρεσβευτής της FIFA o Καρεμπέ για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Karembeu

Στην βόρεια Αφρική βρίσκεται ο Κριστιάν Καρεμπέ προκειμένου να συμμετάσχει ως πρεσβευτής της FIFA στην περιοδεία του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (FIFA World Cup Trophy Tour).

Προσωπικότητα παγκοσμίου βεληνεκούς, ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, βρίσκεται από την Κυριακή στην Τύνιδα όπου συμμετείχε στην παρουσίαση του τροπαίου και τη συνέντευξη Τύπου, ενώ μετά την Τυνησία θα ακολουθήσουν ταξίδια στην Αλγερία και το Μαρόκο.

Η FIFA δημιούργησε ειδικό βίντεο-αφιέρωμα διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών, με τον Καρεμπέ να μιλά για τις εμπειρίες του, την πηγή έμπνευσής του, τα παιδικά του όνειρα και τις αναμνήσεις του. Ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λείψει και η «στενή» σχέση του Γάλλου με το τρόπαιο της FIFA, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που έζησε την καριέρα του την ύψιστη τιμή.

«Οταν σήκωσα το κύπελλο… Ηταν τρελό… Δεν μπορούσα καν να σκεφτώ καθαρά. Ηταν τόσο πολλά συναισθήματα, τόσο πολύς κόσμος, τόσο μεγάλη η χαρά» είπε ο Καρεμπέ φέρνοντας στο μυαλό τη νύχτα της 12ης Ιουλίου 1998 όταν οι “τρικολόρ” κατέκτησαν το παγκόσμιο κύπελλο.

«Για μένα το κύπελλο αυτό είναι μέρος της κληρονομιάς αυτού του πλανήτη. Νιώθω υπερήφανος που ταξιδεύω μαζί με το κύπελλο και προσπαθώ να δημιουργήσω δεσμούς με τον κόσμο.

Κάποιες φορές μπορεί να μη μιλάμε την ίδια γλώσσα, να μην έχουμε την ίδια κουλτούρα, αλλά το τρόπαιο δημιουργεί γέφυρες μεταξύ μας κι αυτό είναι εκπληκτικό».
Πηγή:novasports.gr