Γήπεδο στίβου έξω από το ΣΕΦ

Γήπεδο στίβου έξω από το ΣΕΦ

Η ΓΓΑ ενημέρωσε πως σύντομα το Πειραιάς θα αποκτήσει γήπεδο στίβου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των τοπικών συλλόγων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση το νέο γήπεδο στίβου θα δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και πως σύντομα θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Η σχετική ανακοίνωση: «Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, έναν νέο αθλητικό χώρο αποκτά ο Πειραιάς, προς όφελος του μαζικού αθλητισμού, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, κατατίθεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, διάταξη σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, με στόχο η χρήση του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας να περιέλθει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των πολιτών και ήδη ο Υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης, η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου και ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις τους, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το δικό του στίβο.

Συγκεκριμένα, να αποκτήσει εκείνες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις γύρω από το ΣΕΦ, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως αθλητικός πόλος, ανοικτός στην κοινωνία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής».