Στα προκριματικά της Euroleague γυναικών ο Ολυμπιακός

Στα προκριματικά της Euroleague γυναικών ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στα προκριματικά της EuroLeague Γυναικών και θα προσπαθήσει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους.
Μία εκ των 22 ομάδων που θα μετέχουν στη Euroleague γυναικών της σεζόν 2022-23 είναι ο Ολυμπιακός, που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά θα ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της από τα προκριματικά της διοργάνωσης με στόχο να διεκδικήσει το διάστημα 11-13 Οκτωβρίου ένα εισιτήριο για τη φάση των ομίλων. Από τις 22 ομάδες που ανακοίνωσε σήμερα (6/7) η Euroleague γυναικών, οι δεκατρείς μετέχουν απευθείας στην κανονική περίοδο.

Οι εννέα ομάδες των προκριματικών θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των τριών συλλόγων και θα παλέψουν για τρία εισιτήρια. Οι έξι ομάδες που θα μείνουν εκτός της φάσης των ομίλων, θα ενσωματωθούν στην κανονική περίοδο του EuroCup γυναικών.

Η κλήρωση τόσο των προκριματικών όσο και της κανονικής περιόδου θα διενεργηθεί την Παρασκευή, 15 Ιουλίου στο Μόναχο.

Μαζί με τον Ολυμπιακό στα προκριματικά της Euroleague γυναικών θα μετέχουν οι Σέπσι (Ρουμανία), Μπότας Σπορ Κουλουμπού (Τουρκία), Βιλνέβ Ντασκ (Γαλλία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Τζιρόνα (Ισπανία), Ελιζούρ Ράμλα (Ισραήλ), Μίσκολτς (Ουγγαρία).

Την απευθείας συμμετοχή στη φάση των ομίλων έχουν εξασφαλίσει οι εξής δεκατρείς ομάδες:

Ο Τζόελ φέρνει ασφάλεια και προεκτάσεις
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μπουρζ (Γαλλία)
Περφουμερίας Αβενίδα (Ισπανία)
Σοπρόν (Ουγγαρία)
Μπερέτα Φαμίλα Σκίο (Ιταλία)
Πράγα (Τσεχία)
Πολκοβίτσε (Πολωνία)
Κάνγκουρους Μπάσκετ (Βέλγιο)
Ρίγα (Λετονία)
Μερσίν Γενισεχίρ (Τουρκία)
Μπάσκετ Λαντ (Γαλλία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Στσέκσζαρντ (Ουγγαρία)

https://www.to10.gr/basket/2062106/sta-prokrimatika-tis-euroleague-gynekon-o-olybiakos/