Σπανούλης: «Στον Ολυμπιακό ήθελα να πάω μετά το Μαρούσι και στον Ολυμπιακό ήθελα να παίξω όταν έφυγα από το ΝΒΑ»

Σπανούλης: «Στον Ολυμπιακό ήθελα να πάω μετά το Μαρούσι και στον Ολυμπιακό ήθελα να παίξω όταν έφυγα από το ΝΒΑ»

Δείτε την εκπομπή

Την Κυριακή (17/9) ο Ολυμπιακός θα τιμήσει την προσφορά του Βασίλη Σπανούλη και λίγες ώρες πριν ο θρύλος της ομάδας και νυν προπονητής του Περιστερίου εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova τους συγκεκριμένους λόγους που πάντα ήθελε να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.
Στο ΣΕΦ, το βράδυ της Κυριακής (17/9), τα πάντα θα περιστρέφονται γύρο από το όνομά του και τον μύθο που δημιούργησε με την παρουσία του στα γήπεδα όλης της Ευρώπης. Λίγο πριν το Night of the Legend που έχει ετοιμάσει ο Ολυμπιακός για να τιμήσει τον Βασίλη Σπανούλη, ο νυν κόουτς του Περιστερίου, αλλά και δύο φορές κατακτητής της Euroleague με την ομάδα του Πειραιά, εξήγησε για ποιον λόγο ήθελε πάντα να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια της Novasports αποκάλυψε πως «στον Ολυμπιακό ήθελα να πάω μετά το Μαρούσι και στον Ολυμπιακό ήθελα να παίξω όταν αποφάσισαν να φύγω από το ΝΒΑ». Τελικά τα κατάφερε με την… τρίτη προσπάθεια όταν το καλοκαίρι του 2010 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στο μεγάλο Λιμάνι.

«Εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός, τα τελευταία 15 χρόνια, δεν είχε τόσες πολλές επιτυχίες», είπε ανατρέχοντας με την μνήμη του σε εκείνη την περίοδο. «Είχε μείνει πίσω στο μπάσκετ από τίτλους», πράγμα ανεπίτρεπτο στο μυαλό του, αφού αναφερόμαστε «σε έναν σύλλογο με τόσο πολύ κόσμο, με εκατομμύρια κόσμο… Πάντα ήθελα να πάω σε μία τέτοια ομάδα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως «Από τότε που έφυγα από το Μαρούσι ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, είχαμε μιλήσει και τότε. Απλώς χάλασε η μεταγραφή. Ο πρώτος στόχος μου και τότε μετά το Μαρούσι ήταν να πάω στον Ολυμπιακό», επανέλαβε.

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν: Ο ποιοτικός κορμός και το κομμάτι που λείπει στο παζλ του Μπαρτζώκα
Επίσης, «μετά το NBA», δηλαδή το καλοκαίρι του 2007, «ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, όμως πάλι προέκυψε κάτι τέτοιο. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μιας ομάδας που δεν είχε καταφέρει κάτι τα τελευταία χρόνια και να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο να πετύχει. Αυτό ήταν που μου έδινε κίνητρο, μου έδινε ζωή και ήθελα να κάνω».