Σαν σήμερα : Η αξέχαστη 35άρα επί του εκλεκτού πελάτη! (Video)

Στις 19 Μαϊου του 1996 ο Ολυμπιακός ταπείνωσε τον αιώνιο πελάτη Παναθηναϊκό με 73-38 στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό των πλέι – οφ και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της δυναστείας του.

 

Με την πιο ευρεία νίκη του επί το αιώνιου πελάτη Παναθηναϊκού από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος συνδέεται για τον Ολυμπιακό χρονικά η σημερινή ημερομηνία!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται κιόλας 24 χρόνια από την μαγική βραδιά της 19ης Μαϊου του 1996, όπου ο Θρύλος στον πέμπτο τελικό ταπείνωσε με 73-38 τους «πράσινους» στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ και κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα της νέας του δυναστείας!

Ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο όχι μόνο καταφέρνει να κατακτήσει την κούπα του πρωταθλητή, αλλά συντρίβει τον… ψευτο-πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό ρίχνοντάς του 35 πόντους στον πλάτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά σκορ στην ιστορία των «αιώνιων» μονομαχιών.

Η «35άρα» και η κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσαν το έναυσμα για τρελά πανηγύρια εκατοντάδων χιλιάδων ολυμπιακών στο Πασαλιμάνι και τον Πειραιά, ενώ στο ΣΕΦ ηχούσε το αξέχαστο «Ήρθες στην Ελλάδα για πικ-νικ, Ντομινίκ, Ντομινίκ…» με αφορμή τη φυγή του Ντομινίκ Ουίλκινς πριν τον πέμπτο τελικό.
Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 10, Μπέρι 10, Νάκιτς 12, Φασούλας 8, Τόμιτς, Τάρλατς 14, Ρίβερς 16
Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 10, Σοκ 3, Κούουσμα 2, Οικονόμου 6, Γιαννάκης 6, Βράνκοβιτς 5, Σταυρακόπουλος 4, Πετσάρσκι 2

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνης της τεράστιας νίκης του Θρύλου στο παρακάτω video
Πηγή Redaroume.gr