Παπασταθόπουλος: «Εμείς θα κερδίσουμε το παιχνίδι»

Παπασταθόπουλος: «Εμείς θα κερδίσουμε το παιχνίδι»

Δείτε την εκπομπή μας:

Πίστη στην ομάδα έχει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κερδίσει την Άρσεναλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

-Ποιο είναι το συναίσθημα να αντιμετωπίζεις την πρώην σου ομάδα και που πιστεύεις θα κριθούν οι αγώνες;
«Πιστεύω ότι θα είναι δύο παιχνίδια ξεχωριστά, το κάθε ένα θα πρέπει να το σκεφτούμε ξεχωριστά. Να μπούμε συγκεντρωμένοι. Θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική του προπονητή μας. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα, γιατί μέχρι πριν 2-3 μήνες ήταν οι συμπαίκτες μου και η ομάδα μου, δεν το συναντάς συχνά στο ποδόσφαιρο αυτό. Είναι όμως κάτι καινούργιο και προκλητικό και σίγουρα θέλω να κερδίσω».

-Επειδή ήσουν στην Άρσεναλ μέχρι και πριν κάποιους μήνες. Τι έχει αλλάξει στην Άρσεναλ, αν έχει αλλάξει. Παράλληλα ηγείσαι της άμυνας αυτή τη στιγμή και έχει γίνει αρκετή συζήτηση για τα γκολ από στημένες φάσεις, τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να μη συμβαίνει αυτό;
«Αναφορικά με την Άρσεναλ, δεν θα είναι όπως ήταν πέρσι. Είναι μία ομάδα με προπονητή που δεν είναι τρεις μήνες, αλλά πάνω από 15 μήνες στον πάγκο. Δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα, αλλά είναι μία ομάδα από τις καλύτερες της Αγγλίας. Παιχνίδια για το Κύπελλο δεν έχουν, οπότε το Europa League είναι ο πιο σημαντικός στόχος για την Άρσεναλ. Δεν θα είναι το ίδιο από πέρσι, θα είναι πιο δύσκολα. Αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και να κάνουμε αυτό που πρέπει και να σκεφτούμε και στα δύο παιχνίδια τη νίκη. Για το δεύτερο ερώτημα, είναι κάτι το οποίο δε βελτιώνεται από τη μία ημέρα στην άλλη και δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Υπάρχουν αγώνες στους οποίους η άμυνα μπορεί να μην είναι καλή και να μη δεχτεί γκολ. Αλλά υπάρχουν και ματς στα οποία μπορεί η άμυνα να είναι καλή και σε μία φάση του αντιπάλου να δεχτεί γκολ. Είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε και αναλύουμε καθημερινά με τον προπονητή. Μας μιλάει μέσα από τις δικές του αναλύσεις για το τι πρέπει να βελτιώσουμε. Μέσα από τη δουλειά και τον χρόνο, παίζει ρόλο και η χημεία που έχει η ομάδα, οπότε απ’ αυτά τα δύο στοιχεία θα βελτιωθούμε στη συνέχεια».

-Έχεις επικοινωνήσει με κάποιον από τους πρώην συμπαίκτες σου, για κάποια πλάκα περισσότερο; Επίσης κάποιος από τους νυν συμπαίκτες σου σε έχει ρωτήσει για το τι πρέπει να προσέξουν από την Άρσεναλ;
«Έχω σχέσεις με πρώην συμπαίκτες, όπως και από Ντόρτμουντ και Μίλαν, αυτά είναι εκτός ποδοσφαίρου και συμβαίνει σε όλους. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε ότι παίζει Ολυμπιακός – Άρσεναλ και εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν πρέπει να προσέξουμε κάτι θα το συζητήσουμε με τον προπονητή, το έχουμε ήδη κάνει. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι καλό στο γήπεδο και θα το δείτε και εσείς».

-Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, έστω και μικρό, να αγωνιστείς στην άμυνα μαζί με τον Γιαν Εμβιλά. Έγινε και με τη Λαμία, αλλά πόσο σημαντικό είναι αυτό να συμβεί απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η Άρσεναλ; Επίσης επειδή αναφέρθηκες στον καιρό που είναι ο Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ, πόσο σημαντικό είναι που ο Ολυμπιακός έχει για σχεδόν τρία χρόνια τον ίδιο προπονητή στον πάγκο του;
«Προσωπικά εμένα δεν με επηρεάζει, ούτε και την ομάδα όμως. Όλοι πιστεύουμε πως οποιοσδήποτε μπει να βοηθήσει θα κάνει τη δουλειά που πρέπει και του έχει πει ο προπονητής. Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει έναν προπονητή πολλά χρόνια και το βλέπουμε σπάνια στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο συν για τον Ολυμπιακό το πως έχει διαχειριστεί το θέμα αυτό. Αλλά και του προπονητή γιατί έχει φτιάξει μία ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βλέπουμε ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό και μακάρι αυτό να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και στα επόμενα παιχνίδια».

-Τέθηκες εκτός ομάδας από την Άρσεναλ, σου δόθηκε κάποιος λόγος για αυτό; Τώρα καλείσαι να αντιμετωπίσεις τους πρώην συμπαίκτες σου και να τους σταματήσεις, παίκτες όπως ο Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ…
«Το τι υπήρξε είναι παρελθόν δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, είναι κάτι το οποίο ξέρω εγώ. Οποιαδήποτε δυσκολία και να μου παρουσιάστηκε την αντιμετώπισα, προσπάθησα να είμαι επαγγελματίας από την πρώτη μου ημέρα μέχρι και την τελευταία μου στην ομάδα. Είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές και μπορούν στην καλή τους ημέρα να κερδίσουν παιχνίδια. Όμως θεωρώ ότι δεν θα έχουν μία καλή ημέρα απέναντί μας και θα κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι».