Ο Ζούρος για το παρασκήνιο του Ολυμπιακού με Κούκοτς, Τζινόμπιλι, Γιασικεβίτσιους!

Ο Ζούρος για το παρασκήνιο του Ολυμπιακού με Κούκοτς, Τζινόμπιλι, Γιασικεβίτσιους!

Δείτε την εκπομπή μας

Παρασκήνια από τις περιπτώσεις των μεταγραφικών υποθέσεων Κούκοτς, Τζινόμπιλι και Γιασικεβίτσιους, στον Ολυμπιακό, αποκάλυψε, μιλώντας στο Eurohoops, ο Ηλίας Ζούρος. Ο παλαιός τεχνικός του Θρύλου αποκάλυψε διάφορα ενδιαφέροντα, γύρω από το πως οι συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί, με τους τρεις… χάλασαν.

Μεταξύ άλλων, μίλησε:

Για το ένα ματς του Ολυμπιακού την εβδομάδα: «Διαφωνώ σε αυτό, πολλοί ισχυρίζονται αυτό, αλλά υπάρχει πιο σημαντικός παράγοντας και έχει να κάνει με το φορμάρισμα. Δεν είναι απαραίτητα θέμα τα 2 ματς. Με αυτή τη λογική, υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση με ματς και ταξίδια. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς το ρόστερ, όταν έχεις 40′ την εβδομάδα. Αυτός που παίζει λιγότερό, τότε έχει μεγαλύτερη πίεση. Δεν υπάρχει ηρεμία εντός της ομάδας, όσον αφορά τον χρόνο. Με λιγότερους παίκτες, βγαίνει καλύτερα. Αν συνηθίσεις σε ένα ματς, τότε μπορεί να αποδώσει μόλις συνηθίσει η ομάδα. Πολλοί προπονητές παραπονέθηκαν για τα πολλά ματς και ταξίδια, ότι το πρόγραμμα έγινε κάτι σαν του ΝΒΑ. Είναι πολλά τα προβλήματα και οι τραυματισμοί».

Για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2000/01: «Εκείνη ομάδα είχε συμφωνήσει με τον Τζινόμπιλι, είχαν όλα ολοκληρωθεί, αλλά μία αλλαγή σε όρο για το ΝΒΑ buy out το χάλασε. Και ο Γιασικεβίτσιους ήταν στο χέρι μας για να έρθει, ήταν όλα έτοιμα, αλλά η διοίκηση ήθελε τον Ρίβερς. Διαφώνησα με την επιλογή, αλλά τότε ο πρόεδρος μου είπε ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και το μάρκετινγκ και έπρεπε να γυρίσει ο Ρίβερς για τους φιλάθλους. Δεν ήταν ο ίδιος όμως.

Οι εξετάσεις του ήταν καταστροφικές, ήταν χειρότερες από του Αλφόνσο Φορντ, που έπαιρνε φάρμακα για να μείνει ζωντανός. Ο Ρίβερς ήταν σε κακή κατάσταση, χωρίς να ξεχνάμε τι είχε προσφέρει. Τα χρόνια όμως πέρασαν και δεν ήταν στην κατάσταση που τον ξέραμε. Χάθηκε ο Σάρας και ο Μανού. Όταν χάθηκε ο δεύτερος, υπήρξαν συζητήσεις και μάλιστα σε πολύ προχωρημένο επίπεδο με τον ατζέντη του Τόνι Κούκοτς. Καταφέραμε να συμφωνήσουμε για ένα χρόνο, με ένα εξωφρενικό ποσό, που θα έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Ήθελε όμως κλειστό τριετές και εκεί χάλασε».

Πηγή Gavros.gr