Αυτό είναι μόνο η αρχή!

1020395

Ο κ. Μίτσελ έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα με την οποία παρέταξε τον Ολυμπιακό στο ματς του Εθνικού Σταδίου Λιβαδειάς. Ο Ρομπέρτο έμεινε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Μπονγκ, δεξιά ο Σαλίνο και στόπερ οι Σιόβας και Μανωλάς. Η διάταξη άλλαξε, έγινε 4-4-2 και οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο Μανιάτης, με τον Σάμαρη. Αριστερά ήταν ο Φουστέρ, δεξιά ο Κάμπελ και το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Σαβιόλα και Ολαϊτάν.

Από νωρίς στο ματς ο Ολυμπιακός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και μόλις στο 5’ άγγιξε το γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος! Από αριστερά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ωραία εναλλαγή, με τον Σαβιόλα να στρώνει για τον Κάμπελ. Εκείνος με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή άφησε… άγαλμα τον Πρζιρόφσκι, αλλά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού και την ευκαιρία να χάνεται!

Ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Φουστέρ, πολύ κινητικός στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Σαβιόλα, ενώ και ο Κάμπελ από δεξιά ήταν πολύ καλός στα αμυντικά και επιθετικά καθήκοντά του. Ο Ολυμπιακός είχε φρεσκάδα και διάθεση για πίεση, με τον Λεβαδειακό να δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Η ανωτερότητα της ομάδας μας δεν άργησε να καρποφορήσει. Ωραία ανάπτυξη από αριστερά, με τον Φουστέρ, τον Μπονγκ και τον Κάμπελ να εναλλάσσονται πανέμορφα και τον Καμερουνέζο μπακ να γυρνάει παράλληλα στον Σαβιόλα! Ο Αργεντινός έκανε κοντρόλ και έβαλε πανέμορφα το σώμα του μπροστά από τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε από πίσω! Ο διαιτητής Τοπούζης υπέδειξε ορθότατα το πέναλτι και έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Λεβαδειακού. Ο Σαβιόλα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, ολοκληρώνοντας με γκολ την υπέροχη προσπάθεια του Θρύλου και έκανε στο 16’ το 1-0! Ο Σαβιόλα πέτυχε, με αυτό τον τρόπο, το δεύτερο γκολ του στη Super League.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην επίθεση και με τον Κάμπελ να… οργώνει από δεξιά και τον Σαλίνο να τον στηρίζει, αλλά και τους Μπονγκ και Σαβιόλα άξιους συμπαραστάτες, συνέχισε να πιέζει τον Λεβαδειακό. Πολλή δουλειά στο κέντρο έκαναν ο Σάμαρης με τον Μανιάτη, ενώ ο Ολαϊτάν άνοιγε διαδρόμους και πίεζε πολύ τον Λεβαδειακό!

Σπουδαία ενέργεια έκανε στο 41’ ο Ολαϊτάν και σέρβιρε μία καλή φάση στον Σαβιόλα! Ο Νιγηριανός κινήθηκε από αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του μπαίνοντας στην περιοχή και γύρισε παράλληλα για τον Αργεντινό στράικερ. Εκείνος έκανε υπέροχο κοντρόλ, αποφεύγοντας τον Λαμπρόπουλο και πέφτοντας πλάσαρε, αλλά η μπάλα, αφού πέρασε τον εξουδετερωμένο Πρζιρόφσκι, κατέληξε ελάχιστα άουτ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο και στη σύνθεση, αλλά και στην νοοτροπία. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να πιέσει και να φτάσει σε περισσότερα γκολ, «κλειδώνοντας» τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του. Στο 55’ είχε ακόμη μία εξαιρετική ευκαιρία για γκολ. Ο Ολαϊτάν ελίχθηκε ωραία από δεξιά, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Φουστέρ να στρώνει με κεφαλιά στον Κάμπελ. Εκείνος έπιασε μονοκόμματο σουτ και είδε την μπάλα να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού και να φεύγει άουτ!

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κοσταρικανός σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ήταν για λίγο άστοχος! Αμέσως ο κ. Μίτσελ έριξε στο ματς τον Βλάντιμιρ Βάις και απέσυρε τον Κάμπελ, ο οποίος είχε κάνει πολύ καλό ματς! Ο Σλοβάκος πέρασε δεξιά, ενώ λίγη ώρα μετά ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στο ματς και τον Μήτρογλου, αντί του Ολαϊτάν. Στο 67’ ο Κονέ χτύπησε άσχημα και με τα δύο πόδια, από πίσω και εκτός φάσης τον Σάμαρη, αλλά αντί να αντικρίσει απευθείας κόκκινη κάρτα, αντίκρισε κίτρινη.

Λίγη ώρα μετά, στο 70’, η ομάδα μας έδειξε να κλειδώνει το ματς. Ο Φουστέρ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, προς τον άξονα και ένα βήμα πριν την μικρή περιοχή, ο Μήτρογλου με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τον Θρύλο! Στο 72’, μάλιστα, ο Ολυμπιακός άγγιξε και το 3-0! Ο Σιόβας έκανε «κατεβασιά» από αριστερά και υπέροχη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μήτρογλου πήρε σκαστή κεφαλιά, ο Πρζιρόφσκι απέκρουσε προσωρινά και ο Σαβιόλα με το αριστερό ίσα που πρόλαβε να σουτάρει, αλλά είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού.

Στο 73’ ο κ. Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του, αποσύροντας τον Χαβιέρ Σαβιόλα και ρίχνοντας στο ματς τον Αριέλ Ιμπαγάσα! Ο Κάνιο ανέλαβε οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Βάις συνέκλινε περισσότερο και έπαιζε πιο κοντά στον Μήτρογλου, όπως έκανε και ο Φουστέρ. Οι παίκτες του Ολυμπικαού πίεζαν για το τρίτο γκολ. Η πρώτη ευκαιρία του Λεβαδειακού ήρθε στο 82’, όταν ο Κονέ σούταρε απευθείας φάουλ από τον άξονα, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Σαν να μην έφταναν τα δύο γκολ για τον Ολυμπιακό, στο 84’ ήρθε και το 3-0. Ο Βάις άρχισε την προσπάθεια από αριστερά. Πήρε την μπάλα από τον Ιμπαγάσα, του την ξαναέδωσε και ο Αργεντίνος βρήκε και πάλι τον Σλοβάκο. Από το ύψος της περιοχής εκείνος δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του και δικαιώθηκε, αφού η μπάλα πέρασε κατέληξε στα δίχτυα του Πρζιρόφσκι!

Στο 89΄ Φουστέρ και Μήτρογλου συνεργάστηκαν ιδανικά, ο Ισπανός έκανε την κάθετη στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και έκανε το 4-0.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Φουστέρ έβγαλε πάλι την ασίστ στον Μήτρογλου και ο διεθνής φορ διαμόρφωσε το τελικό 5-0, κάνοντας και ο ίδιος χατ-τρικ.

Έτσι, η ομάδα μας έκανε το «3 στα 3» και παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (53’ Πετράτσι), Ροτζέριο, Ορτέγα (46’ Γιάντσης), Βασιλείου (77’ Μπούστο), Κονέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (58’ Βάις), Ολαϊτάν (65’ Μήτρογλου), Σαβιόλα (73’ Ιμπαγάσα).

ΓΗΠΕΔΟ: Εθν. Στάδιο Λιβαδειάς
ΣΚΟΡΕΡ: – / 16’ Σαβιόλα (πέν.), 70’, 89, 90΄ Μήτρογλου, 84’ Βάις
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Τοπούζης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Σπ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Γ. Δημητριάδης (Καστοριάς)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Φ. Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15’ Λαμπρόπουλος, 33’ Νικολακάκης, 52’ Μουλόπουλος, 67’ Κονέ, 75’ Γιάντσης / 22’ Σάμαρης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 5’, 55’ Κάμπελ

Πηγή:Olympiacos.org