Η στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε όλη την Ελλάδα να κλάψει: “Έσπασε, έσπασε μαμά”

Η στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε όλη την Ελλάδα να κλάψει: “Έσπασε, έσπασε μαμά”

Δείτε την εκπομπή μας

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε συγκλονίσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όταν κατά την διάρκεια του προημιτελικού κόντρα στον Κολομβιανό Μίλτον Κάστρο υπέστη κάταγμα στο πόδι και φώναζε στην μητέρα του ότι έσπασε.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές στην ιστορία, πέθανε σε ηλικία 42 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος στον ελληνικό αθλητισμό, με το μήνυμα που άφησε στα social media να συγκλονίζει.

Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης (2004 και 2008) στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στου Σίδνεϊ το 2000, όταν όλη η Ελλάδα έκλαψε μαζί του. Ήταν τότε που, σε ηλικία 21 ετών, διεκδικούσε ένα μετάλλιο. Στον προημιτελικό κόντρα στον Κολομβιανό Μίλτον Κάστρο ωστόσο ήρθε η άτυχη στιγμή. Σε μία προσπάθειά του να πάρει πόντο έσπασε το δεξί του πόδι, πέφτοντας αμέσως το έδαφος σφαδάζοντας. Βλέποντας το όνειρο του μεταλλίου να απομακρύνεται, ακούστηκε να φωνάζει στην μητέρα του: “Έσπασε, έσπασε μαμά”.

Ήταν η στιγμή που συγκλονίστηκε η χώρα βλέποντας ένα 21χρονο παιδί με ύψος 2.01 μέτρα να λυγίζει. Ήταν η στιγμή που λύγισε μία χώρα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο 25χρονος πλέον Νικολαΐδης κατέκτησε μέσα σε αποθέωση το αργυρό μετάλλιο, βγαίνοντας πιο δυνατός από αυτά που πέρασε, για να ακολουθήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ